A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

Termékek

Ezen az oldalon szeretném összegyűjteni az általam eddig használt termékekkel kapcsolatos tapasztalataimat, illetve várom a Ti véleményeteket is arról, hogy mi az ami bevált nálatok, vagy mi az, ami nem, miért döntöttetek egy bizonyos termék mellett.


Life Extension Two Per Day multivitamin kapszula és tabletta. Jó alapvitamin, magas dózisban tartalmazza a legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat, amit egyéni szükséglet szerint még érdemes kiegészíteni pl. D vitaminnal, C vitaminnal, magnéziummal, stb. Ami nálam még nem elhanyagolható szempont, hogy nem okoz nehézséget lenyelni, mert kisebb a mérete, mint amilyenek általában a multivitamin tabletták.

A Megafood vitaminok, ásványi és növényi anyagok teljes értékű táplálék-komplexek, melyek a kémiailag izolált vitaminokkal szemben jobban hasznosulnak a szervezetben. A termékek többsége ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó összetevőket tartalmaz, genetikailag módosított összetevőktől mentesek. 


C vitamin: 
 • Now Foods 1000 mg-os C-vitamin
  Gazdaságos, 250 db-os kiszerelés. Az 1000 mg ascorbinsav mellett 100 mg felszívódást segítő bioflavonoidot és 25 mg rutint is tartalmaz, ami növeli a hajszálerek rugalmasságát. A bioflavonoidok fontos szerepet játszanak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történő feldolgozásában.
 • Now Foods C-vitamin csipkebogyó kivonattal  1000 mg-os kapszulák, gazdaságos kiszerelés, 25 mg csipkebogyó és 25 mg bioflavonoid  tartalommal, amelyek segítik a C vitamin felszívódását. 
 • Nature's Way C-vitamin 1000 mg-os kapszulák, gazdaságos kiszerelés, 65 mg csipkebogyó tartalommal.
 • Madre Labs természetes C-vitamin por    Camu camu, acerola, csipkebogyó és amla kivonatot tartalmaz. Nagyon jól oldódik folyadékban, enyhén savanykás az íze, ezért kifejezetten finom lesz a tea egy kiskanálnyit belekeverve.

E vitamin (Carlson Labs 400 IU 120 db-os) gátolja a szabadgyökök képződését. Természetes E vitamin, tartalmazza a teljes E vitamin családot (tokoferolok és tokotrienolok). Fontos, hogy ha valaki E vitamint szed, ügyeljen arra, hogy ne a szintetikus alfa tokoferolt, hanem vegyesen, a természetes béta, delta, gamma tokoferol tartalmú vitamint válassza. Önmagában a szintetikus alfa tokoferol ugyanis többet árt, mint használ. 


Természetes, GMP minősítésű astaxanthin 10 IU E vitaminnal (d-alpha Tocopherol). Az astaxanthin a karetionidok csoportjába tartozó erős gyulladáscsökkentő hatású antioxidáns, amelyet algákból nyernek. Dr. Mercola szerint a szintetikus astaxanthinok nem jók, a természetes astaxanthinnak viszont számos betegség kezelésére kedvező hatása van, mint pl.  szembetegségek, szívbetegség, ízületi gyulladás: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/11/23/astaxanthin-the-eye-antioxidant-550-times-more-powerful-than-vitamin-e.aspx.

Nyáron a fényvédő hatása miatt napi két szemet használtam a leégés megelőzésére (és tényleg működött), szeptember óta pedig napi egyet, mert úgy tapasztaltam, hogy jót tesz a számítógépes munka által igénybe vett szemeimnek.
Probiotikumok: 
 • https://www.iherb.com/pr/jarrow-formulas-jarro-dophilus-eps-5-billion-organisms-per-capsule-120-veggie-caps/7006?rcode=BES569 8 baktérium törzzsel, 5 milliárd hasznos baktériummal. Nem igényel hűtést, szoba hőmérsékleten tartható, ellenáll a gyomorsavnak. Minden kapszula külön blister fóliába van csomagolva, ami növeli a stabilitását és előnyös utazáskor. Bifidobacteria longum a jól működő immunrendszerért és a bélflóra egyensúlyáért. L. rhamnosus segíti a jó bélbaktériumok megtelepedését, támogatja az immunrendszert. L. helveticus segíti laktóz intolerancia esetén a tejtermékek emésztését.

 • https://www.iherb.com/pr/now-foods-gr8-dophilus-60-vcaps/635?rcode=BES569. Az egészséges bélflóra és immunrendszer fenntartása érdekében 8 féle hasznos probiotikus baktériumtörzset, összesen 4 milliárd baktériumot tartalmaz. A kapszula anyaga ellenáll a gyomorsavnak, így képes eljutni a bélrendszerbe, ahol ki tudja fejteni a jótékony hatását.
 Emésztést javító enzim
K vitaminból ezeket szedem/szedtem:


A K2 vitamin forrása lehet állati eredetű, ez az MK-4, és lehet növényi eredetű, "natto"-ból (fermentált szója, nincs benne a szója egyébként káros hatása) kivont, ez az MK-7. Ez utóbbiból minimum napi 100 mcg körül érdemes szedni. A kétféle K2 vitamin máshogy hat, van amiben az egyik jobb, van amiben a másik.

Az MK-4-es gyorsan felszívódik, de csak pár órát marad a szervezetben, az MK-7 viszont 24 órán át. "Vitamin K2 is absorbed much more efficiently. Scientific studies show K2 provides superior benefits for the bones, arteries, and other tissues. The MK-4 form of vitamin K2 is the most rapidly absorbed and is now routinely used in Japan to maintain healthy bone density. MK-4, however, only remains active in the blood for a few hours. The MK-7 form of K2, on the other hand, remains bioavailable to the human body over a sustained 24-hour period." (Forrás: Life Extension)
A K vitaminról információ: http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/k-vitamin-csontritkulas-szivbetegseg-rak.php?cc459u32 és http://www.tenyek-tevhitek.hu/gyilkos-kalcium.htm

angolul: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/10/12/vitamin-k2-benefits.aspx?e_cid=20131012Z2_DNL_art_2

N-A-C (Jarrow Formulas 600 mg 100 db-os) Dupla rétegű N-Acetyl-L-Cysteine (NAC) tartalmú tabletták, melynek 1/3-a gyors, 2/3-a pedig lassú felszívódású. Az NAC-nak erős antioxidáns és méregtelenítő hatása van. Nem iszom alkoholt, ezért ez a "gyógyhatása" nem érint, de a vásárlói vélemények között több olyan is akad, aki másnaposság esetén használja, a máj méregtelenítésére. Én csak időszakosan szoktam szedni, amikor az asztmám romlik, köhögök, pl. ködös, szmogos időben.

Az ubiquinol erős anti-oxdáns, ami jobban hasznosítható a szervezet számára, mint a CoQ10. Aki esetleg valaha is szedett illetve szed koleszterinszint csökkentő statin gyógyszert, annak valószínűleg Q10 hiánya van. Az ubiquinol és CoQ10 közötti különbségről itt olvasható információ: http://www.kanekaqh.com/faqs.html

Fogkrémek: 
Miután több cikket is elolvastam a fluorid káros hatásáról, évek óta kizárólag fluorid és sodium lauryl sulfate mentes és lehetőleg xylitet vagy gyógynövényeket tartalmazó fogrémeket használok. A kedvenceim:

Now Foods  fluoridmentes, 25% xylitet tartalmazó, családi kiszerelésű Xyli-White fogkrém (181 gramm) vagy szódabikarbónát is tartalmazó változat: http://hu.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Xyli-White-Toothpaste-Gel-with-Baking-Soda-Fluoride-Free-Platinum-Mint-6-4-oz-181-g/11465?rcode=BES569

Sokféle gyógynövényt tartalmazó, nagyon jó tisztítóhatású fogkrém:
Himalaya-Herbal-Healthcare-Botanique fogkrém 

Kedvelem még a Desert Essence márkájú, négyféle ízesítésben kapható fogkrémeket is: Desert Essence fogkrémek

és
Szeretem nagyon a zöld teákat. Először a mangó ízesítésű teát kóstolhattuk meg, miután az egyik rendelésem alkalmával ajándékként ezt választottam. Amikor megérkezett a csomag, meglepődtem, hogy nem csak egy filtert, hanem egy egész, 25 filteres dobozzal küldtek, a lányom és barátja legnagyobb örömére. Ez volt a kedvenc teájuk, amíg el nem fogyott. 
Aztán talán a múlt hónapban hirdetett az iHerb egy olyan akciót, amikor a tea mellé egy helyes kis porcelán bögrét is lehetett rendelni, amiért nem kellett külön fizetni. Így került másodszor is ez a tea márka hozzánk, de ekkor már az ízesítés nélküli változat, ami viszont az én nagy kedvencemmé vált.

Ez az egyik legjobb minőségű krill olaj kapszula, melyből kiváló felszívódása miatt elegendő csak napi egyet bevenni. Korábban halolaj kapszulát fogyasztottam, de ezekből képtelen voltam a napi EPA és DHA szükségletet fedező mennyiségű kapszulát megenni, ezért áttértem a kanalas halolajra. Ez viszont nagyon halízű és szagú volt, amit nem igazán kedveltem, s kissé macerás volt az üvegből öntögetés, utazáskor meg főleg. Aztán elolvastam dr. Mercolának Rudi Moerckkel - aki az omega-3 zsírsavak szakértője - készített interjúját, melyben a krill olaj előnyeiről írt a halolajjal szemben és áttértem én is a krill kapszulák szedésére. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/10/16/rudi-moerck-on-fish-oil.aspx
Röviden összefoglalom az írást:
"A halolajokkal az egyik legnagyobb probléma, hogy a feldolgozás (pl. hogy minél több olajat nyerjenek ki a halból, oldószerekkel kezelik), valamint a tárolás (pl. üveg nyitogatás) során könnyen oxidálódnak.
Dr. Moerck vizsgálata szerint oxigén hatására a halolaj 1 óra alatt megavasodott, míg a krill olaj csak 190 óra elteltével. A krill olaj tehát 200-szor stabilabb.
Ez a magas astaxanthin tartalomnak tulajdonítható. Minél több, annál jobb, de legyen legalább 0,2 mg/gramm az astaxanthin tartalom.
A halolajak a higany mellett más egyéb fémeket (kadmium, ólom, króm, arzén) és szennyező anyagokat is tartalmazhatnak pl. PCB, dioxin, stb.
A nevesebb gyártók megpróbálják kivonni a szennyező anyagokat a halolajból, de ez költséges folyamat. Ezért halolaj vásárlásnál a legjobb iránymutató a megfelelő minőségre a magas ár.
A halolajat hűtőben kell tárolni.
A halolajokhoz sokszor hozzáadnak még plusz telített zsírokat. Ezt a teljes súly és a EPA/DHA tartalom arányával lehet ellenőrizni.
A bizonytalan eredetű és tisztaságú halolajakat kerüljük, mert a rossz minőségű, avas halolajak több kárt okozhatnak, mint hasznot.
A halolajakban az omega-3 a trigliceridhez kötődik, ezért át kell alakulnia ahhoz, hogy fel tudjon szívódni.
A krill olajban pedig foszfolipidekhez, így azonnal képes felszívódni. Ezért nincs a krill olaj fogyasztásakor a visszaböfögés.
A krill olaj 10-15-ször jobban szívódik fel, mint a halolaj, ezért nem gond, hogy jóval kisebb az EPA/DHA tartalma.
A halolaj 80-85%-a fel sem tud szívódni, az emberek 50%-a nem tudja tolerálni a halolajat."

Bár már sokféle kókuszzsírt kipróbáltam, Magyarországon még nem sikerült ilyen fantasztikusan finom illatú és ízű, krémes állagút vásárolnom. Torták, sütemények bevonására használom, xilettel és kakaóval összekeverve. Lányom szülinapi tortáját is ezzel vontam be. 
Másik kedvencem a Nutiva organikus, extra szűz kókusz olaj, ami "szerényen" azt írja magáról, hogy a világ legjobb kókusz olaja. Lehet, hogy igazuk van:) Kisebb kiszerelésben is kapható: https://www.iherb.com/pr/nutiva-organic-extra-virgin-coconut-oil-15-fl-oz-445-ml/5280?rcode=BES569

Organikus, 100%-os kakaópor (praktikus, csavaros tetejű dobozban): https://www.iherb.com/pr/now-foods-healthy-foods-certified-organic-cocoa-powder-12-oz-340-g/5023?rcode=BES569 Nagyon jól használható sütemények, csoki krémek és forró csoki ital készítéséhez. Magas természetes polifenol tartalmú, finom, kellemesen lágy íze van, kevésbé keserű, mint pl. az itthon is kapható holland kakaópor. 
Csokikrémet legegyszerűbben natúr kókuszzsír, xilit/xukor és kakaópor összekeverésével lehet készíteni.
Forró csokihoz 2 teáskanálnyi kakaóport, 1 csipetnyi sóval és 1 teáskanálnyi xilittel/xukorral összekeverünk 1/2-1 dl forró/meleg vízzel és ráöntünk ízlés szerinti mennyiségű kókusztejet.
Csokis kocka recept: http://paleovital.hu/?p=12372 

Szójalecitin nélküli organikus fekete csokik: Vivani 100% organikus fekete csoki Napi 1-2 kocka fekete csoki fogyasztásának több féle gyógyhatása is van, pl. vérnyomás csökkentés: http://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/csak_a_fekete_csoki_csokkenti/20071003165433 szívelégtelenség esetén: http://vilagszam.hu/cikkek/gyogyhatasu-a-fekete-csoki----vernyomascsokkento-hatasa-is-van.html/4056 stresszhormon csökkenés: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/6642/a-fekete-csokolade-haszna
Egy másik márka ugyancsak organikus csokijai: Equal Exchange


Warren magnézium ajánlata (részletek ezen az oldalon megjegyzések között):
1.) https://www.iherb.com/pr/country-life-gluten-free-chelated-magnesium-250-mg-180-tablets/1628?rcode=BES569
2.) https://www.iherb.com/pr/source-naturals-nightrest-with-melatonin-100-tablets/1358?rcode=BES569
3.) https://www.iherb.com/pr/life-flo-health-pure-magnesium-oil-8-oz-236-6-ml/33840?rcode=BES569

203 megjegyzés:

 1. Sziasztok! Én egy ideje fogyasztok two-per-day tablettákat (LifeExtension márka), napi 1-2 szemet, attól függően, hogy épp mikor jut eszembe bevenni.
  Ebben a termékben viszont csak minimális mennyiségű magnézium és kalcium van. Egy ideje aktívan sportolok, és úgy gondoltam, hogy érdemes lenne ezekből is juttatni a szervezetembe. Ti mit javasoltok, milyen magnézium+kalciumot tartalmazó termékkel egészítsem ki a two-per-day tablettákat?

  VálaszTörlés
 2. Jó választás a Life Extension, Two Per Day Tablets, 120 Veggie Tabs (http://www.iherb.com/Life-Extension-Two-Per-Day-Tablets-120-Veggie-Tabs/24604?at=0), a legjobb ár/értékű multi, és azt is jól látod hogy ami leginkább pótolandó még mellette az a Magnézium! A Kálciummal viszont óvatosan bánnék: Sejtképződés Magnézium jelenléte nélkül nem létezik, nélküle működésünk teljesen felborul. Ott van az agy, a szív, csontvelő, a belek, a máj, a vese, a hasnyálmirigy, az epe, az izom és az idegrendszer működésénél. A túl kevés magnézium több száz féle módon hat negatívan, és ami még nehezíti a helyzetet, hogy a magnéziumot sokkal nehezebben szívja fel a szervezetünk, mint a kalciumot. Az egyetlen időszak, a gyermek növekedésének időszaka, 18 éves korig, amikor valóban szükség van a kálciumra. Ezt követően csökkenteni kell a kálcium bevitelét. Sokkal több figyelmet kell fordítani a magnéziumra, amely sok minden hasznos tulajdonsága mellett segíti a szervezetben levő kálcium szabályozását. A magnézium befolyásolja és szabályozza az arányt. Ha elégtelen mennyiségű a magnézium, akkor a kálcium koncentrációja nagyon magas a sejtekben, és azoknak folyamatosan ki kell szivattyúzni a túlzott mennyiségű sejtkálciumot, hogy fenntartsák a megfelelő arányt. Kutatási eredmények alapján a sejtek teljes energiájuk 30%-át a pumpálásra fordítják, ezért érzi mindig fáradtnak magát, ha magnéziumhiánya van. Ha a kálciumbevitelt hosszabbtávon - éveken keresztül - nem szabályozza magnéziummal, lerakódások keletkeznek a szövetek külső részén.
  A csontok egészsége pedig sokkal inkább függ a bevitt Magnézium, Bór, K vitamin, és D vitamin mennyiségétől, mint a kalciumtól.
  Vagy pl. Szendi Gábor honlapjáról:
  Jon Barron: A gyilkos kalcium?
  http://www.tenyek-tevhitek.hu/gyilkos-kalcium.htm
  Mivel a Cal-Mg készítményekben rendre 2:1 arány van holott inkább fordítva kellene, mert a kálcium ételekből is jól felszívódik + lásd. fentebb, ezért én a L.E. 2 Per Day mellett már nem pótolok kálciumot. Kálcium mentes Magnézium készítményeket jó alaposan átnézve az iHerben ez a 3 a legjobb ár/értékű:
  1. Country Life, Gluten Free, Chelated Magnesium, 250 mg, 180 Tablets $8.85
  (GYORS, SEJTSZINTŰ FELSZÍVÓDÁS A KELÁTKÖTÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN!)
  http://www.iherb.com/Country-Life-Gluten-Free-Chelated-Magnesium-250-mg-180-Tablets/1628?at=0
  2. Douglas Laboratories, Magnesium Taurate 400, 120 Tablets $17.10
  (GYORS, SEJTSZINTŰ FELSZÍVÓDÁS A KELÁTKÖTÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN! Magnézium és L-taurin aminosav kombinációja, az egyik legjobban felszívódó magnézium pótlás, a taurin előnyeiről nem is beszélve! A taurin jelentős szerepet játszik a szervezet energiagazdálkodásában. Hatásos a stresszes, túlterhelt szervezet számára, fokozza a szellemi tevékenységet, és az inzulinhoz hasonlóan glükózt juttat a sejtekbe. A taurin részt vesz az izomsejtek folyadékszintjének szabályozásában, az ásványi anyagok szállításában, az anyagcsere folyamatában, a zsiradékok emésztésében, hat az immunrendszerre, az adrenalinszintre és a koleszterinszintre, a sperma és epe termelésére, az idegrendszer fejlődésére. Jelentős a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők számára, mivel elősegíti a szívizom egészséges működését, csökkenti a vérnyomást, és jelentősen mérsékli a szív elmeszesedésének kockázatát a sejtek belsejében lévő kalcium szintjének szabályozásával. A taurin segít agyi impulzusokat létrehozni azzal, hogy a kálium, a nátrium, a kalcium és a magnézium sejtekből történő ki-és beáramlását segíti. Így kulcsfontosságú szerepet játszik az idegi funkciókban és a vérnyomás szabályozásában. Energiatovábbítóként és méregtelenítőként is működik. A taurin akkor a leghatásosabb, ha étel nélkül, különösen pedig fehérje vagy aminosavak nélkül szedjük.)
  http://www.iherb.com/Douglas-Laboratories-Magnesium-Taurate-400-120-Tablets/37067?at=0
  3. Life Flo Health, Pure Magnesium Oil, 8 oz (236.6 ml) $7.49
  (Ősi Magnézium külsőleg transzdermálisan! 4 sprayt tartalmaz kb. 66mg elemi Magnéziumot)
  http://www.iherb.com/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Oil-8-oz-236-6-ml/33840?at=0

  VálaszTörlés
 3. :) Igen a magnézium a szívügyem, és addig örülj amíg csak a vádlid görcsöl, nem pedig a szerv ami az ügyem:) - persze lépj minél előbb, és ne enged hogy akár a vádlidig is felkússzon rád!:)
  Egyébként minden multiba keveset raknak Magnéziumból, és szinte mindig MagOxidot(mert ez fér el benne, meg a legolcsóbb), ami állítólag csak 4%-ban szívódik fel., tehát szinte = a 0-val ez a fajta Mag.

