A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

2011. november 19., szombat

Aktuális akciók

2011. november 23-áig 10% kedvezmény valamennyi Omega-3-6-9, például:

Kókuszolaj
Halolaj
Lenolaj
Krillolaj

Minden megfázás és influenza elleni készítményre, például:
C vitamin

További kedvezmény, hogy 40 USD feletti rendelés esetén ingyenes a szállítás 2011. november 30-áig.
Rendeléskor ne felejtsetek el egy ingyenesen kérhető termékmintát is kiválasztani a listából.

A jelenlegi akciós termékek közül hármat használok:
Gazdaságos, 250 db-os kiszerelés, így a szélesebb családi körnek is tudtam kisebb dobozokba porciózni belőle. A C vitamin az 1000 mg ascorbinsav mellett 100 mg felszívódást segítő bioflavonoidot és 25 mg rutint is tartalmaz. 
Együtt vásárolva a Madre Labs C vitamin porral további 10 USD az árengedmény.

Ez az egyik legjobb minőségű krill olaj kapszula, melyből kiváló felszívódása miatt elegendő csak napi egyet bevenni. Korábban halolaj kapszulát fogyasztottam, de ezekből képtelen voltam a napi EPA és DHA szükségletet fedező mennyiségű kapszulát megenni, ezért áttértem a kanalas halolajra. Ez viszont nagyon halízű és szagú volt, amit nem igazán kedveltem, s kissé macerás volt az üvegből öntögetés, utazáskor meg főleg. Aztán elolvastam dr. Mercolának Rudi Moerckkel - aki az omega-3 zsírsavak szakértője - készített interjúját, melyben a krill olaj előnyeiről írt a halolajjal szemben és áttértem én is a krill kapszulák szedésére. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/10/16/rudi-moerck-on-fish-oil.aspx
Röviden összefoglalom az írást:
"A halolajokkal az egyik legnagyobb probléma, hogy a feldolgozás (pl. hogy minél több olajat nyerjenek ki a halból, oldószerekkel kezelik), valamint a tárolás (pl. üveg nyitogatás) során könnyen oxidálódnak.
Dr. Moerck vizsgálata szerint oxigén hatására a halolaj 1 óra alatt megavasodott, míg a krill olaj csak 190 óra elteltével. A krill olaj tehát 200-szor stabilabb.
Ez a magas astaxanthin tartalomnak tulajdonítható. Minél több, annál jobb, de legyen legalább 0,2 mg/gramm az astaxanthin tartalom.
A halolajak a higany mellett más egyéb fémeket (kadmium, ólom, króm, arzén) és szennyező anyagokat is tartalmazhatnak pl. PCB, dioxin, stb.
A nevesebb gyártók megpróbálják kivonni a szennyező anyagokat a halolajból, de ez költséges folyamat. Ezért halolaj vásárlásnál a legjobb iránymutató a megfelelő minőségre a magas ár.
A halolajat hűtőben kell tárolni.
A halolajokhoz sokszor hozzáadnak még plusz telített zsírokat. Ezt a teljes súly és a EPA/DHA tartalom arányával lehet ellenőrizni.
A bizonytalan eredetű és tisztaságú halolajakat kerüljük, mert a rossz minőségű, avas halolajak több kárt okozhatnak, mint hasznot.
A halolajakban az omega-3 a trigliceridhez kötődik, ezért át kell alakulnia ahhoz, hogy fel tudjon szívódni.
A krill olajban pedig foszfolipidekhez, így azonnal képes felszívódni. Ezért nincs a krill olaj fogyasztásakor a visszaböfögés.
A krill olaj 10-15-ször jobban szívódik fel, mint a halolaj, ezért nem gond, hogy jóval kisebb az EPA/DHA tartalma.
A halolaj 80-85%-a fel sem tud szívódni, az emberek 50%-a nem tudja tolerálni a halolajat."

Bár már sokféle kókuszzsírt kipróbáltam, Magyarországon még nem sikerült ilyen fantasztikusan finom illatú és ízű, krémes állagút vásárolnom. Torták, sütemények bevonására használom, xilettel és kakaóval összekeverve. Lányom szülinapi tortáját is ezzel vontam be.

