A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

Bevezetés


A blogról

Blogomon szeretnék hasznos információkat nyújtani mind a kezdő, mind pedig a gyakorló iHerbes vásárlóknak. Lépésről lépésre (képernyő képekkel illusztrálva) bemutatom a regisztráció, illetve a vásárlás módját, így azok is könnyűszerrel vállalkozhatnak az első vásárlásukra, akik esetleg úgy érzik, hogy nem rendelkeznek megfelelő angol nyelvtudással, vagy még sohasem vásároltak az interneten. Azok számára pedig, akik már rendszeresen vásárolnak az iHerben, szeretnék olyan tanácsokkal, ötletekkel szolgálni, amivel még jobban ki tudják használni az iHerbes vásárlásban rejlő előnyöket. A Termékek menüpont alatt folyamatosan bemutatom az általam már kipróbált termékeket és várom a Ti tapasztalataitokat is. Az Akciók menüpont alatt pedig igyekszem felhívni a figyelmet az aktuális árengedményekre, kedvezményekre.

Magamról

Érdekelnek az egészségmegőrzéssel kapcsolatos írások, módszerek, legújabb kutatási eredmények. Szendi Gábor paleolit táplálkozásáról megjelent könyvének elolvasása után, 2009 őszén kezdtem el életmódomat fokozatosan a paleo elveknek megfelelően átalakítani. Ezzel nem csak a táplálkozásom változott meg pozitív irányba, hanem a tanuláshoz, új ismeretek befogadásához való viszonyulásom is.

A blog megszületéséről
Hogy tudok-e hegedülni? – Tudok, csak még sohasem próbáltam.

Az informatika világával kapcsolatos ismereteim finoman szólva is hiányosak. Egy új mobiltelefon használatba vételét nálam a használati utasítás több napos tanulmányozása előzi meg, aztán mire megtanulom, hogyan működik, addigra rendszerint el is romlik (legutóbb épp a garancia lejárta után 1 hónappal.) Gyerekeim ezzel szemben az új telefont bekapcsolják, és már használják is. Számukra semmilyen nehézséget sem jelent, ha valamit le szeretnének tölteni az internetről, képet vagy videót akarnak feltenni a facebookra. Ma már az általános iskolában elkezdik az informatika oktatását (sőt van, hogy az óvodában), én meg csak egyetemista koromban találkoztam első ízben a számítógéppel, az is egy Commodore 64 volt… Mikor elkezdtem dolgozni, még jó pár évig nem létezett személyi számítógép, hanem a gépírónők írták le a kézzel írott anyagokat, ha javítani kellett, akkor akár többször is.
Mostanra annyira felgyorsult az informatika fejlődése, hogy úgy érzem egyre csak nő a távolság közöttünk. Sokszor csak kapkodom a fejemet, ha valami újat hallok, látok. A legutóbbi paleósokkal tett közös kiránduláson például az egyik fiúnak a mobilján volt egy turistatérkép, ami megmutatta a különböző turistajelzéseket és azt is, hogy most éppen hol tartózkodunk. Mivel szeretek kirándulni, teljesen lenyűgözött ez a technikai csoda. Ahhoz azonban, hogy egy hasonló alkalmazás a mobilomra kerüljön, a már említett kedves túratársam emailben nyújtott segítségére és a fiam közreműködésére volt szükség. Így lett angol-magyar szótár is a mobilomon, aminek azóta is nagyon örülök. 
A gyerekeim kezdtek el fűzni pár éve, hogy lépjek be az iwiwre, aztán meg jöttek azzal, hogy már senki sem használja az iwiwet, a facebook a „menő”, meg hogy mindenki blogot ír. Folyamatosan próbálok haladni a korral, új dolgokat tanulni, csak egy kicsit komótosan. Számomra az is hatalmas sikerélményt jelentett, mikor először tudtam feltölteni a digitális fényképezőgép memóriakártyájáról a fotókat a számítógépre. A digitális írástudatlanág veszélye ugyan nem fenyeget, de nap, mint nap szembesülök azzal, hogy ezt sem értem, azt sem értem és milyen jó lenne, ha értenék hozzá.
Egyik nap ismét ezen tűnődve bevillant az ötlet, hogy mi lenne, ha elkezdenék blogot írni? Ugyan fogalmam sincs, hogyan kell, de épp ez a jó benne, hogy valami teljesen újat tanulhatnék meg általa. Na de mi legyen a blog témája? Ahhoz túlzottan introvertált vagyok, hogy csak magamról írjak, ahhoz pedig a munkám miatt kevés a szabadidőm, hogy egy állandó készenlétet igénylő, technikailag profi szolgáltató weboldalt hozzak létre.
Valami olyan témát kerestem, amelynek a gondozása nem haladja meg az erőmet, ugyanakkor a blog indításával megtanulhatom az összes munkafázist, kezdve a blog szolgáltatójának kiválasztásától a struktúra kialakításán keresztül a tartalommal, képekkel, ábrákkal való feltöltésen át a kommentelések kezeléséig. Így esett a választásom az iHerbes vásárlásokkal kapcsolatos blog elkészítésére. Ez a téma ugyanis egy viszonylag szűk, bár folyamatosan bővülő tábort érdekel. Szendi Gábor paleós blogján többször adtam tanácsot, illetve a Paleovital is közzétette az új vásárlók részére készített rövid útmutatómat. A paleósok az említett két honlapon nagyon jó kis közösséget hoztak már létre, folyamatosan támogatják, tanácsokkal, információkkal látják el egymást. 
Ezt szeretném én is, ötletekkel, tanácsokkal ellátni az új és a még vásárlás előtt állókat, illetve fórumot adni az egyes iHerbes vásárlásokkal kapcsolatos tapasztalatoknak. Kinek mi vált be és mi nem, miért esett a választása éppen arra a termékre, hogy lehetne minél ésszerűbben használni az interneten történő vásárlást, stb.