  Nézzük melyik a legjobb:

  1. Life-Extension-Magnesium-Caps-500-mg-100-Veggie-Caps
  (as magnesium oxide, aspartate, citrate, succinate, TRAACS magnesium lysyl glycinate chelate)
  2. Country Life, Gluten Free, Chelated Magnesium, 250 mg, 180 Tablets
  (as magnesium amino acid chelate, magnesium oxide)
  3. Douglas Laboratories, Magnesium Taurate 400, 120 Tablets
  (from Magnesium Taurate Complex, fully reacted)

  "Egy fontos kifejezés megkülönbözteti a természetes készítményeket a szintetikusoktól, ez pedig a „kelát”, „chelate” szó. A kelát az a kémiai forma, ami a természetben is előfordul, és élő vegyületre utal. Tehát, ha a hatóanyagok kelát formában vannak feltüntetve a vitaminkészítmény címkéjén, akkor az természetes forrásokat takar."

  Mind3 az!

  1. 34 Ft/g
  2. 45 Ft/g
  3. 81 Ft/g
  Csakhogy az 1.ben az magnéziumfajták között legelöl szerepel a felsorolásban a magnesium oxide, amiből arra következtettek, hogy abból van a legtöbb benne, míg a 2.készítményben leghátul, a 3.ben meg sehol! Ezért szerintem a 2.jobb mint az 1., és a 3. sincs sokkal lemaradva tőle ár/érték arányban.

  VálaszTörlés
 4. Szóval a Life-Extenxsion magnézium nem olyan rossz, csak létezik hatásosabb. Már úgy sincsen sok belőle, így következő rendelésem a Douglas magnézium lesz. Az a gond, hogy nem szeretek sok bogyót szedni és hajlamos voltam a magnéziumot elfelejteni. Mindig csak akkor jut eszembe, amikor begörcsöl a lábam. Pedig valószínűleg igazad van, hogy ezt nem kéne megvárnom. Van ugyanis egy szívbillentyű problémám, s gondolom ezzel is összefüggésben áll, hogy gyakran bedagadnak a lábaim, tele lesznek vízzel. Nyáron extrém módon meg tud dagadni, ilyenkor éjszaka úgy alszom, hogy felpolcolom a lábamat, s reggelre javul valamennyit, de ennek az az ára, hogy éjszaka többször is ki kell mennem a WC-re, ahogyan ürül a lábaimból a sok víz. Nem túl pihentető így aludni. Lehet, hogy egyszerűen csak magnézium hiányom van?

  VálaszTörlés
 5. Warren, vitamintippek, köszönöm a válaszaitokat! Lehet, hogy kipróbálom a Country Life terméket. http://www.iherb.com/Country-Life-Gluten-Free-Chelated-Magnesium-250-mg-180-Tablets/1628?at=0

  Ahogy elnézem, ebből ráadásul csak egy tablettát kell bevenni egy nap, nem pedig hármat, mint a mag+calc-ot is tartalmazóból.

  Érdekes egyébként, nem gondoltam volna, hogy a magnézium ennyivel fontosabb, mint a kalcium. Kéne egy kis élettant tanulni. :)

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok!

  Nagyon örülök ennek az oldalnak, csupa hasznos információ! Épp most szerettem volna Mg-készítményt venni, így rögtön felülvizsgáltam a rendelésemet :-)
  Az lenne a kérdésem, hogy Ti a paleo mellett emésztőenzimet esetleg szedtek? Vagy a húshoz, zsírosabb ételhez elég, ha savanyúságot eszünk? Én az utóbbi időben kicsit nehezebbnek érzem az emésztésemet, étkezés után teljesen fáradt vagyok. Gondolom, dolgozik rendesen a szervezetem... Hogy vagytok ezzel?

  VálaszTörlés
 7. www.iherb.com/New-Chapter-Neurozyme-60-Softgel-Capsules/80?at=0

  Szellemi munkát végzőknek nagyon hasznos ez a termék, mert sokkal hatékonyabbá teszi a munkát és a tanulást. Javítja a koncentrációt és "élesíti" a gondolkodást.

  VálaszTörlés
 8. A paleo diéta mellett én is időnként éreztem/érzem, amit írtál. Szerintem ez azt jelzi, hogy valamit nem jól csinálunk, pl. még nem ürült ki a gyomorból az előző étkezéskor elfogyasztott étel, s ilyenkor fehérjét enni különösen megterhelő lehet, mivel még az előző adag étel feldolgozásával sem végzett a gyomor, s máris ott van a következő adag, amihez több gyomorsavra lenne szükség, ami momentán nem áll rendelkezésre. Ezért érezheted utána a fáradtságot is. A másik ok lehet, hogy a paleóra áttéréskor az emésztő rendszernek is meg kell tanulnia az új ételek feldolgozását, s ehhez idő kell. Amikor megelégeltem, hogy evés után úgy éreztem magamat, mint a farkas, aki megette a hét kecskegidát, akkor rendeltem ezt az emésztést segítő enzimet, amiben természetes anyagok vannak, pl. papain a papayából, vagy bromelain az ananászból: http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Enzymes-180-Tablets/856?at=0 Egy darabig a leírás szerint szedtem, tehát minden étkezés előtt egy szemet, de aztán felhagytam vele, mert nem akartam, hogy hozzászokjak, s enélkül már semmit se merjek megenni. Átmenetileg tehát jónak tartom, de azért azt el szeretném kerülni, hogy csak ezzel együtt tudjam a zsírokat és a fehérjéket megemészteni.
  Hogy elég-e, ha a húshoz, zsírhoz savanyúságot eszel? Hát ki kell próbálni:) Ha jól érzed utána magadat, akkor elég:)

  VálaszTörlés
 9. Találtam 1 elírást az iHerben, és ezzel a taurinos magnézium ugrott a a legjobbak ár/értékűek közül!

  Douglas Laboratories, magnézium Taurate 400, 120 tabletta

  helytelen az iHerb honlapján:
  Egy adag mérete: 1 tabletta
  Adagok: 90
  Magnézium (magnézium Taurate Complex, teljesen reagált) 400 mg

  Majd a megfelelő a termék cimkéjén:
  Egy adag mérete: 4 tabletta
  Adagok: 30
  Magnézium (magnézium Taurate Complex, teljesen reagált) 400 mg

  Tehát nem 400mg magnézium van 1 tablettában, hanem csak 100mg! Az iHerb elírta, én nem vettem egyböl észre, mindketten tévedhetünk, de az hogy a gyártó miért írja a termék nevébe a 400at, amikor az a szám szokott szerepelni ott ami 1db-ban van?!!!
  Írtam az iHerbnek, válaszoltak is hogy megvizsgálják, azóta viszont már el telt 10 nap, és még mindig hibásan van fent.
  Tehát a legjobb ár/értékű magnézium az iHerben:
  Country Life, Gluten Free, Chelated Magnesium, 250 mg, 180 Tablets
  HATÉKONY FELSZÍVÓDÁS A KELÁTKÖTÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN!
  www.iherb.com/Country-Life-Gluten-Free-Chelated-Magnesium-250-mg-180-Tablets/1628?at=0

  De nagyon jó ár/értékűnek találom ezt is:
  Source Naturals, NightRest, with Melatonin, 100 Tablets
  ( HATÉKONY FELSZÍVÓDÁS A KELÁTKÖTÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN! Magnézium(mint magnézium kelát)150mg, Melatonin2.5mg, GABA250mg, Taurin150mg, Glycine125mg, Kamilla virág kivonat(4:1)110mg, Citromfű kivonat(4:1)70mg. )
  $11.75 2643 Ft
  Az örök fiatalság titka: Melatonin! www.femina.hu/szepseg/melatonin
  Dr. Nagy Gábor kandidátus: A melatonin csodája: www.vitalitas.hu/melatonin.htm

  VálaszTörlés
 10. Valamint érdemes ezzel még rásegíteni és akkor tuti a célba érnek az ásványi anyagok:

  Hyland's, Bioplasma, 1000 Tablets (Mind a 12 Schüssler ásványi sót tartalmazza!)
  $15.94 3686 Ft (Itthon csak külön kaphatóak egyes patikákban:1500Ft/80db, azaz ezer db=18750 Ft, azaz több mint 5ször rosszabb áron!)
  www.iherb.com/Hyland-s-Bioplasma-1000-Tablets/4977?at=0
  Dr. Schüssler féle biokémiai ásványi-sók ("az építésvezető")
  Dr. Schüssler: "Minden betegség legfőbb oka a sejtek szintjén bekövetkező esszenciális ásványanyagok hiányában keresendő."
  A Schüssler féle biokémiai sók minden élő szervezetben megtalálhatók, nélkülözhetetlenek, és alapfeltételei az egészségnek. Dr. Schüssler: "Terápiás eljárásom nem homeopátiás természetű, mivel alkalmazása nem a hasonlósági-elven alapul, hanem olyan élettani-biokémiai folyamatok befolyásolásán keresztül, melyek az emberi szervezetben maguk is végbemennek."
  12 fő sóvegyületet ismerünk, amelynek mennyisége, aránya a sejteken belül és kívül meghatározza a szervezetünk felépítését, működését. Ha az egyensúly felborul, különböző tünetek, betegség-állapotok alakulnak ki. A Schüssler féle sók képesek a száj-, torok- és nyelőcső finom nyálkahártyáin átjutni és így egyből a keringésbe áramolni, ezáltal az emésztőrendszert kikerülni.
  A Schüssler-sók homeopátiás formában előállított ásványi sók. Ennek megfelelően a Schüssler-só a kiindulási ásványi anyag hígított és dinamizált formáját tartalmazza. Ez az eljárási mód biztosítja a kiindulási anyag feltárását. Ennek köszönhetően egy más minőségű anyag jön létre, mely az információs terápia elvén működik. Ez annyit jelent, hogy Schüssler-sót alkalmazva azt az információt visszük be a szervezetbe, amelyből tudni fogja, hogy mit kell tennie az adott hiányállapot rendezésére. Hétköznapi példával szemléltetve a Schüssler-sók hasonlóan működnek, mint egy építésvezető az építkezésen, aki a munkásokat irányítva pontosan megmondja, hogy mit, hova, hogyan, azaz a Schüssler-sók a megfelelő felszívódási és beépülési folyamatokat szabályozzák, odairányítják az ásványi anyagokat ahol szükség van rájuk. Ennek megfelelően a Schüssler-sók nem szubsztitúciós, azaz helyettesítő terápiát folytatnak, hanem ingerterápiaként irányt mutatnak szervezetünknek a kóros folyamat rendezésére.
  www.scribd.com/doc/49311180/Gunter-H-Heepen-Schussler-fele-asvanyi-sok
  www.scribd.com/doc/49184817/Dr-Farkas-Orsolya-Schussler-arcdiagnosztikai-es-terapias-zsebkonyv
  www.scribd.com/doc/38547393/Schussler-az-asvanyi-sok-biokemiaja
  www.scribd.com/doc/71884913/fogyas-Schussler-sokkal
  www.viragterapia.hu/friss-hirek/hasznos-tanacsok-arra-az-estre-ha.html
  www.medirez.hu/?dr.sch%FCssler-s%F3kr%F3l,39
  mamaguru.hu/MediaList.aspx?t=Sch%C3%BCssler-s%C3%B3k

  VálaszTörlés
 11. Szedtél már valamilyen Schüssler sót és használt? Én szedtem egy időben, három félét, talán még mindig meg vannak, de nem éreztem semmi hatását sem. Sőt, soha semmilyen homeopátiás szernek sem éreztem pozitív hatását. Mostanra már teljesen elvesztettem a hitemet bennük.

  VálaszTörlés
 12. Persze hogy éreztem, sőt! Az egyéb módon(étel,kapszula,tabletta,por) bevitt ásványi anyagokat a helyükre irányítja!
  Egyébként ez nem homeopátia, hanem biokémia!
  Dr. Schüssler: "Terápiás eljárásom nem homeopátiás természetű, mivel alkalmazása nem a hasonlósági-elven alapul, hanem olyan élettani-biokémiai folyamatok befolyásolásán keresztül, melyek az emberi szervezetben maguk is végbemennek."
  28-an már írtak róla véleményt az iHerben:
  http://www.iherb.com/Hyland-s-Bioplasma-1000-Tablets/4977?at=0
  Bővebb infó a fenti linkeken.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Időközben kikerült a kínálatból...

   Törlés
  2. Úgy láttam hogy várhatóan február 27-től lesz újra, csak elfogyott, nem kikerült.

   Törlés
 13. Egyébként 2008 óta alkalmazom. A hazai patikással kezdtem, majd egy angolt, most pedig majd az iHerbeset.

  VálaszTörlés
 14. Én a Gotu Kolat rendeltem legutóbb az iHerbről, a
  Now Foods, Gotu Kola, 450 mg, 100 caps. http://www.menedek.hu/figyeljra/gotu-kola
  A Gotu Kola egy Srí Lankán őshonos, ayurvedikus növény.
  Srí Lankán megfigyelték, hogy a legendásan hosszú életű és feltűnően jó memóriájú elefántok mind megszállott Gotu Kola-csócsálók voltak. Nem hiába tartják sokan a Gotu Kola elsődleges hatásának a hosszú életet és a friss memóriát.
  Használják még fáradtság ellen, stresszoldásra, keringési és idegrendszeri betegségek gyógyítására. Fertőtlenítőként bőrbetegségek (égési sérülések, gombás fertőzés), sőt hepatitisz kezelésére is.

  Magyarországon tigrisfű, angol nyelvterületeken Tiger Grass néven ismerik. A tigrisfű elnevezés a vadászok megfigyelései alapján terjedt el, észrevették ugyanis, hogy a megsebzett nagymacskák rendszeresen Gotu Kola-levelekhez dörzsölték a sebeiket, és nagyon gyorsan meggyógyultak.

  A Gotu Kolának a fentieken kívül kitűnő potencianövelő hatást is tulajdonítanak. A 10. században az aktuális király Aruna volt, akiről azt mesélik, hogy a Gotu Kola erejének köszönhette energiáját ahhoz, hogy kielégítse 50 fős háremét.
  Számos anyag megtalálható benne, az aktív hatóanyagok többek között az asiaticosid (egy triterpén glükozid, vagy triterpenoid), a brahmosid és a brahminosid (mindkettő szaponin glükozid), a madecassosid (egy glükozid erős gyulladáscsökkentő hatással), a madecassic sav, a tiamin, a riboflavin, a piridoxin, a K-vitamin, az aszparát, a glutamát, a szerin, a threonin, az alanin, a lizin, a hisztidin, a magnézium, a kalcium és a nátrium.

  VálaszTörlés
 15. Sziasztok, én napi multi vitaminként ezt szedem, http://www.iherb.com/Super-Nutrition-Simply-One-Women-90-Tablets/3257?at=0
  illetve a család többi tagja is Super Nutrion-t kapja. Érdekelne a véleményetek, akár összehasonlítva a Life Extension-el.
  Köszi a blogot és a sok infót! Anna

  VálaszTörlés
 16. Anna, nekem tetszik ez a vitamin, amit belinkeltél. Árban hasonló, mint a Two Per Day, ha figyelembe vesszük, hogy ebből napi egy szemet, a Two Per Day-ből (mint ahogyan a nevében is benne van) két szemet kell bevenni. A két vitamint összehasonlítva: az egyikben van amiből több van, más alkotóelemből pedig kevesebb. Hogy melyik a jobb, azt ebből nem lehet megállapítani, mert az az egyéni szükséglettől függ. Ami viszont biztosan különbség, hogy a Two Per Dayben nincsen vas, s ez férfiak számára előnyös, illetve a változókor utáni hölgyek számára. A Super Nutrition Simply One-ban viszont van még sok olyan antioxidáns, ami a Two Per Day-ben nincs. Hogy ezek valóban fontosak-e, azt nem tudom. Szerintem a puszta számok alapján nem lehet megítélni, hogy melyik-a jobb. Ha szeded és jól érzed magadat tőle, akkor biztosan ez a jó vitamin a számodra. D és C vitaminnal azonban nem árt kiegészíteni (persze igaz ez a Two Per Day-re is).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a választ!
   Létezik vas nélküli formátumban is mind a férfiaknak és a nőknek, illetve az 50+ kategóriákban is. http://www.iherb.com/Super-Nutrition-Simply-One-Women-Iron-Free-90-Tablets/15023?at=0
   Mi egyenlőre a vasast szedjük, plusz C és D vitamin pótlásra figyelünk. Lenne még egy kérdésem a két multivitaminnal, ezekben mennyi a természetes vitamin és mennyi a mesterséges? A leírásokból nekem nem egyértelmű. Még egyszer köszi az oldalt, kókuszliszet és a nyers kakaóport is ki fogom próbálni. Anna

   Törlés
 17. Jobb választás a Two Per Day!
  1. Főként a vízben oldódó vitaminok szempontjából/C, B sor, H-vitamin(Biotin)/ jobb 2 kisebb adagban bevenni a napi mennyiséget, mint 1ben.
  2. A TwoPerDay-ből 90 adagnyi 3 dolárral kevesebbre jön ki, mint a másik.
  3. Én azzal szoktam kezdeni egy multinál, hogy milyen minőségű cink és szelén van benne, és hát bizony az S.N.-ben gyenge! Az L.E.-ben pedig hatékony felszívódású KELÁT kötésekben! Egy fontos kifejezés megkülönbözteti a természetes vitaminkészítményeket a szintetikusoktól, ez pedig a „kelát”, „chelate” szó. A kelát az a kémiai forma, ami a természetben is előfordul, és élő vegyületre utal. Tehát, ha a hatóanyagok kelát formában vannak feltüntetve a vitaminkészítmény címkéjén, akkor az természetes forrásokat takar.

