A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

2011. november 30., szerda

Újra a D vitaminról

Dr. Mercola mai hírlevelében újra a D vitaminról ír: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/30/taking-the-right-type-of-vitamin-d.aspx?e_cid=20111130_DNL_art_1
Felhívja a figyelmet arra, hogy az orvosok általában a D2 vitamint írják fel a betegeiknek. Az emberi szervezetnek azonban a D3 vitaminra (Cholecalciferol) van szüksége, ami természetes úton a napozás hatására termelődik.
Egy 94 000 fős mintán végzett vizsgálat azt mutatta, hogy azoknak, akik D2 vitamint szedtek, 2%-kal nőtt a halandósági rátája, míg akik D3 vitamint, azoknak 6%-kal csökkent.
A legjobb D vitamin forrás persze a napozás, amivel nem lehet túladagolni a D vitamint, mert csak annyi képződik, amennyire szüksége van a szervezetnek. Alternatív megoldásként még a szolárium is szóba jöhet. Aki viszont ódzkodik tőle, annak télen maradnak a szájon át szedhető D vitamin készítmények. A cikkben említett vizsgálat szerint az emberek többségének napi 8000 IU D3 vitamin biztosítja a megfelelő D vitamin szintet. Érdemes azonban időnként megméretni, s a mért eredményt összehasonlítva az optimálisnak tekinthető 50-70 ng/ml szinttel, szükség esetén növelni vagy csökkenteni a bevitt mennyiséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés írásakor az egymás közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében a legördülő menüből választhatjátok a "Név/URL-cím"-et is, ilyenkor elég csak egy nicknevet megadni, URL cím nem szükséges.