16 megjegyzés:

 1. Sziasztok!
  Nem emlékszem rá -pedig fizettem már áfát -, hogy az áfa értékét azután szabják-e ki, amennyit fizettem a csomagért, vagy a valós értéke szerint - mármint amennyit a kedvezményeket nem számítva ér?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az általad fizetett összeg után számolják ÁFA-t, tehát a kedvezményekkel csökkentett összeg után.

   Törlés
 2. Sziasztok!

  Szeretnék én is rendelni nem szintetikus készítményeket.. Kérdésem esetleg létezik olyan lista, táblázat ami olyan vitamnokat készítményeket rendszerez ami nem szintetikus. Kitől kérhetek tanácsot, hogy a bőséges választékból kiválasszam a legmefelelöbb terméket..
  Köszönettel
  Dóra
  teodora.szabone@gmail.com

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Organikus, "whole food" vitaminok pl. Nature's Way, Amazing Grass, Garden of Life, MegaFood, Rainbow Light, Madre Labs Superfoods, New Chapter, stb.
   Még ezen az oldalon, ha legörgeted, a 2012. november 15-e körüli hozzászólásokban olvashatsz a témáról: http://vitamintippek.blogspot.hu/p/vasarlas-az-iherben.html

   Törlés
 3. Sziasztok!

  Először rendelnék az iHerb oldaláról.
  Egy-két dolog nem teljesen világos számomra:
  -ha 40 USD felett rendelek , akkor pontosan milyen kedvezményeket kaphatok ,
  -a 40 USD feletti renelésnél az ingyenes szállítás csak az USA területén érvényes?
  -a megrendelt termékekre jön még vám vagy áfa?
  Köszönettel:
  Timi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. - 40 USD rendelés fölött a BES569 kódnak a coupon code mezőbe írásával 10 USD kedvezményt + a vételár 5%-a kedvezményt
   - csak az USA területére ingyenes
   - a megrendelt termék ára+szállítási költségre jön az ÁFA+VÁM, ha bizonyos értékhatárokat meghalad az összeg (a gyakorlatban azonban kb. 50 USD alatt nem kell fizetni sem ÁFA-t sem VÁM-ot).
   A Magyar Posta tájékoztatója a vámolásról: http://www.nav.gov.hu/data/cms201683/postaforgalmi_tajekoztato.pdf
   Tehát a rendelés és szállítási díj összege
   22 EUR‐ig (kb. 29 USD) vám és ÁFA mentes
   22 EUR és 150 EUR között vámmentes, de 27% ÁFA köteles
   150 EUR‐tól 2,5% vám + 27%ÁFA.

   Törlés
  2. Akkor ezek szerint ajándék küldeményként könyvelik el a VÁM-on, hiába van feltüntetve a dobozon az ár?
   Én eddig mindig betartottam a 22 EUR-t, de most nem vonták le a rewardomat, s a 32 USD, kb 28 EUR simán átjött.
   Kinek mi a tapasztalata, tényleg el lehet menni 50 USD-ig?
   Ha nem muszáj, nem gazdagítanám az amerikai postát, a magyar államot meg semmiképpen sem!

   Törlés
  3. Régebben 50 USD körül rendeltem, de pár hónapja megfogtak egy 49 USD összegű csomagomat, azóta óvatosabb vagyok. Az utóbbi 10 csomagom 40 USD alatt volt egy hajszállal, és mindegyik megjött ÁFA nélkül. Egyik ismerősöm, aki gyakran rendel, viszont azt mondta, hogy ő 45 USD-ig szokott elmerészkedni, s azzal sem volt gondja eddig.

   Törlés
 4. sziasztok!
  én már több,mint hússzor rendeltem ötven dollár alatt és még sohasem volt gondom a vámmal,de amiért írok,eltűnt a 4 dolláros posta?most 7,12 és 7,34(tracking) a legkevesebb,mi történt?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most súlytól függ a posta költség. Ha 20 USD fölött rendelsz és kicsi súlyt, akkor nagyon kedvező áron szállítanak, 4 USD alatt.

   Törlés
  2. már aggódtam,köszi :)

   Törlés
 5. üdv én olyan csomagot kaptam amit nem is én rendeltem.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez év 06.18-án rendeltem 22 USD értékű csomagot. Azóta sem érkezett meg. Van esély rá, hogy megkapom?

   Törlés
  2. Egy hónap alatt azért meg szoktak érkezni a csomagok. A postán érdeklődtél már? Ha nem vagy otthon, amikor jön a csomagszállító postás, leadja a legközelebbi posta letéti osztályára. Ők viszont csak 10 napig őrzik, utána visszaküldik a feladónak.

   Törlés
 6. Szia! Facebookon elérhető vagy, lehet Veled ott kommunikálni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen https://www.facebook.com/pages/VitaminTippek/182111868557343 vagy pedig írjál a vitamintippek@gmail.com címre.

   Törlés

Megjegyzés írásakor az egymás közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében a legördülő menüből választhatjátok a "Név/URL-cím"-et is, ilyenkor elég csak egy nicknevet megadni, URL cím nem szükséges.