  Amit pedig minden egyes multi esetében a legfontosabb pótolni a bennük lévők közül az a magnézium!

  iHerben a legjobb ár/értékűek:

  Country Life, Gluten Free, Chelated Magnesium, 250 mg, 180 Tablets ( HATÉKONY FELSZÍVÓDÁS A KELÁTKÖTÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN! Tablettánként: 250 mg Magnézium /magnézium-aminosav kelát/)
  $10.12

  Source Naturals, NightRest, with Melatonin, 100 Tablets ( HATÉKONY FELSZÍVÓDÁS A KELÁTKÖTÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN! Magnézium(mint magnézium kelát)150mg, Melatonin2.5mg, GABA250mg, Taurin150mg, Glycine125mg, Kamilla virág kivonat(4:1)110mg, Citromfű kivonat(4:1)70mg. )
  $11.75
  Mivel a melatonin termelődése a 30-40-es évektől fokozatosan csökken, sokan úgy gondolják, hogy mindenkinek pótolnia kéne, tekintve a melatonin központi szerepét a hormonrendszer szabályozásában.
  Az örök fiatalság titka: Melatonin! http://www.femina.hu/szepseg/melatonin
  Dr. Nagy Gábor kandidátus: A melatonin csodája: http://www.vitalitas.hu/melatonin.htm

  Life Flo Health, Pure Magnesium Oil (236.6 ml) (Ősi Magnézium külsőleg!)
  $7.49 (4 sprayt tartalmaz kb. 66mg elemi Magnéziumot)
  Itthon ez kapható és ennyiért: http://www.organity.hu/termekek/osi-magnezium/osi-magnezium-koncentratum-250-ml
  Ősi Magnézium: http://www.organity.hu/cikk/az-osi-magnezium

  Én a 3at kombinálom: az elsőből de., második este lefekvés előtt fél órával, a 3.-at pedig transzdermálisan a bőrön keresztül, az emésztőrendszert kikerülve.

  Látom beraktál egy "Warren magnézium ajánlata" részt!:) -módosítsd légyszives ezekre. Tudod a taurinos magnézium egy iHerbes elírás miatt került a BEST-jeim közé eleinte, de aztán észrevettem a hibát, sőt azóta már javították is a honlapon, mert írtam nekik!:) -igaz hogy 2szer kellett rájuk írni!:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Warren, köszi a választ a magyarázatokkal! Igazság szerint annak idején azért is az S.N. választottam, mert örültem, hogy csak napi 1 db-ot kell szedni belőle. Ti, reggel és este étkezések után szeditek a L.E.-t? A vassal mi a helyzet? Anna

   Törlés
  2. Reggelente nem szoktam elfelejteni a vitaminok bevételét, de az estit hajlamos vagyok kihagyni, mert van úgy, hogy nem is vacsorázom. Emiatt a Two Per Day-ből a gyakorlatban "One Per Day" lesz. Mivel ebben nincs vas, ezért minden másnap a Now Foods Daily Vits-ből veszek be egy szemet (http://www.iherb.com/Now-Foods-Daily-Vits-250-Tablets/528?at=0). Ez szerintem gyengébb vitamin, mint a Two Per Day, viszont van benne 9 mg vas (from amino acid chelate). Warrentől annyit már megtanultam, hogy a kelátok jobban szívódnak fel, mint pl. az oxidok.

   Törlés
  3. Igen én is attól tartok, hogy "one per day" lenne belőle. Ma megkaptam a január 3. rendelésem. Az eredeti ár 60,34 USD lett volna, de a 60 feletti 5% os kedvezménnyel 57,32 USD a vége, posta költséget nem számoltak. Anna

   Törlés
  4. Én korábban azt olvastam, hogy kb. 52 dollár a felső határ, amennyiben vámmentesen szeretnénk rendelni.

   Törlés
  5. Hol olvastad az 52 dolláros vámmentességi határt? Én többször rendeltem 60 USD fölött és nem kellett fizetnem vámot.

   Törlés
  6. Az egyik blogozó 150 eurós vámmentességi határról írt: http://vitamintippek.blogspot.com/2011/12/aktualis-akciok_14.html#comment-form

   Törlés
  7. Jó lenne ezt a vámmentes+ ÁFA mentes határt kérdéskört tisztázni.
   1. Fórumokon elég nagy a kavar, olvastam én is 22 Eurót és hasonlókat. De az idő tényező nagyon fontos
   Itt például szépen kiosztanak valakit, aki leírja a saját tapasztalatát, de az már nem igaz
   http://www.vaminfo.hu/forum/details/Afamentes-es-Vammentes-ertekhatar
   Egy helyen végre jogszabályi hivatkozást is leltem. Ezen indulva ezt találtam:
   http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lang=hu&ihmlang=hu&lng1=hu,en&val=467491:cs
   a (3) pontban kifejtik hogy 1991 óta 22 ECU a határ ezt módosították 150 Euróra. Ezt 2008-12-01 től kell alkalmazni.

   2. Tény hogy én is nehezen szántam rá magam a rendelésre. pont egy 2006-os USA gyógyszer rendelés miatt. Az kb 10 eFt volt, de az Orczy téren kötöttem ki kb két órás menet volt ablakoknál ácsorogva, legalább 3 szor közben 20 percig üres járat mert semmi nem történt ((:: vagyis szivatás.

   3. A vámmentesség tuti 150 Euróig. De az ÁFA mentesség az nem. Legalább is én azt nem találtam. Tehát 22 Euró felett a 27% az bármikor rájöhet, ha kiszúrják a csomagot. Az én megoldásom erre most az, hogy csak olyan terméket rendelek, ami megéri nekem még ÁFA val növelten is, illetve el vagyok arra készülve, hogy néha be kell sétáljak az Orczy térre ((:: de ez bele kell férjen a nagy átlagomba.

   4/
   Végezetül még ezt találtam, és ez lehet most valahogy az igazság.

   "Kell vámot fizetnem? Mennyit?

   Saját és mások tapasztalatai alapján elmondható, hogy az ilyen, aránylag kisebb értékű csomagok, mint egy pár cipő vagy ruhák, sportfelszerelés vámolása egyfajta szerencsejátéknak tekinthető.

   A kőkemény szabályok: A jelenlegi, 2009 novemberi állás szerint, ha valaki Magyarországon az Európai Unión kívülről vásárol árut és azt csomagban elküldeti magának, akkor minden esetben kell rá 27% ÁFA-t fizetnie, és ha a vásárolt áru értéke meghaladja a 150 eurót, akkor pedig vámot is. A vám árucsoportonként különböző, például sportcipőkre 17%, sporteszközökre (snowboard, síléc) 3,7%. Úgy számolnak, hogy fogják az áru árát a számla alapján (ha nincs számla mellékelve, akkor akár becsülhetnek is), hozzácsapják a szállítás, biztosítás árát, erre vetik ki a vámot 150 euró érték felett, majd a vámmal növelt összegre számolják az ÁFA-t.

   A valamivel puhább gyakorlat: A neten fellelhető és saját, illetve ismerősök tapasztalatai alapján, az ilyen nem nagy értékű küldeményeknél meglehetősen nagy esély van rá, hogy a csomagodat egyszerűen továbbengedik, és nem kell rá vámot és ÁFA-t fizetned. Ez valószínűleg a vámhivatalok leterheltsége miatt lehet, vagy mert a beszedett vám nem érné el a papírmunka költségét sem, ezt külsősként nem tudjuk megmondani. Ha csomagod „fennakadt a hálón”, akkor kapsz egy értesítést a postától, hogy vámköteles csomagod érkezett, befáradsz a megadott címre (Budapesten ha jól tudom ez az Orczy tér) leperkálod az összeget és elhozod. Erről a folyamatról a neten egyaránt találni szívatós rémtörténeteket és gördülékeny ügyintézésről szóló beszámolókat is…"

   Törlés
  8. Köszi szépen, hogy utánanéztél és megírtad!

   Törlés
 18. Én így alkalmazom:

  1.Reggeli előtt 1órával: KelátMag(250mg) 11Ft
  2.Reggelivel: KelátMulti, Omega-3, Q10. 26+20+24=70Ft
  3.Ebéddel: KelátCal(200mg)&KelátMag(100mg)&D3(500NE), MSM(időnként) 11+5=15Ft
  4.Vacsorával: Probiotikus Multi, Omega-3, C(500mg) 33+20+4=57Ft
  5.Lefekvés előtt fél órával: NightRestMelatoninosKelátMag(150mg) 26Ft
  Étkezések közötti időben tiszta szájba Bioplasma Schüssler sóból 2db a nyelv alá(8Ft)
  ---------------------------összesen: 187Ft/nap!!!
  +
  - gluténtartalmú esetén az étkezés előtt ebből 1db(39Ft):
  Country Life, Gluten-Zyme, 60 Veggie Caps
  (4 féle Enzim/köztük Glutén emésztő enzim is!/ + 6 féle Probiotikum egy készítményben!)
  - Napsütésmentes napokon plusz D3 ebből 1db(8Ft):
  Doctor's Best, Best Vitamin D3, 5000 IU, 360 Softgels
  $12.80 2880 Ft
  +
  évente 1doboz Humuszsavas(ImmuneBoost) + 1doboz Gyógygombás(Ganoderma/Reishi/Nature's Answer féle) kúra
  +
  szükség esetén külsőleg/belsőleg Grapefruitmag kivonat(EzüstKolloid helyett, mert: http://www.tenyek-tevhitek.hu/gyakran-feltett-kerdesek.htm)

  És vannak amik úton vagy tervben vannak:) pl.ez:
  Doctor's Best, Best Astaxanthin, 3 mg, 180 Softgels (természetes Astaxanthin / BioAstin ® / )
  $18.61

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fú, nagyon alaposan összeállítottad a napi vitamin fogyasztásodat! Ezt még tanulmányoznom kell:)

   Törlés
  2. Warren, ha majd erre jársz, megkérhetnélek, hogy írd be légy szíves az SZG blogra ma írt ajánlásaidat? Ha jól emlékszem a melatoninról és a C vitaminról írtál, de lehet, hogy még másról is...

   Törlés
  3. Ez a legjobb ár/értékű 95 %-os CURCUMIN :
   www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Curcumin-95-500-mg-120-Capsules/13089?at=0
   Ugyanannyiba kerül mint a Life Extension Curcumin, csak nem 60db-os, hanem 120!
   (ORAC érték: 1270 μ mol TE/g)
   http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/kurkuma-a-gyogyito-gyoker.php?cc459u32

   Törlés
  4. A halolaj kapszulák 99%-ánál 300mg Omega3 van az 1000mg-os kapszulában.
   Míg ez:
   Now Foods, Super EPA, Double Strength, 240 Softgels (1db = 360 mg EPA + 240 mg DHA)
   $22.08
   www.iherb.com/Now-Foods-Super-EPA-Double-Strength-240-Softgels/8305?at=0
   Double Strength, azaz 2-szer annyi Omega-3 van 1 kapszulában!!! Ugyanúgy 1000mg/db halolaj, csakhogy nem 30% Omega-3 van benne, hanem 60%!!!
   34 Ft/g Omega3(EPA+DHA).

   Törlés
  5. C-vitamin iHerbről a hazai patikás por változatnál is olcsóbban(8.7 Ft/g) tablettás:
   Sundown Naturals, High Potency Vitamin C, 500 mg, 100 Tablets
   $1.94
   www.iherb.com/Sundown-Naturals-High-Potency-Vitamin-C-500-mg-100-Tablets/32835?at=0
   (pl.a cetebe 83Ft/g!)

   Természetes vagy szintetikus C-vitamin?
   Csizmadia Imre professzor:
   "Attól függ, miről van szó, mert például a C-vitamint szintetikusan is elő lehet állítani, és az megfelelő kiralitású lesz, hiszen glükózból, tehát egy természetes anyagból szintetizálják. Annak az átalakításával készítik a szintetikus C-vitamint, tehát egy természetes anyag módosításának számít. Ebben az esetben a szintetikus C-vitamin egyenértékű a természetessel. Az már más dolog, hogy ha valaki narancsot eszik, akkor abban a C-vitamin mellett flavonoidok is vannak. Vagyis: a narancs mindig jobb, mint a kristályos C-vitamin, de nem azért, mert maga a C-vitamin rosszabb volna, hanem mert a narancsban a szervezet számára hasznos, más anyagok is megtalálhatók."

   A természetes forrásból származó és szintetikus L-aszkorbinsav biológiai hasznosulásának mértékét két humán kísérletben is vizsgálták, de nem volt megfigyelhető, klinikailag szignifikáns, azaz statisztikailag kimutatható különbség!
   A gyomor kiürülésének lassulása növelheti a felszívódott c-vitamin mennyiségét, például ha az aszkorbinsavat étkezés közben vesszük be.
   Egy kutatás során 12 férfit (6 dohányzó és 6 nemdohányzó) vizsgáltak, minek során azt találták, hogy a vízben oldott aszkorbinsav por valamivel jobban hasznosult, mint a narancslében található aszkorbinsav – ezt a vér aszkorbinsav szintjének méréséve állapították meg. A fehérvérsejtek aszkorbinsav tartalmában pedig nem mutatkozott különbség.
   Egy másik, 68 nemdohányzó férfi bevonásával végzett kutatás során azt találták, hogy a főtt brokkoli, narancslé, narancsszeletek, és a szintetikus aszkorbinsav fogyasztása ugyanolyan C-vitamin hasznosulást eredményez. Itt a vérplazma aszkorbinsav szintjének mérésével jutottak erre az eredményre.

   Törlés
  6. C - vitamin folyt.

   L-aszkorbinsav vagy D-aszkorbinsav?
   "Az L-aszkorbinsavnak csak a neve csúnya, de ő a legtermészetesebb az összes, a reklámokban és az ismeretterjesztésben C-vitamin névvel illetett vegyületek közül. Amikor ugyanis bármiféle magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöt vagy zöldséget eszel, akkor az a C-vitamin éppen az említett L-aszkorbinsav.
   Kicsit közelebbről megnézve, nem létezik olyan konkrét vegyület, hogy aszkorbinsav, illetve ez egy gyűjtőfogalom. Ha nagyon leegyszerűsítem a dolgot, akkor szorosan véve két vegyület tartozik ebbe a csoportba, az L-aszkorbinsav és a D-aszkorbinsav. A kettő képlete azonos, ellenben a molekulaszerkezetük kicsit más. Ez az apró különbség azonban már elegendő a szervezetnek ahhoz, hogy a D-aszkorbinsavat ne tudja hasznosítani vitaminként, viszont terhelje a vesét és kis folyadékfogyasztás esetén akár vesehomokot, vesekövet is okozzon. Tekintettel arra, hogy a D-aszkorbinsav laboratóriumi előállítása igen költséghatékony, ezért sokszor ezt rakják étrendkiegészítőkbe egy kevés L-aszkorbinsav társaságában, így ha külön nem jelzik másként, majdnem biztosak lehetünk benne, hogy ez a nem hatékony forma nagy mennyiségben van az adott termékben."

   A bizonyos legjobban hasznosuló - L-aszkorbinsav - legjobb ár/értékben:
   NutriBiotic, Ascorbic Acid, Crystalline Powder (454 g)
   $14.51 (7.2 Ft/g)
   www.iherb.com/NutriBiotic-Ascorbic-Acid-Crystalline-Powder-16-oz-454-g/24191?at=0
   NutriBiotic, Ascorbic Acid, Crystalline Powder (1 kg)
   $28.27 (6.3 Ft/g )
   www.iherb.com/NutriBiotic-Ascorbic-Acid-Crystalline-Powder-2-2-lbs-1-kg/30240?at=0

   Nyújtott felszívódás:
   "A nyújtott felszívódású csoda-C-vitamin bigyó állítólag 8-12 órán át biztosít állandó C-vitaminszintet a vérben. Ehhez képest azonban, a dolognak nem kicsit hazugságszaga van!
   A C-vitamin a vékonybél kezdeti szakaszán szívódik föl. A táplálék a vékonybélben átlagosan ~3 órányi időn át tartózkodik, ahonnan azután továbbhalad a vastagbélbe. A csodapirulából annyi C-vitamin szívódhat föl, amennyit ~3 óra leforgása alatt "kibocsát magából", a többinek nincs esélye, a sorsa megegyezik a vastagbél tartalmáéval....
   Jó tudni, hogy a vérben a C-vitamin mennyisége csak lassan csökken: 12-14 óránál hosszabb időnek kell eltelni, mire a vérszint a felére esik. A napi mennyiséget kétszerre a legjobb bejuttatni, pl a reggeli- és az estebédkor. A lassú felszívódású C-vitaminnak csak kisebb hányada tud hasznosulni (és nyilván a többi tápanyagra is ugyanez áll,) vagyis a nyújtott felszívódású vitamin (vagy nyújtott felszívódású egyéb tápanyagok,) nem egyéb mint ügyes módszer a megtévesztésre, hazugság."

   Törlés
 19. Two per Dayből mindenkinek elég a napi egy darab. Egyébként elérhető már a fejlesztett változata: http://www.iherb.com/Life-Extension-Two-Per-Day-Capsules-120-Capsules/40288?at=0
  végre D3 vitamin van benne és ki van egészítve egy kis alfa lipon savval. bár jelen pillanatban nincs belőle.
  Amúgy még mindig nem tuti mert véleményem szerint jó lenne ha raknának bele tochopherol-okat és tocotrienol-okat ezek az E vitamin további formái amiket a legújabb kutatások szerint "kimos" a szervezetből a sima alpha tochopherol. Elterjedt multi vitaminokban csak ezt az egy formáját használják az E vitaminnak.
  Egyébként szedtem Two per Day-t mer ár érték arányban messze a legjobb.
  Most épp ilyet szedek: http://www.iherb.com/Source-Naturals-Life-Force-Multiple-No-Iron-180-Tablets/9689?at=0
  Meg 100mg-os q10et és zöld tea kivonatot.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megnéztem, még a régiből van otthon. Legközelebb majd már az újból fogok rendelni. Mire jó az alfa lipon sav?

   Törlés
 20. Source-Naturals terméknél a tabletta és kapszula közti különbségről írnátok. Látom a 10USD különbséget a Kapszula javára, de a tablettát jobban szeretem én is gondolom más is, de elméletet nem tudok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Cucmey szedi ezt a multit, én nem ismerem, de ahogy megnéztem a termék leírásokat, úgy tűnik, hogy a kapszula azért olcsóbb, mert abból napi négyet, a tablettából pedig csak kettőt kell szedni.

   Törlés
 21. Alfa Lipon sav:
  legjobban talán itt foglalják össze:
  http://shop.builder.hu/enciklopedia_reszletes.htm4?id=66

  Igen a Life Force kapszulásból dupla annyit kell beszedni mint a tablettásból. Tehát utána számolva a tablettás éri meg jobban.

  VálaszTörlés
 22. Egy mondatban talán a leglényegesebb:

  "Az alfa-liposav rendkívül erős antioxidáns, mérgezéses eseteknél is használják."

  VálaszTörlés
 23. Ahogy kérted;)

  A hidrogén-peroxid eltitkolt gyógyhatásai

  1912-ben védjegyeztették a hidrogén-peroxidot (oxigenizált víz), amely két atom hidrogént és két atom oxigént tartalmaz (H2O2), és a mai napig igen sokrétű alkalmazási területe ismert a gyógyászatban is.

