A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

Kedvezmény és jutalom

Első vásárlás kedvezménye és a Reward System

Az iHerb egy jól felépített, átlátható Reward System (jutalmazási rendszer) alkalmazásával igyekszik új vásárlókat szerezni. Ez nem egy MLM (Multi Level Marketing) rendszer, mivel a termékek nem attól olcsóak a vásárlók számára, hogy beléptek a „rendszerbe”, és ha bizonyos mennyiségű megrendelést, illetve „hálózatot” fel tudnak mutatni, akkor olcsóbban jutnak hozzá a tagság nélkül nagyon drága termékekhez, hanem attól, hogy az iHerb a gyártóktól közvetlenül, nagy tételben vásárolt termékek haszonkulcsának egy részét a nagyobb forgalom reményében átengedi a vásárlóknak.  Mindenki, aki már vásárolt az iHerben, kap egy kupon kódot, melyet barátnak, családtagnak, ismerősnek, kollégának stb. átadva, az illető személy az első vásárlása alkalmával 5 USD kedvezményt kap. 

Ha például az én kupon kódomat (BES569) valaki beírja az első vásárlása alkalmával a Coupon Code rubrikába, akkor ő kap 5 USD kedvezményt, vagyis ennyivel kevesebbet kell majd fizetnie a vásárlásáért. Én pedig kapok az ő vásárlása után 4%-ot, ami ugyan nem egy „hatalmas” összeg, de mégis egy kedves gesztus a cégtől, hogy ily módon hálálja meg az iHerb reklámozását. Ez a 4%-os összeg megjelenik majd a Reward (jutalom) számlámon, egyelőre csak Pending Income (függő jövedelem) címszóval, majd miután letelt egy bizonyos idő (rendszerint 30 nap) és az én kódomat használó személy nem küldte vissza a cégnek a megvásárolt terméket, az összeg megjelenik elkölthető jövedelemként (Available Rewards), amit a következő vásárlásnál fel lehet használni.

Ez tehát egy win-win rendszer, mind a három szereplő, a cég, az első vásárló és az ajánló vásárló csak nyerhet. Ha a kódom felhasználásával vásárló személy odaadja az ő saját kódját valakinek, akkor az azutáni vásárlás 4%-át megkapja jutalomként, én pedig a 3%-át. És ez így megy tovább egészen a negyedik szintig. A Madre Labs cég termékeinek vásárlása esetén a jutalmazási struktúra kedvezőbb (20%-10%-5%-1%): http://rewards.iherb.com/extra-rewards  Részletes leírás a jutalmazási programról: http://rewards.iherb.com/

Tipp Az iHerb különféle ötletekkel és promóciós anyagokkal segíti a vásárlóit a cég másoknak történő ajánlásában. Érdemes ezeket áttanulmányozni, kipróbálni: http://rewards.iherb.com/promoting-tips


12 megjegyzés:

 1. Annyival kiegészíteném, hogy ezek a jutalékok 365 napig élnek ha jól tudom. -azaz aki rendel a kódoddal annak a rendeléseinek a 4%-át az első rendelésétől számított 365 napig kapod. -persze ez így is több mint jófejség az iHerbtől, mert bizony már pusztán a hazaihoz képest 50-80%-kal kedvezőbb áraikkal is verhetetlenek, az akciókról, ingyenes termékekről nem is beszélve!
  Annyit még hozzátennék, hogy ezt a 365napos szabályt hónapokkal ezelőtt olvastam, mostanában nem jártam azon a részén az iHerbnek, nem tudom ez változott-e azóta.

  VálaszTörlés
 2. Eddig nem ástam mélyebben bele magamat a jutalékrendszerbe, mert én is úgy gondolom, hogy a legnagyobb kedvezmény az iHerb-től az, hogy profi szolgáltatást nyújtanak a magyar árakhoz képest verhetetlen árakkal. Megnéztem a szabályt, amiről írtál. A szintenkénti 4%-3%-2%-1%-os jutalék valóban csak a kuponkódodat felhasználó vásárló első vásárlásától számított 365 napig él, utána viszont - a szintektől függetlenül - minden vásárlás után kapsz 1%-ot, amíg meg nem szünteted a regisztrációdat az Iherbnél. Azért ez egy nagyon gáláns gesztus az iHerbtől, s ugyanakkor marketing fogásnak sem rossz, mivel arra ösztönöz, hogy az összegyűlt jutalékot

  VálaszTörlés
 3. Hupsz, lemaradt a vége:)
  ... náluk költsd el.

