A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

2011. december 11., vasárnap

Az iHerb év végi akciója

Az iHerb év végi akciója keretében 10% kedvezménnyel lehet megvásárolni négy vezető gyártó valamennyi termékét:

Doctor's Best 
Life Extension
New Chapter
Madre Labs

Emellett 2011. december 14. 10.00 óráig (magyar idő szerint 19.00 óráig) még él az előző bejegyzésemben írt akció is a megfázás és influenza elleni szerekre.
Visszatérő vásárlók részére további 10% kedvezmény jár 60 USD fölötti megrendelés esetén.

Fenti termékek közül az egyik leggyakrabb választásom a Life Extension Two Per Day 120 darabos multivitamin tabletta. Jó alapvitamin, magas dózisban tartalmazza a legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat, amit egyéni szükséglet szerint még érdemes kiegészíteni pl. D vitaminnal, C vitaminnal, magnéziummal, stb. Ami nálam még nem elhanyagolható szempont, hogy nem okoz nehézséget lenyelni, mert kisebb a mérete, mint amilyenek általában a multivitamin tabletták.

3 megjegyzés:

  1. Útmutatásaid alapján megrendeltem első csomagomat. A javasolt C-vit, astaxanthin, és chelated Magnesium valóban nagyon jónak tűnik minden szempontból. Sokat romlott a szemem az utóbbi időben, remélem az ast. használni fog, de ha csak a fele igaz annak, amit ígér, akkor igazi csuda. A kisebb kiszerelésű kategóriában rendeltem D 5000/ 30 db-ot is. Most izgatottan várom, hogy megérkezik-e. Amit nem igazán értek, hogy ha a Two per day minden fontosabb alkotóeleme pótlásra szorul (megnéztem az összetételt), akkor miért is jó az nekünk. Látom, hogy van benne sok egyéb finomság is, de sajnálom, hogy egyetlen olyan multivitamin sincs a palettán, (máshol sem,) ami minden szempontból megfelelne a kívánalmainknak. Sok időt és olvasgatást, meg némi pénzt is spóroltál nekünk, őszinte köszönet érte.
    Paleo-s üdvözlettel:
    Pilis

    VálaszTörlés
  2. Sz. G. paleós blogján már nagyon sokszor körbejártuk azt a kérdést, hogy melyik multivitamint érdemes szedni. A Magyarországon gyógyszertárakban kaphatóakkal az a baj, hogy rendszerint nagyon alacsony dózisúak és/vagy az adott vitaminnak, ásványi anyagnak nem a jobban felszívódó formáját tartalmazzák és/vagy egyes alkotóelemekből viszont túl sok van bennük. A Biotech cég Men's, illetve Women's performance multivitaminjai pl. jobbak a gyógyszertáriaknál, csak sok benne a kalcium a magnéziumhoz képest, ami kedvezőtlen, ezért többen is a Two Per Dayt preferálják inkább.
    A szükséges vitaminok mennyiségéről SZ. G sokszor írt a honlapján, de ő is azt mondta, hogy nem létezik olyan multivitamin, amit ne kéne kiegészíteni egyéni szempontok szerint. Alapvitaminnak viszont ő is jónak tartja a Two Per Dayt. Ami jó még benne, hogy nem tartalmaz vasat, így a férfiak és a változó kor utáni hölgyek is nyugodtan szedhetik. Az meg, hogy nincs benne pl. több D vitamin, C vitamin, mint amennyi, szerintem nem baj, mert nyáron ezekből kevesebbre van szükség, mivel más forrásból is hozzá tudunk jutni, télen pedig ki lehet egészíteni.

    VálaszTörlés
  3. A Two Per Day-ben lévő összetevők közül tulajdonképpen csak a a magnézium szorul kiegészítésre ezzel pl.:
    http://www.iherb.com/Country-Life-Gluten-Free-Chelated-Magnesium-250-mg-180-Tablets/1628?at=0
    + télen a napsütésmentes napokon a D-vitamin.
    A C meg szinte ingyen van:
    http://www.iherb.com/Sundown-Naturals-High-Potency-Vitamin-C-500-mg-100-Tablets/32835?at=0

    VálaszTörlés

Megjegyzés írásakor az egymás közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében a legördülő menüből választhatjátok a "Név/URL-cím"-et is, ilyenkor elég csak egy nicknevet megadni, URL cím nem szükséges.