  A Magyar Világ című hetilapban Kovács József metafizikai pszichoterapeuta, nem konvencionális gyógyító sorozatban írt, mely szerint a hidrogénperoxid az a szer, mellyel csaknem minden betegség esetében sikerrel alkalmazható. Nem minősül gyógyszernek, ráadásul minimum 200 éves kutatás áll mögötte, de sajnálatos módon az orvosok zöme - természetesen nem véletlenül - nem jut hozzá a kutatások eredményeihez, hiszen ezen kutatási eredmények nagy része csak egy kis zárt körben terjesztett szaklapokban kerül nyilvánosságra.
  Dr. Malahov, Dr. W. Duglas, Dr. Neumivákin professzor nyomán a hidrogénperoxid, mint nascens oxigénre bomló, erős antioxidáns, mely nem csak a sejtek funkcióját képes visszaállítani, hanem eltávolít a sejtből minden nem odavaló anyagot.
  A rákos betegségek sikeres kezelése hidrogénperoxiddal azzal magyarázható, hogy a rákos sejt csak oxigénhiányos közegben képes létezni.
  A hidrogénperoxid úgyszintén hatásos olyan immunhiányos betegségeknél, mint a vörös lupus, bármilyen allergiás megnyílvánulás az izületek tokjára, az izületek körüli szövetekre terjedő idült gyulladás ( reumatoid arthritis), stb. ” A hidrogénperoxiddal való kezelés abszolút kontraindikációjaként az Izsevszki Állami Orvosi Akadémia a következő betegségeket jelzi: fibrino – genopénia, hajszálér toxikózis, trombocitopéniás purpuna, hemofilia, DVS – szindróma, hemotikus anémia.

  Emberben ez az anyag főként a tüdőkben, a bélben és a pajzsmirigyben termelődik, a kutatók szerint a hidrogén-peroxid az abnormálisan magas fehérvérsejtszinttel járó betegségek, például az asztma, a COPD és egyes gyulladásos bélbetegségek esetén is szerepet játszik.

  A C-vitamin nagy dózisokban - a tumor belsejébe jutva - a daganatsejtek közötti állományban hidrogénperoxid képződését segíti elő, amely megöli a tumorsejteket.
  A legfrissebb felfedezés arra mutat, hogy a C-vitamin nem csak a daganatos betegek gyógyításában, hanem a gyulladásos betegségek elleni küzdelemben is új módszer lehet, mivel a hidrogén peroxid nem csak a rákos sejteket, hanem mikrobákat is hatékonyan számolja fel.

  A hidrogén-peroxid - az eltitkolt gyógyszer KÖNYV:
  http://remenygyogyulas.hupont.hu/2/konyvek
  Influenza elleni egyszerű és természetes módszer
  http://www.fenyportal.hu/cikk.362.influenza_elleni_egyszeru_es_termeszetes_modszer
  A hidrogén-peroxid, mint gyógyszer
  http://www.med-courier.com/index.phtml?pid=120020&id=569
  Hidrogén-peroxid terápia
  http://www.kovalenkoklinika.hu/aktualitasok/hidrogen-peroxid-terapia.3.html

  VálaszTörlés
 24. 2011. október 18-i beszélgetésből:

  Kérdező:
  "A hidrogén-peroxid (H2O2) gyógyhatása közel 200 éve ismert. Számos betegségnél sikerrel alkalmazták, mindazonáltal máig nem épült be orvosságként a köztudatba. Csak nem azért, mert esetleg kiszoríthatná a szintetikus gyógyszerek jelentős hányadát, s ezzel persze a gyártásukban érdekelt ipari lobbi gigantikus extraprofitja is a töredékére csökkenne? Egyáltalán mi ez a „csodaszer”, mi mindenre használható, hogy külön könyvet szenteltél neki? "

  Kovács József:
  " Az utóbbi évszázadban a Föld légköre jelentősen megváltozott. Az ipari mérgező gázok – egyre növekvő mennyiségű – kibocsátásával és az oxigént termelő erdők irtásával „két végéről égetjük a gyertyát”. Az atmoszférát alkotó gázok aránya eltorzult, a tudósok valós katasztrófaként jelzik, hogy 20 % oxigén hiányzik a levegőből, amit az emberi szervezet nem tud kezelni. Ettől gyengül a munkabíró képességünk, fáradékonyak leszünk, depresszióssá válunk. A hiányzó oxigént sejtszinten reagálja le a szervezetünk.
  A H2O2 – az a szer, amely nem idegen a szervezet számára, és a kataláz, valamint a peroxidáz enzim hatására vízre és nascens (atomi) oxigénre bomlik a szervezetünkben. A nascens oxigén az oxigénnek az a változata, amelyre sejtjeinknek nagy szükségük van ahhoz, hogy a bennük lezajló biokémiai reakciók tökéletesen végbemenjenek, és ne maradjanak bennük égési termékek (a szervezetünket szennyező salakanyagok). Ezért tényleg mentőövként szolgál szervezetünknek, ha kívülről megtámogatjuk egy kevés hidrogén-peroxiddal. Ne felejtsünk el napjában C-vitamint is fogyasztani, ami segíti a H2O2 hasznosulását a szervezetben.
  A H2O2 szinte mindenféle betegségre jó, mindössze attól függ az alkalmazás módja, hogy mit akarunk gyógyítani vele. Ma már 2 magánklinikáról van tudomásom Budapesten, amelyek alkalmazzák a hidrogén-peroxidos kezelést a legkülönbözőbb betegségek gyógyítására, jó eredménnyel. Ottó Warburg 1932-ben Nobel-díjat kapott, amiért bizonyította, hogy a rákos sejtek csak oxigénszegény környezetben tudnak terjedni. Nos, a nascens oxigén épp az ilyen közegeket számolja fel a szervezetben. De képes elpusztítani a kórokozó mikroorganizmusok nagy részét, és tisztítja a véredények falait, ez által javítja a vérkeringést, növeli a nemi potenciát. Mellékhatásai, az ajánlott mennyiség fogyasztása mellett, nem ismertek.
  Így például egy alkalommal egy természetgyógyász hölgy hívott fel telefonon, ismeretlenül, és gratulált a hidrogén-peroxidos könyvemhez, majd elmondta, hogy a férje orvos. Igencsak szemellenzős, csupán az akadémiai orvoslás módszereit ismeri el. Nehezen, de rávette férjét, hogy próbálja H2O2-vel kezelni a lábszárán évek óta nem gyógyuló bazaliómáját. Eddig a doktor urat a kollégák kezelgették kisebb-nagyobb sikerekkel, de végső soron eredménytelenül. A H2O2 oldatával 10 nap alatt megszabadult a sokáig nem gyógyuló bőrrákból.
  Ez nem az én felfedezésem. Csupán, mint szakíró, összegyűjtöttem a témákról szóló nemzetközi szakirodalmat, összegeztem, és megosztottam a magyar olvasókkal azokat a vitathatatlan tényeket, információkat, amelyek fennakadtak a gyógyszer-lobbi hálóján, és mostanáig hozzáférhetetlenek voltak honfitársaink számára."

  iHerben:
  OxyLife, Second Wind, Oxygen Energy Oral Spray, (60 ml)
  $7.67
  http://www.iherb.com/OxyLife-Second-Wind-Oxygen-Energy-Oral-Spray-2-oz-60-ml/9770?at=0
  tartalmaz egy szabadalmaztatott formája Stabilizált Oxigén származó 35%-os élelmiszer minőségű hidrogén-peroxid, természetes menta aroma, tisztított víz, és a Stevia, mint étrend-kiegészítő.
  Használja 3-5 spray a nyelv alá egy vagy több alkalommal naponta. Tartsa 30 másodpercig lenyelés előtt. Egy palack kb. 160 spray.
  Előnyök:
  Segít növelni az energiaszintet
  Segíti az immunrendszert
  Kap egy lökést koffein nélkül
  Segít méregteleníti a szervezetet
  Segít az oxigénfelvétel
  Gyors regenerálódás sérülés, vagy kimerítő testmozgás után
  Segít eltávolítani a szabad gyököket

  VálaszTörlés
 25. Alulműködő pajzsmirigy + kimerült mellékvese gyógyítására mit javasolnátok természetesen az iherbről. A kávét igyekszem elhagyni, bár csak napi 1 ritkán 2 az adagom de azt hiszem ez is tovább rontja a helyzetem ((:: Mostanában alig vonszolom magam ................

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pajzsmirigy alulműködésre itt találhatsz termékeket: http://www.iherb.com/Thyroid Úgy látom, hogy legtöbben a Now Foods termékét dícsérik: http://www.iherb.com/Now-Foods-Thyroid-Energy-Thyroid-Support-90-Vcaps/843?at=0
   A mellékvese kimerülése összefügg a pajzsmirigy alulműködéssel.

   Törlés
 26. Szia! Köszönöm ::)) Utána olvastam én is, meg közben eszembe jutott hogy egy éve ajánlott nekem két hatóanyagot egy indiai orvos, és ebben pont benne is van. Megrendeltem. Közben a halolaj témának is utána olvastam. Szóval többet fizettem, de kiváló minőségű terméket kaptam és az itthoni jobb minőségű termékek feléért. A krill olajra még spórolok ::)) De Warren-t idézve építésvezetőt mindenképpen rendeltem (Bioplasma Schüssler sóból) hogy mindenki jó helyre kerüljön. Részemről nagyon köszönöm hogy írtok ezekről!!! Sl. sókat pláne régi szerelmeim, mindíg gondoltam hogy egybe kéne az egészet szedni, de hát az kicsit macerás és drága lett volna. Erre itt a megoldás!!

  VálaszTörlés
 27. A bőség zavara, ami az ingyenes mintákat illeti...
  Úgy tudom, ha nem választok, hajlamosak ők meglepni. Így inkább én választanék. Na de mit? Mit választanátok (és miért is?) a jelenlegi kínálatból?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha választasz valamit, általában még azon felül is küldenek termék mintát. Karácsony előtt pl. kétszer is kérés nélkül küldték plusz ajándéknak ezt: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Jarro-Dophilus-EPS-5-Billion-Organisms-Per-Capsule-10-Veggie-Caps/40327?at=0 a probiotikumot, amit azóta meg is rendeltem, mert úgy éreztem, hogy tényleg használ.
   A jelenlegi kínálatból, amit én választottam, s tetszett, azok az alábbiak:
   - http://www.iherb.com/Now-Foods-Completely-Kissable-Lip-Balm-Vanilla-Bean-0-15-oz-4-25-g/23385?at=0
   - http://www.iherb.com/Madre-Labs-Camellia-Care-Concentrated-Green-Tea-Skin-Cream-0-05-fl-oz-1-5-ml/39711?at=0
   - http://www.iherb.com/Special-Dragon-Herbs-Heaven-Mountain-Goji-To-Go-1-oz-28-g/33660?at=0 (ez most ugyan nincs raktáron, de helyette van ez: http://www.iherb.com/Special-Dragon-Herbs-Heaven-Mountain-Goji-Berries-0-5-oz/41363?at=0)
   - http://www.iherb.com/Madre-Labs-CocoCeps-1-Packet-7-5-g-26-oz/21013?at=0
   - http://www.iherb.com/Madre-Labs-CocoCardio-26-oz-7-5-g/39538?at=0

   Törlés
  2. Ha választasz a FREE-ből ha nem akkor is raknak bele 2-3dolgot! -a termékmintákból, de pl.volt már hogy iHerbes tollat, iHerbes vonalzós-nagyítót is.
   Mindenképp érdemes választani a Free-ből, és szerintem a 10db-os minták érik meg leginkább, azok közül is:
   MELATONIN
   http://www.iherb.com/Special-Doctor-s-Best-Quick-Melt-Melatonin-2-5-mg-10-Chewable-Tablets/38912?at=0
   ENZIM
   http://www.iherb.com/Special-Doctor-s-Best-Best-Digestive-Enzymes-All-Vegetarian-10-Veggie-Caps/18688?at=0
   5-HTP
   http://www.iherb.com/Special-Doctor-s-Best-Best-5-HTP-100-mg-10-Veggie-Caps/38913?at=0
   LITHIUM-OROTATE
   http://www.iherb.com/Special-Doctor-s-Best-Best-Lithium-Orotate-10-Tablets/38908?at=0
   Nagyon alacsony, a gyógyszerben levőnél kb. 1/10 vagy 1/20 mennyiségben kedvező a hatása. A gyógyszertárban kapható kiszerelés túl sok és veszélyes (litiumkarbonát). Alacsony dózisban, visszafordítja az öregedési folyamatot. A litium segíti az idegi növekedést már egy hónap után, vagyis elhalás helyett egyre több idegsejt képződik. A legtöbb embernél 20 éves kortól kezdve az agysejtek millió kezdenek elpusztulni, a litium megállítja a folyamatot. Csak alacsony dózisnál van előnyös hatása. Magasabb mennyiség gyakoribb vizelési ingert okoz, és megnöveli a metabolizmus arányát. Álmosságot okoz, ezért napközben nem ajánlott a fogyasztása.

   Nekem volt hogy hónapokon keresztül ingyenesből fedeztem a Melatonint, mert kb. 10naponta rendeltem! :)

   Törlés
 28. Warren be tudnál kukkantani az SZG blogra? Magnézium és two per day ügyben gyűjtjük a tapasztalatokat pár napja.

  VálaszTörlés
 29. Jó hogy szóltál!:)
  Írom a lényegét ide is:
  MAGNÉZIUM (az élet fénye)
  "A túl kevés magnézium több száz féle módon hat negatívan, és ami még nehezíti a helyzetet, hogy a magnéziumot sokkal nehezebben szívja fel a szervezetünk, mint a kalciumot."
  www.tenyek-tevhitek.hu/gyilkos-kalcium.htm

  Az Sz.G.blogban és itt Nálad is írtam korábban hogy a legjobb ár/értékű minőségi magnézium ez az iHerbes:
  Country Life, Gluten Free, Chelated Magnesium, 250 mg, 180 Tablets ( HATÉKONY FELSZÍVÓDÁS A KELÁT KÖTÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN! Tablettánként: 250 mg Magnézium /magnézium-aminosav kelát/)
  $10.12 (49 Ft/g Magnézium)

  Azonban 1 hátránya van, hogy üveg a doboza, tehát jelentősen odatesz az 1.85-ös súlyhatárnak mert: 0.7 kg a szállítási súlya.
  Ezért elkezdtem keresni hasonló minőségűt kevesebb szállítási súllyal. És ez lett a befutó a maga 0.32 kg-os szállítási súlyával:

  Now Foods, Magnesium Citrate, 100% Pure Powder (227 g) (ez a magnézium a citromsavval alkot vegyületet, az aminosav-kelátokhoz hasonlóan ez is szerves, és hasonlóan jó felszívódású)
  $7.63 (43.4 Ft/g Magnézium)
  Mint látjátok még jobb Ft/g értékű(ezt persze sejtettem előre is), AZONBAN állítólag a Citrát változat még az aminosav kelátnál is hatékonyabb a magnézium esetében! -ezt a tanulmányt napokban találtam:
  www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14596323?dopt=Abstract

  VálaszTörlés
 30. A MagnéziumCitrát mellett ezt akarom majd kipróbálni, méghozzá dezodorként:

  Life Flo Health, Pure Magnesium Oil (236.6 ml) (Ősi Magnézium külsőleg!)
  $7.49 (4 sprayt tartalmaz kb. 66mg elemi Magnéziumot)
  Itthon ez kapható és ennyiért: http://www.organity.hu/termekek/osi-magnezium/osi-magnezium-koncentratum-250-ml
  Ősi Magnézium: http://www.organity.hu/cikk/az-osi-magnezium

  VálaszTörlés
 31. Sziasztok!
  Tudnátok javasolni jó B-komplexet? Eddig ezt szedtem:
  http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Vitamin-Code-Raw-B-Complex-60-Veggie-Caps/15852?at=0
  Az tetszett benne, hogy nem csupán egy szintetikus keverék. Nekem hatékonynak tűnt, viszont az ára szerintem kissé magas ahhoz, hogy csupán 60 kapszula van a csomagban. Így is csak napi 1-et vettem be.
  Van javaslatotok? Köszönöm előre is. (Illetve az esetleges véleményt a fent említett B-komplexről.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem szedtem még ezt a B-komplexet. A vásárlói vélemények alapján nagyon jónak tűnik. Azt nem tudom, hogy tényleg indokolt-e ekkora árkülönbség a szintetikus vitaminok árához képest. Én ezt szedem www.iherb.com/Jarrow-Formulas-B-Right-100-Veggie-Caps/110?at=0 és meg vagyok vele elégedve, főleg, hogy nincs B vitamin szaga, amit nagyon nem szeretek:) Meg állítólag a benne lévő Methylcobalamin jobban szívódik fel, mint más B12 vitaminok. Ebből napi egyet kell szedni.

   Törlés
  2. A L.E.TwoPerDays Multiban elegendő B-komplex van, persze ha abból csak 1et szedsz, akkor jól jöhet még du.-ra/estére egy kis B, mivel vízben oldódó. Ez a legjobb ár/értékű:
   Now Foods, B-50, 250 Tablets $14.65
   http://www.iherb.com/Now-Foods-B-50-250-Tablets/409?at=0

   Törlés
 32. http://www.iherb.com/Now-Foods-100-Pure-Shark-Cartilage-750-mg-300-Capsules/797?at=0
  Ezt a készítményt szedem a térdemre, de nem tudom milyen kalcium van benne? Az itt olvasottak kicsit elbizonytalanítottak...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem írja milyen kálcium van benne, de térdre, izületre szerintem ezek(3 mono és 2 komplex készítmény) jobbak:

   Now Foods, MSM Liposome Lotion , 8 fl oz (237 ml)
   $8.28
   MSM(szerves kén) gyulladáscsökkentő hatása segíti a gyorsabb regenerálódást és az ízületek egészségét megőrzi.
   A szervezetben a 4. helyet foglalja el a mennyiségi tartalomból. Az aminosav láncnak egy része az MSM, mely elasztikus kapcsolatban áll a fehérjékkel. Ha szervezetünkben elhal egy sejt, egy másik foglalja el a helyét, mely MSM nélkül nem lesz olyan elasztikus.
   - Az emberi testnek szüksége van rá az egészséges kötőszövetekhez, izületi funkciókhoz, megfelelő enzim aktivitáshoz, hormonális egyensúlyhoz, és az immunrendszer megfelelő működéséhez.
   - Megtartja a sejtek falának a rugalmasságát és azokat áteresztővé teszi. Ennek köszönhetően a méreganyagok ki,- és tápanyagok beáramlása megfelelően biztosított.
   - Biztosítja a szervezetnek a szükséges alapanyagot új sejtek létrehozásához, sejtek javításához és így gondoskodik a sérült szövetek vagy szervek regenerálódásához elengedhetetlen sejtújulásról.