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!
  Engem az érdekelne, hogy hogyan tudom a mások után kapott kedvezményt felhasználni? Automatikusan levonja a rendszer a következő vásárlásból vagy nekem kell valamit beállítanom?
  Köszi Zita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   A view cart nézetben, mikor összszedegetted a megvásárolni szánékozott termékeket, a táblázat alatt lévő Rewards sorban muatatja, hogy mennyi jutalmad van és ezt automatikusan levonja. Látod majd, hogy annyival kevesebb lesz a fizetendő összeg. Azt ugye tudod, hogy a rewards csak 1 hónappal később jelenik meg a számládon felhasználható összegként, addig csak pendig rewards státuszban látod.

   Törlés
 5. Szia!
  Én a mai nap regisztráltam magam és használtuk is az általad megadott kódot. Remélem érvényesítették. Azt szeretném kérdezni, hogy azt a kódot csak az első rendelés alkalmával használják? Tehát a második, illetve a további rendeléseim után nem is kapsz jutalékot?
  A kód beírásának már más a felülete, mint amit feltüntettél a részletes leírásodnál képekkel illusztrálva. Ugye?

  Köszi
  Zsuzsa

  VálaszTörlés
 6. Szia!

  Köszi, hogy használtad a kódomat:) Mindegyik rendelésed után kapok 4% jutalékot, egy éven keresztül. Utána viszont már csak 1%-ot. Elvileg Te is kaptál egy kódot az első rendeléseddel, amit ha felhasznál valaki ismerősöd, barátod, vagy akár családtagod (lehet azonos a címetek, csak a névnek és bankkártyaszámnak kell eltérnie a Tiédtől), akkor ő, ha 40 USD fölött rendel, megkapja a 10 USD kedvezményt, Te pedig az ő minden egyes vásárlása után (kb. 1 hónappal később) 4%-ot, amit a következő vásárlásaid során felhasználhatsz.

  VálaszTörlés
 7. szeretnék regisztrálni az IHERB-re és lenne egy kérdésem
  de még ez előtt szeretném megjegyezni hogy örülök ennek a blognak és szívesen fel is használnám az első vásárlással aktiválható kupont nem csak a kedvezmény miatt hanem miért ne tenném ha egyszer ez jó mindenkinek:

  számoltam és egy kicsit zavarba vagyok ami az első vásárlási kuponkód használatát illeti. Figyelembe vettem az itt leírtakat, vagyis azt hogy a feltételek:

  - első vásárlás
  - 40 usd feletti vásárlás

  valamint azt is ha 22 usd meghaladja a rendelés összege (szállítást nem számolva), vagy egyesek szerint ha meghaladja a 40 usd-t akkor ÁFÁT kell fizetni.

  Elsőre 3 terméket szeretnék vásárolni (vitaminok - Garden of life) és a következőkre jutottam:

  kedvezményt használva:

  1365 kupon kedvezmény (5 USD)

  1100 szállítás (4 USD)


  14990 rendelés (3 termék)

  4047 áfa

  19037 (rendelés+áfa) + 1100 (szállítás) = 20137 - 1365 (kedvezmény kupon) = 18772

  *********

  kedvezményt nem használva különálló rendeléssel

  1 rendelés - 6416 + 1100 (szállítás) = 7516

  2 rendelés - 8574 + 1100 (szállítás) = 9674

  1 rendelés + 2 rendelés = 17190 (külömbség 1582)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Nem 22 USD, hanem 22 EUR a vámszabály szerinti ÁFA-határ. A gyakorlatban azonban még mindig csak szúrópróbaszerűen teszik rá az ÁFA-t az ennél magasabb összegű csomagokra. Épp tegnap jött meg ÁFA-mentesen egy 40,74 USD összegű csomagom, az előtt való héten pedig több 41-42-43 USD körüli csomagom. Ezt sajnos Neked eldöntened, hogy bevállalod-e a kockázatot, hogy 40-43 USD körül rendelsz, s esetleg mégis csak fennakad a csomagod a vámon és ráterhelik az ÁFA-t és az eljárás díját. Szerencsés esetben viszont spórolsz több ezer Ft-ot.

   Törlés
  2. köszönöm a válaszod

   Törlés
  3. Most regisztráltam az iherb-en, beraktam a kosárba a termékeket, de nem találom, hogy hova kell beírnom az első vásárlásnál használatos kódodat. Segítenél ebben? Köszönöm szépen.

   Törlés
  4. Próbáld meg ezen a linken keresztül a vásárlást: http://hu.iherb.com/?rcode=BES569
   Ha így sem jelenik meg a kódom, akkor valószínűleg már megváltoztatta a rendszert az iHerb. Tavaly decemberben jelezték, hogy idéntől változtatnak, eltörlik az első vásárlói kedvezményt.

   Törlés

Megjegyzés írásakor az egymás közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében a legördülő menüből választhatjátok a "Név/URL-cím"-et is, ilyenkor elég csak egy nicknevet megadni, URL cím nem szükséges.