8 megjegyzés:

  1. Tesztelnék. Dehamár...
    Hogy szedjük össze a kellő, 2g, epát a kapszulákból?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem az a kérdés, hogy abból, amit szedünk, mennyi hasznosul ténylegesen. Szedhetjük marékszámra, de ha nem szívódik fel, akkor hiába. Lehet vajon ezt mérni, ugyanúgy, ahogyan a D vitamin szintet?

    VálaszTörlés
  3. Néztem a kapszula adatlapját az iherben. 160 mg epa. Ha mind felszívódik sem elég.
    Persze kérdés hogy kell e a 2g.
    De csak ezt az egy adatot találtam.

    VálaszTörlés
  4. Igen, a kérdés valóban, hogy mennyi EPA-ra van szükségünk? Ebben a cikkben találhatsz néhány betegség kezeléséhez szükséges EPA és DHA mennyiséget: http://www.mercola.com/beef/omega3_oil.htm
    Most, hogy elolvastam én is, azt hiszem megemelem a Krill kapszulák napi adagját...

    VálaszTörlés
  5. Fogas kérdés. Ha csak ellensúlyozni akarjuk az omega6 bevitelt, arra az alfa-linolénsav is megvelel. Lenmagolaj olcsó akár literes kiszerelésben megvehető 1800 HUF körüli áron. Úgyis csak a delta6 desaturase enzimért "versenyeznek" az omegák. http://www.magnetika-int.com/files/articlefile_1221665382142.pdf
    Ha ALA jut hozzá akkor EPA (gyulladéscsökkentő) majd DHA lesz belőle, ha pedig az omega6 kapja, el, akkor arachidonsav, abból meg gyulladásfokozó anyagok.
    A valós EPA szükséglet kérséses, ha foszfolipid formában visszük be, akkor hasznosul csak igazán, így csak töredéke kell a halolaj mennyiségének.
    (a kevés is sok lesz). Foszfolipid formábak krill olajban található, csak azt meg arany áron mérik :(

    VálaszTörlés
  6. Igen, valóban jóval drágább a krill olaj, mint a hal olaj, cserében kisebb valószínűséggel szennyezett nehézfémekkel és jobban felszívódik. Nálam ez az a luxuscikk, amit úgy érzek, hogy megérdemlek:) Lenolajat én is szoktam használni, a répaturmixom feljavítására.
    Szerinted a napi 160 mg EPA krill kapszulából nagyon kevés, ha még mellette lenolajat is fogyasztok? Elhatároztam, hogy egy hétig megpróbálok napi 3 kapszulát szedni, az 480 EPA lenne, mert az asztmám elkezdett egy kicsit kínozni az utóbbi szmogos időben.

    VálaszTörlés
  7. Annyit nem tudsz még halolajból sem! fogyasztani, hogy a sok omega6-ot ellensúlyozza. Erre mindenképp legolcsóbb a lenolaj. Lenolajjal az a baj, hogy csak töredéke alakul EPA-vá. Kb. 10%. Pasikban tovább csökkenti a tesztoszteron szint, de a koffein mindkét nemben. Ezen felük be lehet még vinni biztos ami biztos alapon kész EPA-t, amire a krill tökéletes választás.

    VálaszTörlés
  8. Köszi. Valamiért az volt a fejemben, hogy a lenolaj nem hasznosul jól és ezért nem olyan fontos, de elolvastam a cikket is, amit két napja belinkeltél, s most már értem. Tehát az omega-6 ellensúlyozására azért jó a lenolaj is, csak mivel kevésbé tud átalakulni EPA-vá és DHA-vá, ezért fontos a hal- vagy krill olaj.

    VálaszTörlés

Megjegyzés írásakor az egymás közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében a legördülő menüből választhatjátok a "Név/URL-cím"-et is, ilyenkor elég csak egy nicknevet megadni, URL cím nem szükséges.