   Doctor's Best, Best Hyaluronic Acid, With Chondroitin Sulfate, 180 Capsules
   $32.83
   Egy adag mérete: 2 kapszula
   Adagok száma: 90 adag
   BioCell kollagén II, amely: 1000 mg
   Hialuronsav 100 mg
   Kondroitin-szulfát 200 mg
   Hidrolizált kollagén Type II 600 mg
   BioCell Collagen II® márkavédett összetevőt tartalmaz. BioCell Collagen II® alacsony molekula tömegű hialuronsavat tartalmaz, ami 10% hialuronsav, 20% kondroitin-szulfát és 60% II-es típusú kollagén-re van sztenderdizálva.
   Az ízületi rést kitöltő viszkózus szinoviális folyadékot, a szinoviális membrán termeli, melynek számos szerepe van:
   - lubrikáció: a porcos csontfelszínek és más ízületi alkotórészek közötti súrlódás csökkentése
   - az ízületi porc táplálása
   - «kipárnázás»; a feszülő ízületben a nedvesítő gél (extracelluláris mátrix) nyomás alá kerül, és a víztartalma kipréselődik. A feszülés megszűnte után a negatív töltésű glükózaminoglikánok re abszorbeálják a vizet, ezáltal az extra celluláris mátrix visszanyeri eredeti térfogatát.
   A szinoviális folyadék 50 µm vastag réteget alkot a porc felszínén, illetve mélyebbre penetrálva kitölti annak hézagait. A porcon belüli folyadék egyfajta tartalékot képez a szinoviális folyadék számára. A szokásos mozgás során a porcon belüli szinoviális folyadék mechanikusan kipréselődik, és így állandó folyadékréteget képez a porcfelszínen, jelentős mennyiségben tartalmazva proteoglikánokat.
   A szinoviális folyadék egyik legfontosabb összetevője a synoviocytak által termelt hialuronsav (hyaluron), melynek koncentrációja átlagosan 1–3 mg/ml. A hialuronsav felelős a szinoviális folyadék viszkozitásáért és az ízületi porc elaszticitásáért. A szervezetben megtalálható rugalmas rostok alapját képező proteoglikán szerkezet 95%-át chondroitin-szulfát és hialuronsav alkotja.
   A hialuronsav fontos jellemzője, hogy nagy mennyiségű vizet, saját tömegének mintegy ezerszeresét képes megkötni. A szervezet öregedésekor a hialuronsav termelés lecsökken, mely a viszkozitás csökkenéséhez vezet.
   Hasonló folyamatok zajlanak le OA-ban. Gyulladás során a hialuronsav bomlása felgyorsul a bontóenzimek vagy reaktív oxigén gyökök termelődése miatt, ezáltal csökken a szinoviális folyadék viszkoelasztikus jellege. OA-ban kezdetét veszi a porc és a többi ízületi struktúra degeneratív elváltozása, illetve a gyulladásos folyamatok eredményeképpen mérséklődik a hialuronsav termelés, ezáltal csökken az ízületi lubrikáció.
   Humán klinikai tanulmány. 8 hétig tartó chondroitin, glükózamin és hialuronsav együttes bevitelt kétszer olyan hatékonynak találták, mint a kontroll csoport kezelését, mely nem tartalmazott hialuronsavat.

   Törlés
  2. izület, porc folyt.

   Now Foods, Sea Mussel, Extract, 100 Capsules
   $12.73
   Egy adag mérete: 1 kapszula
   Zöld ajkú tengeri kagyló kivonat (Perna Canaliculus) 500 mg
   A zöldkagyló glukozaminglikát tartalma az ízületek működéséhez elengedhetetlen kenőanyag egyik legfontosabb alkotóeleme.
   A glükózamin az utóbbi pár évben került a tudományos érdeklődés középpontjába.
   A szénhidrátok csoportjába tartozó vegyület, a csoportot szokták aminocukroknak is hívni, ahol az -amin előtag a nitrogén jelenlétére utal. A rovarok páncélját alkotó kitin tulajdonképpen polimer glükozamin.
   Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem tudja előállítani (eszenciális), elengedhetetlenné válik rendszeres pótlása.
   Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban jelen van, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek, azon belül is a kagylók.
   A glükozamin természetes anyag, előállítása tengeri állatok kitinpáncéljából történik.
   A súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését segítheti.
   A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti tér húzódik, amelyet támasztószövet tölt ki. A támasztószövet két fő alkotója: a rugalmas (elasztikus) rostok és a glükozamin. A glükozamin az anyagcsere-folyamatban mint tápanyag is részt vesz, tehát egy része folyamatosan elhasználódik.
   Tudományos vizsgálatok támasztják alá a glükozamin kedvező hatását: 163 térdartrózisos beteget vizsgáltak (glükozamin-szulfát-kezelésben részesültek), azoknál a személyeknél, akiket a kezelésnek alávetettek kilenc hónap után lényegesen enyhült a fájdalmuk, és ami még nagyon fontos, hogy mellékhatást nem tapasztaltak.
   Taréjos Zöldkagyló és az új-zélandi emberek rugalmas izületeinek kapcsolata - A véletlen felfedezés
   A zöldkagyló termesztéseAz 1970-es évek elején az újzélandi zöldkagyló (Perna canaliculus) a rákkutatás középpontjába került. Egy kagylófeldolgozással foglalkozó céget megkerestek kutatók, hogy szeretnék kipróbálni az általuk készített kagylóport, (ételízesítőnek és leves-pornak állította elő a gyártó) daganatos betegség kezelésére.
   Sajnos a kutatóknak csalódniuk kellett, mert nem találták meg a rák ellenszerét, de véletlenül egy "csodaszert találtak”. Kiderült ugyanis, hogy azok a paciensek, akik részt vettek a vizsgálatokban és mellette valamilyen ízületi bántalomban szenvedtek, nagyfokú javulásról számoltak be, ami az ízületi betegségüket illette. Vizsgálták az új-zélandi őslakosok életkörülményeit is és kiderült, hogy a tengerparton élő maorik körében a reumás betegségek ismeretlenek, magas kort éltek meg mindvégig rugalmas ízületekkel. Magyarázatul a bőséges kagylófogyasztás szolgált.
   Ezen információk tudatában a zöldkagyló a tudományos érdeklődés középpontjába került.
   Napjainkban az egyik legfontosabb természetes alternatívaként tartják számon a belőle előállított készítményeket.
   Ami az ízületek működéséhez fontos kenőanyag egyik alkotóeleme. A glükozaminoglikán segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését.
   A glükozaminglikán növelheti a kötőszövetek, mint a például a porcok, inak, szalagok, ízületi tokok rugalmasságát, így csökkenhet azok sérülékenysége.
   Képes lehet megállítani az ízületek romlási folyamatát, hozzájárulhat az új porc növekedéséhez.
   Napjainkban a mozgásszervi betegségek prevenciójában és kezelésében a zöld kagyló készítmények, az egyik legfontosabb természetes eredetű, igen hatékony és mellékhatásoktól mentes alternatíva.

   Source Naturals, Hyaluronic Joint Complex, 60 Tablets
   $17.08
   1kapszulában:
   300mgKollagén,50mgHialuronSav,375mgGlükozamin,300mgKondritin,225mgMSM.

   Doctor's Best, Glucosamine Chondroitin MSM + Hyaluronic Acid, 150 Capsules $24.99
   1kapszulában:
   120mgKollagén,20mgHialuronSav,300mgGlükozamin,240mgKondritin,200mgMSM

   Törlés
  3. Köszönöm az ajánlatokat!

   Törlés
 33. Múlt héten jött meg az 1. rendelésem, 8 nap alatt. Csak azóta szedem vízben feloldva - először kanállal bevettem, de majd' megfulladtam -, a Now foods Certified Organic Chlorella 100% pure powder 454g-t, így még nem tudok róla nyilatkozni.

  VálaszTörlés
 34. Jól oldódik, az íze nagyon enyhe algaíz, nem zavaró

  VálaszTörlés
 35. Rendeltem néhány terméket az iHerb-től, tanácsot szeretnék kérni mikor és mivel társítva kell/érdemes bevenni a legjobb hasznosulás érdekében:
  -Now Foods, Astaxanthin, Extra Strength, 10 mg, 60 Softgels (?)
  -Jarrow Formulas, MK-7, Vitamin K2 as MK-7, 90 mcg, 60 Softgels (reggel, D vitaminnal együtt?)
  -Now Foods, Melatonin, 3 mg, 180 Capsules (lefekvés előtt ?)
  -Now Foods, Magnesium Citrate, 100% Pure Powder, 8 oz (227 g) (lefekvés előtt ?)
  -Now Foods, Curcumin, 120 Vcaps (reggeli közben, zsírfogyasztás mellett ?)
  -Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU, 360 Softgels (reggel, este ?)
  -Now Foods, Gr8-Dophilus, 120 Vcaps (reggeli közben ?)
  Köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem a zárójelekben jól írtad. Én az antaxanthint is, mivel zsírban oldódó, együtt eszem a reggeli D és K2 vitaminnal, de ha tudom, hogy több órára napra megyek és nem akarok leégni, akkor arra figyelek, hogy 4 óránként bevegyek egy kapszulát. Repülővel utazás előtt is szoktam bevenni, mivel Dr. Mercola szerint a repülőgépeken nagyon erős a sugárzás és ennek káros hatását az antaxhantin csökkenteni tudja. A probiotikumot általában reggeli előtt javasolják, hogy az evéssel képződő gyomorsav ne tegye tönkre.

   Törlés
  2. Melyik Astaxanthint használod, a Now 4mg-osat? Mik a tapasztalataid a napozáson kívül? A sugárzás engem is foglalkoztat, 8 szerverrel ülök egy szobában nap mint nap.
   A probiotikumot nem lenne érdemes este bevenni a magnéziummal együtt?
   Ha Warren erre jár, örülnék az Ő véleményének, tapasztalatának is.
   Köszi a választ.

   Törlés
  3. Igen, a Now Astaxanthinját használom. Este megpróbálom megkeresni majd Mercola cikkét, remélem, megtalálom. A probiotikum este is jó, éjszaka legalább tud dolgozni. Én jelenleg a Jarro-Dophilust szedem, reggel és este is veszek be belőle, néha napközben is. Este, lefekvés előtt kinyitok egy kapszulát és nyelvem alá öntöm a port. A légzőrendszeri problémáim csökkenni látszanak ezzel a módszerrel. Amit te szedsz, abból is van még itthon, így tudom variálni a bacikat:)

   Törlés
  4. Lucien, ahogy ígértem, itt van Mercola cikke arról, hogy a repülőgépes utazás során érő káros sugárzás hatásaira 4-8 mg astaxanthint javasol szedni az utazás előtt és alatt: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/02/11/travel-tips-to-stay-healthy.aspx
   Ebben a cikkben is ír róla: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/11/23/astaxanthin-the-eye-antioxidant-550-times-more-powerful-than-vitamin-e.aspx

   Röntgen vagy CT vizsgálat előtt is javasolja 2-4 mg bevételét.
   "if you find yourself needing an x-ray or a CT scan, you can gain some measure of protection from this radiation exposure by taking 2-4 mg astaxanthin for several weeks prior to the scan.

   If you are planning to fly on an airplane, you are also exposed to massive amounts of ionizing radiation, especially if you fly during the day. In this case, it would be wise to take a similar a dose of astaxanthin for the few weeks preceding your trip."

   Törlés
  5. Nagyon köszönöm a hivatkozásokat, elolvastam. Örülök, hogy megrendeltem. Külön tetszett amit a szem védelméről írt, 20 éve nézek monitorokat napi 8-10 órában, eddig megúsztam szemüveg nélkül. Mostanában azonban gyorsan fárad és sokat könnyezik a szemem, ennélfogva erőltetem is.
   Használtam a kódodat, már a 4. csomagom érkezik átlag 7 nap a légiposta. APO945 az én kódom, tovább is adtam.
   Antioxidánsok közül az acai-ról vagy a goji-ról nincs infód? Főleg az acai-t szintén kiemelkedőnek tartják.
   Mégegyszer köszi az információkat!

   Törlés
  6. Az acairól itt tudsz olvasni bővebben: http://shop.builder.hu/enciklopedia_reszletes.htm4?id=295
   A goji bogyóról szintén csodákat zengenek. Már többször választottam ingyenes termékmintaként és ilyenkor egy színes prospektust is küldenek hozzá.

   Törlés
  7. Lucien

   Probiotikumokat reggel szoktam éhgyomorra néhanapján.

   ACAI - legjobb antioxidáns a SuperFood-ok közül: (ORAC érték:
   102700 μ mol TE/100g)
   iHerben legjobb ár/értékű ACAI:
   Now Foods, Acai Liquid Concentrate, (473 ml) $12.73

   Még az ACAI-nál is magasabb antioxidáns értékkel rendelkeznek:
   szegfűszeg, fahéj, oregáno, kakukkfű, rozmaring, vanilia, de nem sokkal marad el a csipkebogyo, petrezselyem, kömény, őröltpaprika.
   ORAC antioxidánskapacitás szerinti lista:
   http://translate.google.com/translate?hl=hu&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=hu&u=http://www.oracvalues.com/sumac-bran-raw

   Törlés
  8. Köszi Warren!

   Ahogy a listát elnézem, lehet ACAI helyett inkább elrágcsálok napi pár szem szegfűszeget...

   Törlés
 36. Warren javasolt egy omega3 készítményt január 31-én:
  www.iherb.com/Now-Foods-Super-EPA-Double-Strength-240-Softgels/8305?at=0
  Ebben olyat látok, hogy "soy derivatives", azaz szója származékok .Jó-e ez nekünk?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azóta ennek az ára is emelkedett. Utánanéztem újra az Omega-3aknak és ez a 3 a legjobb ár/értékű jelenleg:
   Now Foods, Omega-3, Molecularly Distilled, Cholesterol Free, 500 Softgels (360 mg EPA + DHA)
   $20.39 (25.78 Ft/g Omega-3)

   21st Century Health Care, Fish Oil, Omega-3, 1000 mg, 300 Softgels (300 mg EPA + DHA)
   $11.35 (27.11 Ft/g Omega-3)

   Now Foods, Omega-3, Cardiovascular Support, 200 Softgels (360 mg EPA + DHA)
   $8.99 (28.4 Ft/g Omega-3)

   Törlés
 37. Sziasztok! Fogkrémekről volt már szó? Milyet érdemes rendelni? Illetve a Life Extension, Two-Per-Day Tablets-ban titeket nem zavar, hogy egyéb összetevőként van szója, kukorica és rizs? „Contains soybeans. Contains corn and rice.” Köszi, Anna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fogkrémből én fluoridmentes és xilittartalmút használok: http://www.iherb.com/Now-Foods-Xyliwhite.
   A Two Per Day-jel kapcsolatban jogos a kérdésed, bennem is felmerült, mikor megvettem, de mivel Szendi Gábor is azt írta a múltkor a blogjában, hogy 10 éve ezt szedi, gondoltam, hogy ha annyira ártana, akkor biztosan nem tenné, hiszen ő aztán tényleg ért hozzá.

   Törlés
  2. Köszönöm a választ, lehet hogy megérdezem Gábor blogjában is, kiváncsi vagyok a válaszokra, mert engem a szója zavar. Anna

   Törlés
 38. Jó ötlet, még jobb, ha Gábornak címzed a kérdést, hiszen azt írta, hogy is ezt szedi, ugyanakkor meg jó pár cikkében a szója fogyasztás káros hatásairól írt.

  VálaszTörlés
 39. Sziasztok!
  Ide is beírom, több szem többet lát alapon...
  1 kérdés erejéig, ha Warren errejár ... :)
  Útmutatásod alapján ezt választottam magamnak:
  Now Foods, Magnesium Citrate, 100% Pure Powder, 8 oz (227 g)
  11 és 13 éves gyerekeknek adhatom ( gondolom igen), és ha igen milyen adagolásban? Multivitamint nem szednek, csak C és K2 vitamint jelenleg.( na meg omega3-at)
  Előre is köszönöm a választ!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dr. Carolyn Dean A Magnézium csoda című könyv szerzője szerint napi 800-900mg Magnézium is mehetne, 11-13éves gyerek esetén 200-300mg is elég lehet.
   1g magnézium citrát por = 1csapott kávéskanál = kb.170mg elemi magnézium. Én napi 3 x 1g-ot fogyasztok vízben feloldva. + némi velszívódik élelmiszerből is, pl. a tökmaglisztben sok van.

   Törlés
  2. Warren, ne haragudj, hogy csak most köszönöm meg válaszod, szóval köszönöm :)!!! Időközben rajta vagyok, hogy rendszeressé váljon a gyerekeknél is a szedés ( kicsit savanyú ugyanis, szóval nem éppen kedvenc íz ...)
   italiadelsole

   Törlés
 40. Sziasztok !

  Warrent szeretném megkérdezni, hogy autoimmun betegségben milyen immunerősítő, antioxidáns terméket ajánl.

  Köszönöm, üdv Kati

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. HUMUSZSAVAK: Huminsav és Fulvosav
   Immunerősítésre, méregtelenítésre, ásványi anyagok pótlására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására. Egy részük felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxinokat.
   Mivel a huminsavak kötéseket képeznek a fémionokkal, ugyancsak felelnek az aminosavakkal, peptidekkel, szénhidrátokkal és szteroidokkal történő komplexképzésért is.
   A huminsavak felelősek a szövetekben történő egyes folyamatokért, pl. a nehézfémek eltávolításáért, antioxidáns és antikoaguláns, antimutagén tevékenységért, amely igen fontos számunkra.
   Jelentős a huminsavak gyulladáscsökkentő, fájdalomcsökkentő, vérkeringés serkentő, antireumatikus, fertőtlenítő, gombaölő, vírusok szaporodását és rákos daganatok kifejlődését gátló hatása.
   A huminsavaknak kiemelten fontos szerepük van a betegségek, főleg az anyagcsere problémák megelőzésében, gyomor- és bélrendszeri panaszok, mint savtúltengés, hasmenés, gyomorfekély, dizentéria, gyomor- és bélfertőzések, vastagbélgyulladás kezelésében. Általános méregtelenítésre ugyanúgy alkalmazhatók, mint bakteriális vagy vírusos fertőzések ellen.
   ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ
   Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.
   NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST
   Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
   A SEJTEK DNS ÉS RNS TARTALMA MEGNÖVEKEDIK
   Több nemzetközi publikáció beszámol arról, hogy a sejtek DNS és RNS tartalma megnövekedik huminsavak hatására.
   ANTIVIRÁLIS HATÁS
   A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga. A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.
   NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT
   Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.
   SZERVES KELÁTKÉPZŐ
   A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.
   OPTIMALIZÁLJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT
   Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.
   HELYREÁLLÍTJA SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT
   A" modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.
   MEGKÖTI A TOXINOKAT
   Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.
   iHerb TERMÉK:
   Morningstar Minerals, Immune Boost 77, Mineral Supplement, 120 Capsules (gazdag forrása a biológiailag hozzáférhető fulvosavaknak, huminsavnak, mikro és makro ásványi tápanyagoknak, aminosavaknak és vitaminoknak. A szükséges adagot bő folyadékkal vegyük be, reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel.)
   $17.99

   Törlés
  2. Jókat olvastam a humuszsavakról. Te szedted már a Morningstar Minerals-t?

   Törlés
  3. 1doboz már lement pár hónapja

   Törlés
 41. Warren,
  bár nem iherb-es téma, de egyszer valahova írtad, (talán Szendi blogra) hogy itthon milyen fogkrémeket érdemes venni. Sajnos nem jegyeztem meg, leírnád még egyszer. Köszönöm előre is! Az én csomagomat is leállították, pénteken küldtem vissza az emailt… Anna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem emlékszem én sem, hogy melyikről írt Warren, azt hiszem, valami gyógynövényes volt. Itthon egyszer vettem egy xylites fogkrémet, talán xylovit volt a neve. Sajnos nekem érzékenyek lettek tőle a fogaim.
   A Now Foods 25% xylitet tartalmazó, családi kiszerelésű (180 grammos) fogkrémét viszont nagyon kedveljük. Ez a bestseller: http://www.iherb.com/Now-Foods-XyliWhite-Toothpaste-Gel-Fluoride-Free-Refreshmint-6-4-oz-181-g/885
   de a szódabikarbóna tartalmú nekem jobban "ízlik": http://www.iherb.com/Now-Foods-XyliWhite-Toothpaste-Gel-Platinum-Mint-6-4-oz-181-g/11465

   Törlés
  2. A hazai legjobb ár/értékű tiszta fogkrém:
   LAVERA BASIS FOGKRÉM ECHINACEA-PROPOLISZ 75 ml 8.3Ft/g
   http://www.provitamin.hu/bio-es-naturkozmetikumok/arcapolas/fog-es-szajapolok-c248/lavera-basis-echinacea-es-propolis-tartalmu-fogkrem-p43002.html

   De az Olgi által említett 2 iHerbessel jobban jársz: 4.6Ft/g !

   Törlés
  3. Köszönöm a fogkrém tippeket! Egy érdekesség, az 55 dollár értékű rendelésemhez bekérték a számlát és banki igazolást, elküldtem majd három munkanap múlva kézbesítették és nem kellet utólag fizetnem érte. A barátnőmmel ugyanez történt, ő 51 dollárért rendelt. Anna

   Törlés
  4. Anna, ez nagyon jó hír! Ez azt jelenti, hogy bár 22 EUR=kb. 29 USD lenne az ÁFA-mentességi határ, de a gyakorlatban 55 USD értékű csomagot is átengednek.

   Törlés
 42. Astaxantinnal kapcsolatban szó volt:
  "több órára napra megyek és nem akarok leégni, akkor arra figyelek, hogy 4 óránként bevegyek egy kapszulát"
  Ezek szerint tapasztaltad, hogy véd a leégéstől (nyilván nem az extrém erős déli órákban), de azért le tudsz barnulni, vagy azt is gátolja?

  VálaszTörlés
 43. Az astaxanthin belülről véd a leégés ellen, míg a naptejek kívülről, ezért a barnulást nem gátolja.

  VálaszTörlés
 44. Ma megérkezett az április 18-i rendelésem,$77.96 értékben szintén vámkezelés nélkül. Izgultam, hogy ez biztos nem megy át a rostán...

  Astaxanthint szedem 3 hete, napi 10mg. Úgy leégtem szombaton 3 óra alatt... nem kentem magam semmivel, majd megvéd...
  Legközelebb óvatosabb leszek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én napi 3x4 mg-ot szedek. Hétfőn voltam bringázni 12 és 16 óra között. Egy picit kipirosodott nekem is vállam, ahol a legjobban érte a nap. Nem fájt, csak éreztem, hogy melegebb a vállamon a bőröm. Biztonságból azért másnap már ujjatlan póló helyett rövid ujjúban mentem kirándulni. Nekem az astaxanthin nélkül biztos, hogy hólyagosra égett volna 4 óra alatt, mert eléggé fehér a bőröm. Most rendeltem meg Mercola naptejét http://www.iherb.com/Dr-Mercola-Natural-Sunscreen-with-Green-Tea-SPF-30-8-fl-oz-236-ml/39997, mert nyáron valószínűleg megyünk a Balatonhoz, s azért szükség lesz a belső védelem mellett külsőre is.

   Törlés
  2. Akkor Te eddig még mindig megúsztad az ÁFA-t? Kíváncsi vagyok, hogy a mostani rendelésemmel hogyan járok majd.

   Törlés
  3. Igen eddig megúsztam, a jövő hétre is várok csomagot. Azért is írtam be az infót, hogy mások is bizakodjanak.

   Segíts kérlek, az oldal tetején a felsorolásban szerepelteted az emésztést javító enzimet, ezzel kapcsolatban van tapasztalatod? Az érdekelne főleg, hogy ehhez "hozzá tud szokni" az emésztőrendszer hosszabb távon? Arra gondolok, hogy a saját enzim termelés csökken, vagy pedig a szedésével a hiányzó ill. nem megfelelő mennyiségű enzimek kerülnek be a szervezetbe, úgy, hogy a többire (nem bevitt, termelődő) nincs hatással?

   Törlés
 45. Igen, van tapasztalatom, szedtem pár hónapig. Szerintem segített, minden étkezés előtt két kapszulát kellett bevenni. Viszont találtam egy hatásosabbat, amiből étkezések előtt csak egy kapszulát kell szedni. Először egy 10 darabos ingyenes termék mintát rendeltem és mivel három nap alatt is már éreztem, hogy jó, ezért rendeltem egy teljes dobozzal: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Digestive-Enzymes-All-Vegetarian-90-Veggie-Caps/12 A vásárlói véleményekben is jókat lehet róla olvasni: http://www.iherb.com/product-reviews/Doctor-s-Best-Best-Digestive-Enzymes-All-Vegetarian-90-Veggie-Caps/12/?p=1
  Sz. G. is azt írta a blogján, hogy hasznosak az emésztő enzim készítmények. Ahogy idősödik az ember, sajnos egyre romlik az emésztőenzim termelés, ezért szerintem jobb, ha pótoljuk, mintha szenvedünk a rossz emésztés miatt felborult baktériumflóra kedvezőtlen hatásaitól. Én úgy gondolom, hogy ha az enzimkapszula szedésével javul az emésztés és helyreáll a jó és rossz bélbacik közötti egyensúly, akkor nagyobb esélye lesz a szervezetnek a megfelelő mennyiségű enzim termeléshez.

  VálaszTörlés
 46. Ahogy olvasom, mindkettőből egy kapszulát kell bevenni, de tény, hogy a Best szélesebb spektrumú. Köszönöm az információkat, utánaolvasok még.

  VálaszTörlés
 47. ENZIM téma:
  Az Olgi által javasolt Doctor'sBest-esnek(90db/23.58$) nagyon megnyomja az árát az hogy van benne peptidáz is! Aki viszont nem fogyaszt glutént + kazeint annak ez jobban megéri:
  http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Enzymes-180-Tablets/856?at=0
  180db/15.28$
  A peptidáz lebontja az emésztőrendszert izgató két anyagot, a glutént és a kazeint, az amiláz a keményítőt, a proteáz a fehérjét, a lipáz a zsírt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én mindkettőt használom. A Now Foods Super enzimjének valóban nagyon jó az ára, a Doctor's Best viszont sokkal hatásosabb az olyan esetekben, amikor idegen helyem eszem és nem tudom pontosan, hogy mit tartalmaz az étel. Ha beveszek egy kapszulát, elmarad az ilyen esetekben egyébként nálam szokásos gyomorfájás, puffadás.

   Törlés
  2. Sajnos az április 24-i csomagunkat most vehettem át 4715 ft vám ellenében.
   54.42-őt fizettünk érte akkor a 10% kedvezmény levonása után.
   Hát ez így durván +30 %...
   Lehet hogy érdemesebb kisebb csomagokat rendelni?

   Törlés
 48. Sziasztok !

  Tudtok ajánlani Bio Szelént? Tehát, ami legjobban hasznosul? Nem találtam olyat, ami önállóan van.

  Warren, összetudnád foglalni, hogy te milyen étrendkiegészítőket szedsz? Korábbi írásodban ezt találtam, de nem tudok kiigazodni rajta ! Nagyon köszönöm !

  1.Reggeli előtt 1órával: KelátMag(250mg) 11Ft
  2.Reggelivel: KelátMulti, Omega-3, Q10. 26+20+24=70Ft
  3.Ebéddel: KelátCal(200mg)&KelátMag(100mg)&D3(500NE), MSM(időnként) 11+5=15Ft
  4.Vacsorával: Probiotikus Multi, Omega-3, C(500mg) 33+20+4=57Ft
  5.Lefekvés előtt fél órával: NightRestMelatoninosKelátMag(150mg) 26Ft
  Étkezések közötti időben tiszta szájba Bioplasma Schüssler sóból 2db a nyelv alá(8Ft)
  ---------------------------összesen: 187Ft/nap!!!
  +
  - gluténtartalmú esetén az étkezés előtt ebből 1db(39Ft):
  Country Life, Gluten-Zyme, 60 Veggie Caps
  (4 féle Enzim/köztük Glutén emésztő enzim is!/ + 6 féle Probiotikum egy készítményben!)
  - Napsütésmentes napokon plusz D3 ebből 1db(8Ft):
  Doctor's Best, Best Vitamin D3, 5000 IU, 360 Softgels
  $12.80 2880 Ft

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Kati! Nekem ez vált be:
   http://www.iherb.com/Life-Extension-Se-Methyl-Selenocysteine-200-mcg-100-Capsules/4378

   Korábban a Pharma Nord Bio-Szelenium készítményét szedtem, az sem volt rossz, de árban a fenti iherbes sokkal jobb. Az iherbről kipróbáltam már ezt is, de nekem ettől fájt a gyomrom, nem is szedtem be belőle pár szemnél többet:
   http://www.iherb.com/Source-Naturals-Selenium-From-L-Selenomethionine-200-mcg-120-Tablets/1408

   Orsi

   Törlés
  2. Pedig egyértelmű :)
   Azóta már kicsit változott:

   1.Reggeli előtt 1órával: Magnézium(200mg) MagnéziumCitrát porból 1.2g 9Ft
   2.Reggelivel: KelátMulti, Omega-3, Q10. 25+9+23=57Ft
   3.Ebéddel: GinkgoBiloba vagy Rodiola 20Ft
   4.Vacsorával: Omega-3, C(500mg) 9+4=13Ft
   5.Vacsora után 2órával: Magnézium(200mg) MagnéziumCitrát porból 1.2g 9Ft
   6.Lefekvés előtt fél órával: Melatonin 6Ft
   +
   Étkezések közötti időben: vízzel száj öblítés, majd kézzel nem érintve, a kupakból egyből a nyelv alá Bioplasma Schüssler sóból 2db 8Ft
   ---------------------------összesen: 122Ft/nap!!!
   +
   vízben elkevert aszkorbinsav por/C-vitamin
   +
   napsütésmentes napokon plusz D3!!! (8Ft)
   +
   időnként enzim étkezés előtt
   +
   MSM-ből hetente 1db
   +
   sportolás előtt Citrulin Malát
   +
   évente 1doboz Humuszsavas(ImmuneBoost) + 1doboz Gyógygombás(Ganoderma/Reishi) + 1doboz Astaxanthin kúra
   +
   szükség esetén külsőleg/belsőleg Grapefruitmag kivonat(EzüstKolloid helyett, mert: http://www.tenyek-tevhitek.hu/gyakran-feltett-kerdesek.htm)
   ---------------------------------------------
   A legjobb ár/értékű SZELÉN pedig szerintem ez:
   FutureBiotics, Selenium, 200 mcg 100 Capsules (GYORS, SEJTSZINTŰ FELSZÍVÓDÁS A KELÁTKÖTÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN!)
   $4.65

   Törlés
  3. Kedves Warren!

   Végigolvastam az egész blogot, és Q10 tartalmú termékről nem találtam hozzászólást. Az IHERB-en melyik szerinted a legjobb ár/érték arányú termék?

   Köszönöm előre is válaszodat!
   Szép napot! Anita

   Törlés
  4. Szia Anita!

   Nem tudom, hogy Warren mikor fog erre járni, addig válaszolok én:) Szerintem ez a 100 mg-os a legjobb q10 készítmény, ami a szervezet számára jobban hasznosítható ubiquinol: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Ubiquinol-New-Soy-Free-Non-GMO-Formula-100-mg-60-Softgels/12560
   Ha viszont valaki még fiatal, 40 év alatti, akkor a sima q10, az ubiquinone is megfelel, mert át tudja alakítani a szervezete ubiquinollá, így ez a 300 mg-os q10 a legjobb vétel: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-CoQ10-Gels-Kaneka-Q10-300-mg-60-Softgels/4130

   Törlés
 49. Ez a legjobb ár/értékű Magnézium, a nem por kiszerelésűek közül:
  Country Life, Gluten Free, Chelated Magnesium, 250 mg, 180 Tablets
  A gondom az vele hogy a honlapon még mindig ez a szállítási súlya: 1.54 lbs (0.7 kg) - pedig amióta nem üvegben jön, ennél jóval kevesebb kellene legyen!
  Írtam neki, erre visszaírták hogy miben segíthetünk. Lehet nem teljesen érthetően fogalmaztam angolul. Megtennétek hogy Ti is írtok nekik?!
  Mert így nagyon sokat elvesz a súlyhatárból ez az 1 termék.

  VálaszTörlés
 50. Sziasztok!

  Ebben a Szelénben honnan tudjatom, hogy Kelátkötésben van a hatóanyag? Ne sorolja fel sehol:

  FutureBiotics, Selenium, 200 mcg 100 Capsules (GYORS, SEJTSZINTŰ FELSZÍVÓDÁS A KELÁTKÖTÉSNEK KÖSZÖNHETŐEN!)
  $4.65


  A Two per -day mellet Calciumot , E vitamint nem kell külön szedni, csak Magnéziumot?

  Köszönöm a válaszokat!

  Üdv: Kati

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Selenium (as selenium amino acid complex)
   Albion Laboratories is the premier manufacturer of nutritional mineral CHELATES. Using an exclusive patented process, Albion binds minerals to amino acids to produce totally reacted (completely formed) mineral CHELATES which are actively transported through the body and highly absorbable. This Albion Minerals logo is a registered trademark of Albion Laboratories, Inc.
   http://www.iherb.com/FutureBiotics-Selenium-200-mcg-100-Capsules/7382

   Kálciumot csak módjával:
   http://www.tenyek-tevhitek.hu/kalcium-potlas-es-szivinfarktus.htm
   http://www.tenyek-tevhitek.hu/gyilkos-kalcium.htm
   http://www.tenyek-tevhitek.hu/kalciumpotlas-veszelyei.htm

   E-vitamin? -szóra sem érdemes :) - sőt elkülönítve szedve, még káros is!

   Törlés
 51. Miért írod,hogy az E vitamin külön szedve káros is lehet?

  Én így tudom: E vitamin (Carlson Labs 400 IU 120 db-os) gátolja a szabadgyökök képződését. Természetes E vitamin, tartalmazza a teljes E vitamin családot (tokoferolok és tokotrienolok). Fontos, hogy ha valaki E vitamint szed, ügyeljen arra, hogy ne a szintetikus alfa tokoferolt, hanem vegyesen, a természetes béta, delta, gamma tokoferol tartalmú vitamint válassza. Önmagában a szintetikus alfa tokoferol ugyanis többet árt, mint használ.

  http://www.tenyek-tevhitek.hu/e-vitamin.htm

  VálaszTörlés
 52. Májgyulladásomra az Iherben keresek egy kb. ilyen összetételű bogyót:

  "Articsóka levél (Cynara solymus) 100 mg, Papadia gyökér kivonat, sáfrány gyökér kivonat, alfa liponsav, N-acetil cisteina 25 mg, édes gyökér kivonat, szolomag kivonat, cékla levél, fekete retek gyökér, bojtorján gyökér, Reishii gomba, Proteáz, amiláz, lipáz, celluláz enzimek és B-6 Vitamin, Folsav, B-12 Vitamin, E 25 Vitamin, L-Szelénometionina. "

  Köszi az infókat !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Máj problémákra itt van http://www.iherb.com/Liver-Health
   56 készítmény, nézd meg, hogy melyiknek hasonlít az összetétele ahhoz, amit keresel.

   Törlés
 53. Köszönöm válaszod . Esetleg tudnál még segíteni nekem abban, hogy a Two per Day vitamin helyett keresek olyan készítményt, amiben NINCS JÓD !?
  Alulműködő hypothireosisom ( is) van sajnos, és azt mondta az endokrinológusom, hogy semmilyen anorganikus formában bevitt jód nem lehetséges. Rendeltem az Iherbről Two per Day -t , de láttam, hogy jódos. Van esetleg tapasztalat, vagy hol lehetne megnézni, hogy milyen multivitamint szedhetnék, ami a lehető legtöbb vitamint, ásványi anyagot szerves formában tartalmazza, no és persze jód ne legyen benne.. !. Nem könnyű... Köszönöm!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Two per day-ben a jód tengeri hínárból származik. Azt sem javasolja az orvosod? Nem egyszerű hasonlóan magas vitamin és ásványi anyag tartalmú terméket találni. Esetleg nézd meg ezt, ebben még organikus spirulina, növényi kivonatok, probiotikum és emésztést javító enzimek is vannak: http://www.iherb.com/Rainbow-Light-Just-Once-Women-s-One-Food-Based-Multivitamin-90-Tablets/1797 vagy ezt:http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Alive-Whole-Food-Energizer-Multi-Vitamin-Max-Potency-No-Added-Iron-90-Vcaps/1866 vagy erről az oldalról a többit: http://www.iherb.com/Search?kw=organic+multivitamin#p=1&sr=2

   Törlés
 54. Szuper ez az oldal! :) Lenne nekem is egykét kérdésem.

  Astaxanthin:

  Miért ajálnja Mercola, hogy ha valaki el kezdi szedni, akkor napi 2mg-ről indulva fokozatosan emelje az adagot napi 4mg-re?

  Közben a hozzászólásokban azt látom, hogy ha szedi valaki, akkor az napi 4mg-t szed. És a legtöbb kapszula is 4mg kiszerelésű. Ha mercolát követem, akkor 2mg kiszerelésűt kell keresgélnem.

  Én sokat ülök monitor előtt, a feleségem pedig a bőre miatt szeretné szedni. Ilyen esetben milyen hosszan szedjük és mennyit? Mert például olvasom, hogy Warren csak kúraszerűen szedi és nem folyamatosan.

  Az biztos, hogy nyaralás előtt 3 héten át és folytatva a nyaralás alatt én is tartani fogok egy kúrát, mert olyankor nekem mindig gondot okoz a sok napsütés. De most télen érdemes szedni és ha igen mennyit és mennyi ideig?

  Válaszokat előre is köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Szomi!

   Nyáron minden nap 2-3-szor 4 mg-ot szedtem (nem is égtem le), meg ha repülővel utaztam, akkor a röntgen átvilágítás negatív hatásának ellensúlyozására. Mostanában csak napi egyszer 4 mg-ot szedek, de ha 12 óránál többet ülök a monitor előtt, akkor ez kevés. Én nem tartottam be a fokozatosságot, rögtön 4 mg-mal kezdtem és napi 12 mg-ig nyugodtan lehet növelni az adagot, ha fájna a szemed, vagy erős napsugárzásnak van kitéve a bőröd.

   Törlés
 55. Sziasztok!

  Vasat, cinket, kalciumot és kollagént kell pótolnom. Tudnátok ajánlani valamit? Esetleg ásványi anyag kapszulát, amiben jó arányban van a vas, cink és kalcium is.
  Köszönöm, Bianka.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Bianka!

   Warrennel konzultálva ezek lennének az öteleteink:

   Kollagén:
   A pozitív hatások napi 10 grammos adagnál jelentkeznek a jelenlegi kutatások alapján
   http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_06_135_Kollagen.php

   Egyszer láttam egy videót, ahol egy kínai hölgy, csirke aprólékból (láb, szárny) főzött levessel kúrálta magát. Mutatta, hogy a kollagéntől nincs semmi ránc sem az arcán.

   Ügyelj arra, hogy naponta fogyassz sötétzöld zöldségeket és leveleket. Pl. a
   kelkáposzta és a spenót sokat segít a bőr kollagén termelésében.
   A tea szintén segít a kollagén stimulálásában, különösen a zöld tea.

   MSM - kén - kollagén:
   http://www.msmkrem.org/kovetkezo-allapotoknal-bizonyult-segitsegnek/msm-es-az-ekcema/
   Pl. http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Hyaluronic-Acid-with-Chondroitin-Sulfate-60-Capsules/4457 vagy http://www.iherb.com/Collagen

   VAS + CINK + CA:

   Kálciumot nem nagyon kell pótolni mert ételből jól felvehető.

   Keress rá Szendi Gábor kalciumos cikkeire a neten.

   A humin termék is nagyon jó:
   Morningstar Minerals, Immune Boost 77, Mineral Supplement, 120 Capsules (gazdag
   forrása a biológiailag hozzáférhető fulvosavaknak, huminsavnak, mikro és makro
   ásványi tápanyagoknak, aminosavaknak és vitaminoknak. A szükséges adagot bő
   folyadékkal vegyük be, reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20
   perccel.)
   http://www.iherb.com/Morningstar-Minerals-Immune-Boost-77-Mineral-Supplement-120-Capsules/16754?at=0

   Vagy ez a multi, mert nem cink oxid van benne hanem aminosav kelát + a vas is szerves:
   http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Alive-Whole-Food-Energizer-Multi-Vitamin-Max-Potency-180-Tablets/4119

   Vagy TwoPerDay + vas: http://www.iherb.com/Iron

   vagy:
   A vashiányt kiválóan lehet pótolni igazi almaecettel (főzéshez használva, húsok,
   halak, szószok elkészítésénél), de bőven tartalmaz bórt, magnéziumot, szilíciumot és
   mangánt.

   Törlés
 56. A következő termékről szeretnék írni:
  http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-360-Softgels/18335
  Szeptember vége óta vettem be belőle nap 1-et , és most szombaton (12.01) megnézettem a D vitamin szintemet és az eredmény 152,6 nmol/L (60.8 ng/mL) lett. Szerintem az eredmény magáért beszél.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez tökéletes, mert 50-70 ng/mL között kell lennie. Legutóbb én is ugyanezt a D-vitamint rendeltem:)

   Törlés
  2. én most azon filózok , hogy meddig szedjek még napi 5000IU-t és mikortól vegyem vissza a napi adagot, hogy szinten tudjam tartani és ne emelkedjen tovább...

   Törlés
  3. Szendi Gábor ebben http://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin-es-a-rak.htm a cikkében azt írja, hogy "800 NE D vitamin fogyasztása mindössze 6 nanogramm/ml-el emeli meg a vérben a D vitamin szintet".

   Törlés
  4. Igen ezt olvastam én is.
   De találtam egy másik oldalt is, ahol külön foglalkozik a szerző a "feltöltési" és szinten tartási résszel (http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/vitamin-d-why-you-are-pro_b_585311.html ), úgyhogy szerintem megvárom , hogy leteljen a 3 hónap napi 5000IU-val (október, november, december), utána két naponta 5000IU-ra csökkentem az adagot:január, február, március, április hónapban, majd a többi hónapban heti 5000 IU-t. Aztán ha letelik az 1 év, újra vérvétel és meglátjuk mi lesz.

   Törlés
 57. Hello!
  Tudnátok segíteni? A Now super enzyme létezik tablettásban és kapszulásban. Mi a különbség? Ahol meg lehet rendelni azt írták hogy a tablettás nem ér semmit. Lehetséges? Minek gyártanának olyat? Köszönöm a választ!

  http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Enzymes-180-Tablets/856
  http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Enzymes-180-Capsules/857

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is a kapszulásat szedem. Elsősorban azért, mert azt könnyebb lenyelni. Hogy a tablettás nem érne semmit, erről még nem hallottam. Különben tényleg miért gyártanának olyat? Probiotikumnál szokott szempont lenni, hogy a kapszula megvédi a gyomorsavtól a benne lévő anyagokat. Lehet, hogy ez az enzimeknél is így van?

   Törlés
 58. A vaterán 4800Ft 180db-os. Ott írta ezt az eladó. Mit gondolsz? Jó ár?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A tablettás iHerb ára (225 HUF/USD árfolyamon) átszámítva 3410 Ft, a kapszulás pedig 4000 Ft. Ha 40 USD fölött rendelsz, ingyenes a szállítás. Ha sürgős nagyon, akkor vedd meg inkább a vaterán, mert a karácsony miatt szerintem minimum 3 hét a szállítási idő az iHerbtől (igazából a Magyar posta lassúsága miatt).

   Törlés
 59. Már napok óta olvasgatom a bejegyzéseket.Zsong a fejem, tudna valaki segíteni?
  A Vitakinges bogyóimat lassanként lecserélném, szeretnék olyan segítséget kérni,hogy amiket szedek helyette milyen iHerbt-s termékeket javasolnátok?
  Alacsony pajszm. műk.Euthyrox, Szelén.D3 napi 8000mg. C.1000mg. A vit. és E mix. K2.vit B.complex.Mg.Folsav és B3 vit.
  Fáj a csípőm és a térdem arra meg kurkumát gondoltam , de lehet, hogy jobb lenne valami porcépítő?
  Előre is köszönöm a segítséget.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Rozalinda!

   Pár javaslat: minden 1000 IU D3 vitaminra napi 100 mcg K2 vitamint kéne szedni, tehát ha 8000 IU D3 vitamint szedsz, akkor kb. 800 mcg K2-t kéne: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/16/vitamin-k2.aspx?e_cid=20121216_SNL_Art_1 Mercola az MK7-et javasolja, én ezt szedem: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-MK-7-Vitamin-K2-as-MK-7-90-mcg-60-Softgels/256. A K2 vitamint nem lehet túl adagolni, viszont már napi 100 mcg is többet ér, mint a semmi, ha D vitamint szedsz.
   B vitaminként ezeket a complexeket szoktam szedni: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-B-Right-100-Veggie-Caps/110 vagy http://www.iherb.com/Country-Life-Gluten-Free-Coenzyme-B-Complex-Caps-120-Veggie-Caps/14591
   Kurkumának a vásárlói vélemények szerint nagyon jó ez a készítmény: http://www.iherb.com/Life-Extension-Super-BIO-Curcumin-400-mg-60-Veggie-Caps/15211

   Törlés
 60. Köszönöm szépen a választ, mennyit kellene szednem ebből az MK7-k2-ből?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én csak napi 1 kapszulát szoktam, de most, hogy olvastam az előbb idézett Mercola cikket, áttérek a napi kettőre, amint megkapom a rendelésemet:)

   Törlés
 61. Tegnap megjött a csomagom amit karácsonykor rendeltem 2.-nak. Nem kellett vámot fizetni ,73 $-ért rendeltem.
  Szeretném megkérdezni a bioplasma rendben,hogy "építésvezető " , de mindenkinek szüksége van mind a 12 sóra? Tanultam schüssler arcdiagnosztikát és ott elhangzott pld. 10-s só természetes vízhajtó, de mindenkinek nincs rá szüksége és a 11-s só silicea azok nem szedhetik akiknek van valami implantátum a szervezetében és végül 1-s só calcium flouratumot nem szedhetik alulmükődő pajzsm. betegek.Kérdés: nem okoz -e problémát ha ennek ellenére szedjük?
  Másik kérdésem ,krill olajnál azt olvastam ,de sajnos nem tudok jól angolul, hogy akik véralvadásgátlót szednek nem szedhetik.szeretném ha valaki tudnáa a választ elmondaná, más omega készítményt szedhet -e?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A schüssler sókban nem vagyok sajnos járatos, remélem, hogy előbb-utóbb valaki fog majd írni.
   A hal- és a krill olajoknak valóban van egy vérhígító hatásuk, ezért jók a szívbetegségekre. Érdemes lenne megbeszélni az adagolást azzal az orvossal, aki a véralvadásgátlót felírta.

   Törlés
  2. rozalinda - lehet választani mono készítményt is a schüssler sók közül:

   http://www.iherb.com/Hyland-s/Hyland-s?p=1&sr=6

   vagy pl. van egy Phosphoricum 5ös fogat is:

   http://www.iherb.com/Hyland-s-Biochemic-Phosphates-1000-Tablets/3771

   Törlés
 62. Köszönöm, hogy foglalkoztál a dologgal, de most már megérkezett a bioplasma és nálam csak az 1-s só a necces. szedegetem, figyelem magamat.Szeretném kikérni a véleményeteket, rendeltem 2x karácsonykor a 2. rendelés megjött már 1 hete, de az első nem. Az első rendelés 84$, a 2. 73$ volt. lehet, hogy vámolás alatt áll és ezért nem érkezett meg vagy kezdjek el aggódni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem a két karácsonyi rendelésem egyszerre jött meg, tegnap előtt, a december 16-ai még nem. Egyelőre reménykedem, aztán két nap múlva rákérdezek a postán.

   Törlés
 63. Szeretnék segítséget kérni : létezik olyan multivitamin ami jó és nincs benne jód. Végre kiderült kb 10 év keserve után hogy az összes nyavalyám oka a pajzsmirigy csak az eddigi orvosaim nem vették észre (pedig állítólag hozom a tüneteket rendesen) Tilos számomra a jód fogyasztás, így ugrott a 2/nap kedvenc multivitaminom ((::

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez kifejezetten jód nélküli multivitamin, írja is, hogy a pajzsmirigy problémákkal küzdők miatt nincs benne jód: http://www.iherb.com/Rainbow-Light-Just-Once-Active-Senior-Food-Based-Multivitamin-90-Tablets/1768 a vitaminok és ásványi anyagok mellett még tartalmaz természetes növényi kivonatokat, emésztő enzimeket és probiotikumot.

   Törlés
 64. Köszönöm szépen, már csak a spirulina tartalma bizonytalanított el, mert az alga és akkor abban van jód, vagy ezt rosszul tudom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem ha az a mennyiség, ami lehet a spirulinában, bekavarna, akkor biztosan nem emelték volna ki azt, hogy ez a multivitamin nem tartalmaz jódot a pajzsmirigy betegekre való tekintettel.

   Törlés
  2. SzEra - A kelp alga / tengeri moszat az ami jelentősebb jód tartalmú.

   Törlés
  3. Köszönöm szépen Warren és a többi tanácsodat is. Mostanában rendeletem folyékony Mg olajat és Melatonint és már 2 hét után csodát tesz persze az alap vitaminok mellett melyeket már régebb óta szedek ::)))

   Törlés
  4. Pontosan melyik Mg olajat és Melatonint használod? Milyenek a tapasztalataid?

   Törlés
 65. Mg olajat még ezt vettem itthon mert olcsóbb lett 1 eFt tal : http://www.organity.hu/termekek/osi-magnezium/osi-magnezium-koncentratum-250-ml
  ennél is olcsóbb az iherb csak mindíg lemaradok róla de most kértem e-mail értesítőt ( február 10. körül kaptak, de most állt össze a következő rendelés, és mára ahogy rendelni akartam megint elfogyott, szóval ha van csapjatok le rá azonnal mert ezt többen rendelhetik) Tényleg jól dezodorál, és izomlazítónak sem utolsó, de én főleg a stressz csökkentésben érzem a hatását (nincs a hajnali felébredés és mosdóba járás, végig alszom az éjszakát). Az tény hogy kicsit csíp de engem nem zavar, sokkal fontosabbnak érzem hogy bejut és hasznosul bőrön át. Akit zavar az vagy áttörli a bőrét 20-25 perc hatóidő múlva, vagy 1:1 arányban higithatja. Ahogy írják sajnos a MG nak van bélműködést fokozó hatása és nekem a MG citrát por és tabletta is a kelleténél gyorsabban távozik, így nem szívódott fel csak kevés azt hiszem hiba szedtem ezeket.

  Melatonint korábban az ajándékból rendeltem csak nem szedtem be ((:: Most fogyott el a két 10 db os ingyen minta és ugyan azt a márkát vettem http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Quick-Melt-Melatonin-2-5-mg-120-Chewable-Tablets/34897

  Csak ez fennakadt a Postán de erre számítottam is (63 USd lett a számla vége, a januári kedvezmény összege így jött össze ). 49 és 53 USD rendelésem 2013 januárjában is simán megérkezett mindenféle egyéb fizetnivaló nélkül.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A melatoninból én is azt ismerem, amit te is belinkeltél. El tudnád küldeni az iHerbes magnézium olaj linkjét is, hogy pontosan melyikre gondoltál?

   Törlés
 66. http://www.iherb.com/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Oil-8-oz-236-6-ml/33840

  erre

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt szeretném már én is régóta megvenni, csak vagy nem fér bele a súlyhatáromba, vagy éppen nincs raktáron.

   Törlés
  2. Tudtok olyan mk7-k2 vitamint javasolni amelyikben nincs szója?

   Törlés
  3. Az mk7-k2 vitamint nattóból készítik, ami fermentált szója, így nyugodtan fogyasztható, sőt ez az étel, tartalmazza a legtöbb k2-t. Keressél rá az interneten a "natto" szóra, vagy a "dr. Mercola k2 vitamin"-ra. Ezt a terméket nyugodtan szedheted: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-MK-7-Vitamin-K2-as-MK-7-90-mcg-60-Softgels/256, ráadásul most csak 3,95 USD-ért lehet mellé vásárolni phospolipides halolajkapszulát.

   Törlés
 67. Sziasztok!

  Szeretnék segítséget kérni testsúlycsökkentés ügyben. Igazából "csak" 7 kg fogyásra lenne szükségem, hogy elérjem a célt, de ameddig nem csökken a vágyam a nasik iránt, addig ez nagyon nehéz. Olyan terméket keresek, ami természetes módon csökkenti az étvágyat, illetve főleg az egészségtelen ételek utáni sóvárgást. Persze tudom, hogy a termék önmagában nem elég a fogyáshoz (diéta és mozgás muszáj), de talán segíthetne elindulni az úton. Szimpatikusnak tűnik a PGX Daily ( http://www.iherb.com/product-reviews/Natural-Factors-PGX-Daily-Ultra-Matrix-Softgels-750-mg-120-Softgels/10576/?p=2), de nem ismerem... van erről valakinek személyes tapasztalata? Vagy tudtok más olyasvalamit ajánlani, ami hatásos és nem okoz kárt a szervezetemben?
  Köszi előre is, Rita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem ismerem, amit kinéztél magadnak, de szerintem jó. Még esetleg kiegészíthetnéd krómmal, ami szintén csökkenti az édesség utáni vágyat. Pl: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Chromium-GTF-200-mcg-100-Capsules/227
   Ez is csökkenti az édességek utáni sóvárgást: http://www.iherb.com/Natrol-AcaiBerry-Diet-Acai-Green-Tea-Super-Foods-60-Fast-Capsules/21475

   Törlés
 68. Helló! Véleményt szeretnék kérni. Használt valaki New Chapter Probiotik Flora-át? Rendelt már valaki? Mintha valami olyat írnának, hogy nem szállítanak külföldre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért nem szállítják, mert nem tudják biztosítani a hosszú szállítási idő során a folyamatos hűtést. Helyette ezt tudom ajánlani: http://www.iherb.com/Sedona-Labs-iFlora-Multi-Probiotic-60-Veggie-Caps/7406 Nagyon jó ez is, nem kell hűteni, ráadásul jövő szerdáig akciós.

   Törlés
 69. Létezik hogy a rezveratrol-ról még senki sem írt ebben a blogban????

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban még senki sem írt róla. Én is még csak tervezgetem a vásárlását...

   Törlés
 70. Tanácsot szeretnék kérni. A párom 57 éves, magas vérnyomása van, 2 éve volt mélyvénás trombozisa amire syncumárt szed. Milyen vitaminok szedése lenne szükséges vagy ajánlott a korához és a betegségeihez képest. Köszönettel.Mi a vélemény Men's One multivanról?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem a legfontosabb lenne nagy dózisban magnéziumot szednie, ez jó hatással lenne a vérnyomás csökkentésére. A másik fontos dolog pedig a halolaj, a trombózisra. Emellett persze bármilyen multivitamin jól jöhet még.

   Törlés
  2. javasolni fogom neki a mg-t.A Krill olajat nézegettem, de azt vetem ki, hogy syncumárosnak nem jó.Az én D3 vitaminomból szokott még eszegetni, de amellé meg kellene a k2 vit.Ezt szintén a syncumár miatt nem szedheti. Q10- ről mi a véleményed?
   Köszönöm a gyors választ.

   Törlés
  3. Ha esetleg felszívódási zavara van, akkor a magnéziumot bőrre kenhető olaj formájában is bejuttathatja a szervezetébe. A bőrön keresztül a magnézium azonnal bejut az érhálózatba, míg az emésztőrendszeren keresztül kisebb a hasznosulási arány. Én ezt az olajat szoktam fürdés után, amikor puhább a bőröm, a lábamra és a karom belső felére kenni: http://www.iherb.com/Life-Flo-Health-Pure-Magnesium-Oil-8-oz-236-6-ml/33840
   Q10-ből 40 éves kor fölött jobb az ubiquinol, jobban szívódik fel, mint az ubiquinone. Ezt érdemes szedni: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Ubiquinol-New-Soy-Free-Non-GMO-Formula-100-mg-60-Softgels/12560

   Törlés
  4. köszönöm szépen a javaslatod, megpróbáljuk.

   Törlés
 71. sziasztok
  Már egy ideje rendelgetek az iherb ről. Sajnos nincs időm a kommenteket végigolvasvni. BB blogjáról keveredtem ide. Tudna valaki segíteni, hogy 2 és 3,5 éves gyermekeknek milyen készítményeket ajánlanátok? Most vasas multivitamint esznek (csak magyar terméket tudtam elfogadtatni ezidágig, fontos a vas, mert mindkettőnek alacsony.Now omega3-t esznek (EPD, DHA)ill szintén magyar D vitamin cseppet. Hálás lennék ha segítenétek. Párszor már berendeltem ehetetlen (ill. számukra ehetetlen)vitaminokat. Fontos az ízvilág ill. rágótablettát szivesebben fogadják. Köszi solymi

  VálaszTörlés
 72. Szia!
  Ez pl. egy jó ízű vitamin és ásványi anyag komlex, emésztőenzimeket és probiotikumokat is tartalmaz: http://www.iherb.com/Nature-s-Plus-Animal-Parade-Gold-Children-s-Chewable-Multi-Vitamin-Mineral-Natural-Cherry-Flavor-120-Animals/24618
  Cukor helyett xylitollal van édesítve. Most kedvezményes áron lehet hozzá vásárolni xylites gyermekfogkrémet is: http://www.iherb.com/Now-Foods-XyliWhite-Kids-Toothpaste-Gel-Fluoride-Free-Strawberry-Splash-3-0-oz-85-g/39046

  VálaszTörlés
 73. Sziasztok!

  Idős nagymamám részére keresek valamit, hogy javuljanak az ízületei, nagyon régóta fájnak a térdei. Warren egyik korábbi bejegyzése alapján ezek jöhetnek szóba: Doctor's Best, Best Hyaluronic Acid, With Chondroitin Sulfate, 180 Capsules; Now Foods, Sea Mussel, Extract, 100 Capsules; Source Naturals, Hyaluronic Joint Complex, 60 Tablets; Doctor's Best, Glucosamine Chondroitin MSM + Hyaluronic Acid, 150 Capsules. Melyiket érdemes kipróbálni az ő esetében? Én a zöldkagylót részesíteném előnyben, de várom a javaslataitokat!
  Köszi: Rita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Ha erre http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Mussel-Extract-100-Capsules-Discontinued-Item/814 gondoltál, akkor ezt nem tudod megrendelni, mert már nem forgalmazzák.
   A többi szerintem is jó, bármelyiket is választod. Mellettük még lehetne esetleg valami általános gyulladáscsökkentő készítményt szednie a nagymamádnak, pl. http://www.iherb.com/New-Chapter-Zyflamend-Whole-Body-120-Softgels/77 vagy http://www.iherb.com/product-reviews/Nutrex-BioAstin-Hawaiian-Astaxanthin-4-mg-60-Gel-Caps/5929/?p=1 vagy http://www.iherb.com/Wobenzym-Wobenzym-N-Healthy-Inflammation-and-Joint-Support-200-Enteric-Coated-Tablets/10831 vagy http://www.iherb.com/Now-Foods-Curcumin-120-Vcaps/13441 és ezen kívül még valamilyen halolaj készítmény is hasznos lehet.

   Törlés
 74. Igen, a gyulladáscsökkentőre is szüksége lenne. Halolajat és Q10-et szed rendszeresen, ezek gondolom jó kiegészítők.
  Még találtam ezt a terméket is, talán ez is megfelelne: http://www.iherb.com/FoodScience-Sea-Mussel-Plus-180-Tablets/3301
  Köszi a tippeket, megpróbáljuk.
  Rita

  VálaszTörlés
 75. Szia!

  Még egy kérdésem lenne az előbbi témával kapcsolatban:
  megrendeltem neki a FoodScience Sea Mussel Plus tablettát, illetve külön Astaxanthint. Viszont látom, most kedvezményesek a csonterősítők, így szóba jöhetne ez is: Doctor's Best, Best Hyaluronic Acid, With Chondroitin Sulfate, 180 Capsules. Érdemes még ezzel is kiegészíteni, vagy elegendő az előbbi 2 termék, amiket választottam korábban?
  Köszi a választ! Rita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Chondroitin Sulfate tartalmú szert már én is szedtem évekkel ezelőtt térdfájásra, és kb. 2-3 hónap után fokozatosan eltűnt a fájdalom. Azóta nem volt rá szükségem. A Doctor's Best készítményt sokan használják, s jó véleménnyel vannak róla, ezért én megpróbálnám ezt is belevenni a kúrába.

   Törlés
 76. Mostani álláspontom alapján ezt választanám izületre:

  http://www.iherb.com/Life-Time-MSM-Powder-16-oz-454-g/24366

  MSM
  - A szervezetben a 4. helyet foglalja el a mennyiségi tartalomból. Az aminosav láncnak egy része az MSM, mely elasztikus kapcsolatban áll a fehérjékkel. Ha szervezetünkben elhal egy sejt, egy másik foglalja el a helyét, mely MSM nélkül nem lesz olyan elasztikus.
  - Az emberi testnek szüksége van rá az egészséges kötőszövetekhez, izületi funkciókhoz, megfelelő enzim aktivitáshoz, hormonális egyensúlyhoz, és az immunrendszer megfelelő működéséhez.
  - Megtartja a sejtek falának a rugalmasságát és azokat áteresztővé teszi. Ennek köszönhetően a méreganyagok ki,- és tápanyagok beáramlása megfelelően biztosított.
  - Biztosítja a szervezetnek a szükséges alapanyagot új sejtek létrehozásához, sejtek javításához és így gondoskodik a sérült szövetek vagy szervek regenerálódásához elengedhetetlen sejtújulásról.
  - A hormonok, enzimek, antitestek és antioxidánsok megfelelő mennyiségű képződése is tőle függ.
  - Mivel a testünk naponta hasznosítja, ezért az MSM-t folyamatosan pótolni kell.  Megtalálható: zöldségben, gyümölcsben, húsban, halban, tejben. Ezen élelmiszerek feldolgozása után veszít értékéből, csak nyersen fogyasztással tudna beépülni a szervezetbe ! Valamint igaz, hogy a természet MSM-ben gazdag, de a leggazdagabb természeti források is csak milliomodnyi nagyságú koncentrátumban tartalmazzák !

  VálaszTörlés
 77. Sziasztok!
  Reflux betegségből gyógyulgatok paleotáplálkozással. Tudna valaki tanácsot adni, hogyan lapátoljam helyre az emésztőrendszeremet. Milyen vitaminokat esetleg probiotikumot kellene szednem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Táplálék kiegészítőkből szerintem az emésztőenzimek, probiotikumok és a HCL készítmények (ez utóbbi az emésztéshez szükséges gyomorsavat pótolja) a legfontosabbak, annak érdekében, hogy a táplálékokban található vitaminok, ásványi anyagok minél jobban hasznosuljanak. Konkrét készítményt azért nem tudok ajánlani, mert mindenkinek más állapotban van az emésztőrendszere, más a bélflóra baktérium-összetétele, ezért ami valakinek használ, más valakinek, lehet hogy nem. Sajnos saját magadnak kell kikísérletezned, hogy melyik termék használ. A választás előtt azért érdemes megnézni, a Reviews-ban, hogy az adott terméket hányan ajánlják, továbbá a probiotimokat jó, ha időnként cseréled. Az emésztőrendszer gyógyítására szokták még ajánlani ezt a fehérje-készítményt: http://www.iherb.com/Proper-Nutrition-Inc-Seacure-Hydrolyzed-White-Fish-Protein-180-Capsules/4950 vagy ugyanez bliszterfóliázott változatban: http://www.iherb.com/Proper-Nutrition-Inc-Seacure-Hydrolyzed-White-Fish-Protein-180-Capsules/9305 Itt is érdemes elolvasni a Reviews-okat.

   Törlés
 78. Sziasztok!
  Nagyon jó ez az oldal! :)
  A multivitamin jónak tűnik, de eléggé esélyes, h GMO-t tartalmaz, ezzel kapcsolatban mi a véleményetek??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Melyik multivitaminra gondolsz? Miből gondolod, hogy GMO-t tartalmaz?

   Törlés
  2. Life Extension, Two-Per-Day Tablets, 120 Tablets, Contains soybeans. A szója meg tudtommal Amerikában sajnos közel 100%, h GM... :( Vagy nincs vmi más magyarázat?

   Törlés
  3. A Life Extension az egyik legmegbízhatóbb vitamin gyártó cég, szigorú minőségi követelményekkel.
   A termékeik minőségéről, tisztaságáról, hatásosságáról szóló oldalon: http://www.lef.org/faq/quality-purity-efficacy.htm?source=search&key=gmo
   ezt írják: "Should I be concerned with the usage of genetically modified plants (GMOs)?

   Soybeans are an example of a crop that has used extensive genetic engineering to increase crop yield. The reality is that soybean oil and soy lecithin are highly processed derivatives of soy … far removed from their soy origin. Genetic modification doesn’t alter the entire plant… only a specific gene. Thus, specific molecules like soy lecithin are the same whether they come from a GMO or non-GMO soy source. However, due to our sensitivity to customer concerns, products with corn and soy-based active ingredients are in process of having the labels updated to list when soy and corn-derived active ingredients have been certified to be from non-GM food crops. As the labels are updated the information will be transferred to the product descriptions on our website and directory. Currently Life Extension already offers several premium quality non-GMO soy isoflavone extract products."

   Törlés
 79. Sziasztok!
  Kérdésem lenne hogy szenvedélybetegnek mit ajánlanátok?
  Ezt néztem ki:http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-SAMe-400-Double-Strength-60-Enteric-Coated-Tablets/34892
  De ez nálunk nem engedélyezett hatóanyag.
  Ez a másik.:http://www.iherb.com/Planetary-Herbals-Kudzu-Recovery-750-mg-120-Tablets/1555
  Ez utóbbinál annyi a gondom hogy jóval nagyobb a hatóanyaga mint a nálunk kapható kudzunak.http://www.egeszsegbolt.hu/termekek/7255/biopharma_kudzu_kapszula/
  Válaszotokat köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szenvedélybetegségekben nem vagyok otthon, de ha alkoholproblémákról van szó, akkor tudom, hogy az NAC-t a máj méregtelenítésére szokták használni, pl. http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-N-A-C-Sustain-N-Acetyl-L-Cysteine-600-mg-100-Bilayer-Tablets/135

   Törlés
  2. Nem tudom,nem e többször írom le a választ.
   Köszönöm a választ.
   Nálunk a dohányzás a gond.
   Azért kérdeztem ,mert mint írtam az iherb-es kudzunak jóval nagyobb a hatóanyag tartalma,mint a nálunk kaphatónak.
   Nem okozhat ez gondot?
   Még egyszer köszönöm.

   Törlés
 80. Először is Kellemes Ünnepeket!
  Érdeklődnék,hogy a 21st Century Health Care termékek mennyire jók?
  Tanácsot kérnék,agydaganattal műtött fiatal,(5éve) milyen multivitamint szedjen?(b12 nem ajánlott).Testépítőzik.Csak folyékony,por illetve rágótabletta.
  Ezt néztem még neki:http://www.iherb.com/Bluebonnet-Nutrition-Liquid-Calcium-Magnesium-Citrate-Plus-Vitamin-D3-Natural-Mixed-Berry-Flavor-16-fl-oz-472-ml/8878
  Esetleg ez.Elég kevés benne a b12 :http://www.iherb.com/Rexall-Sundown-Naturals-Multivitamin-Formula-Adult-Gummy-Orange-Cherry-and-Grape-120-Gummies/32814
  Válaszokat nagyon megköszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A 21st Century Health Care termékek közül csak az időnként ingyenesen rendelhető D-vitamint ismerem, így nem tudok nyilatkozni a minőségükről. Azért a nagyon olcsó nekem mindig egy kicsit gyanús. Bármelyik terméküket is nézted ki, érdemes alaposan elolvasni az összetevőket és a vásárlói véleményeket.

   A Blubonnet egy jó márka, de amit belinkeltél, azzal az a gond, hogy Kalciumot tartalmaz és Szendi Gábor szerint nincs szükség kalcium pótlásra, mert elegendő mennyiséghez jutunk az ételeinkből: http://www.tenyek-tevhitek.hu/kalciumpotlas-veszelyei.htm vagy http://www.tenyek-tevhitek.hu/kalcium-potlas-es-szivinfarktus.htm.

   Ha az alacsony b12 vitamin szempont, és nem szeretne/tud tablettát szedni, akkor folyékony multiként én ezt a kettőt ajánlanám, az összetétel, és vásárlói vélemények alapján: http://www.iherb.com/Heaven-Sent-Naturals-Balanced-Essentials-Liquid-Vitamin-32-fl-oz-946-ml/7066
   és http://www.iherb.com/Genesis-Today-Organic-Total-Nutrition-Multiple-Vitamin-Mineral-32-fl-oz-946-ml/15317
   Egyiket sem próbáltam még, így személyesen nem tudom megerősíteni azokat a véleményeket, melyek szerint jó az ízük, és jobban, energikusabban érzik tőle magukat az emberek.
   Egyelőre még csak kinéztem őket, hogy szeretném majd megrendelni valamelyiket, mert már nagyon elegem van a bazi nagy multivitaminok nyeldekelésétől.

   Törlés
 81. Sziasztok!
  Kérdésem lenne, hogy van-e valami, ami sikerrel alkalmazható őszülés ellen, illetve fokozatosan visszaállítja a haj természetes színét? Páromat zavarja az őszülése, a haját festeni pedig nem szeretné. Olvasom, hogy a B10 vitamin (PABA) és a folsav együttes hatása jó lehet. Tud ebben valaki segíteni?
  Köszi, Rita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is a PABA-ról tudok. Én B-komplexben szedem. Nekem nem jött vissza tőle a természetes hajszínem, csak lassabban őszülök, és talán kevesebb az ősz hajszálam, ritkábban kell festeni a hajamat.

   Törlés
 82. Sziasztok!
  Kérdésem,lenne ismeritek ezt a terméket?
  http://www.iherb.com/Naturade-Total-Soy-Meal-Replacement-Chocolate-19-05-oz-540-g/37089

  Olvastam már mindent a szója jó és káros hatásairól.Nem tudok dönteni.:(
  Köszönöm a választ.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem nem kell bedőlni annak a sok tudományos kutatásnak, amit felsorakoztat a cég a szójaprotein áldásos hatásáról, mert ugyanennyit lehetne ellene is. Én nem merném ezért megreszkírozni. Inkább valami rizs alapú proteint választanék, ha a protein a cél, pl. ezek közül: http://www.iherb.com/search?kw=rice+protein+chocolate+powder&x=0&y=0#p=1
   Ha pedig csak úgy, valami táplálékkiegészítő italport szeretnél, akkor innen választanék, ezek most szerdáig akciósak (-20%): http://www.iherb.com/search?kw=chocolate&x=0&y=0&bid=AMG#bid=AMG&p=1

   Törlés
  2. Én ezt szoktam rendelni:
   http://www.iherb.com/Garden-of-Life-RAW-Protein-Beyond-Organic-Protein-Formula-22-oz-622-g/22343

   Törlés
  3. Pont ugyanezt használtam én is egy időben:)

   Törlés
 83. Kedves viatamintippek! Érdeklődnék, hogy az Iherb kínálatóból miért tünt el a TWo per Day vitamin, tud e erről valamit?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tűnt el, csak átalakult:) Korszerűbb összetevőkkel újra forgalmazzák januártól. Kapszula: http://www.iherb.com/Life-Extension-Two-Per-Day-Capsules-120-Capsules/55276#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=life%20extension%20two-per-day%20capsules&rc=443&sr=null&ic=1
   tabletta: http://www.iherb.com/Life-Extension-Two-Per-Day-Tablets-120-Tablets/55277#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=life%20extension%20two-per-day%20capsules&rc=443&sr=null&ic=3

   Törlés
 84. Sziasztok! 2/day kapszulával kapcsolatban az a kérdésem, hogy alfa tokoferol van benne csak. Szedtek mellé komplex E vitamint, mert most olvastam, hogy ez így magában inkább árt mint használ...
  Köszönöm előre is a választ!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem kell félned tőle, mert az új, korszerűbb összetételű, 2014 januárjától forgalmazott 2/dayben egyrészt d-alfa tokoferol van, ami természetes, szemben a dl-alfa tokoferollal, másrészt tartalmazza a többi természetes tokoferolt is (lásd a lista legalján: "Natural mixed tocopherols (providing gamma, delta, alpha, beta").
   http://www.iherb.com/Life-Extension-Two-Per-Day-Capsules-120-Capsules/55276#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=two%20per%20day&rc=3140&sr=null&ic=3

   Törlés
 85. Helló!
  DHA / EPA tartalmú "szert" keresnék az iherben.
  Néztem,jobb lehet a krill oil de nem ettem soha kagylót-így nem tudom allergiás vagyok e rá?
  Ezt néztem ki: http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Super-D-Omega-3-Lemon-Flavor-8-4-fl-oz-250-ml/22656
  Véleményeteket megköszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Helló:)

   Erre most azonnal nem tudok válaszolni, utána kéne olvasni, de úgy tudom, hogy az A vitamin csökkenti a D vitamin hasznosulását. Azt viszont nem tudom, hogy mennyi lehet az a maximális A vitamin mennyiség, ami a D vitaminhoz viszonyítva még elfogadható. Hátha ebben a cikkben találsz valami okosságot: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/12/23/important-cod-liver-oil-update.aspx

   Törlés
  2. Szia !

   Mi ezt szoktuk rendelni:
   http://www.iherb.com/MRM-FreshOmega-Pure-Extra-Virgin-Norwegian-Salmon-Oil-90-Pesco-Veggie-Softgels/47731#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=salmon%20fish%20oil&rc=1456&sr=null&ic=23

   Törlés
  3. Szia!
   Mekkora a tabletta?
   köszi.

   Törlés
  4. 2,5 cm a zselatin tabletta.

   Törlés
  5. Köszi.:))
   Ú! Az nekem nagy.
   Marad a Carlson olaj.

   Törlés
 86. 3 és 5 éves gyereknek milyen probiotikumot ajánlotok? Itthon Protexin Restore-t vettem nekik. Köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyen kicsiknek gondolom jobb a rágótabletta, mint az, amit vízzel kell lenyelni.
   Mint pl. ez.: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Primadophilus-Kids-Cherry-Flavor-Chewables-Ages-2-12-30-Tablets/13108#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=probiotics%20kids&rc=51&sr=null&ic=11
   Itt van a többi probiotikum, gyerekeknek: http://www.iherb.com/search?sug=probiotics%20kids&kw=probiotic%20kids&rank=1#p=1

   Törlés
  2. Ha ragaszkodsz a Protexin restore összetételéhez akkor ezt: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Primadophilus-Children-5-oz-141-75-g/10270

   Ha nem akkor: http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Kids-Primal-Defense-Probiotic-Formula-Natural-Banana-Flavor-2-7-oz-76-8-g/6409#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=garden%20of%20life%20primal%20defense&rc=201&sr=null&ic=8

   Törlés
 87. KEDVES LÁTOGATÓK!

  A "TERMÉKEK" MENÜPONTBAN A HOZZÁSZÓLÁSOK MEGJELENÍTHETŐSÉGÉNEK SZÁMA ELÉRTE A MAXIMUMOT, EZÉRT FOLYTASSUK A BESZÉLGETÉST ITT:

  http://vitamintippek.blogspot.fi/2014/03/termekek-itt-folytatodik-beszelgetes.html

  VálaszTörlés

Megjegyzés írásakor az egymás közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében a legördülő menüből választhatjátok a "Név/URL-cím"-et is, ilyenkor elég csak egy nicknevet megadni, URL cím nem szükséges.