A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

2016. május 28., szombat

Vásárlás az iHerben 3. - Itt folytatódik a beszélgetés

Kedves látogatók!

A "Vásárlás az iHerben - Itt folytatódik a beszélgetés" menüpontban a hozzászólások száma ismét elérte a rendszer által engedélyezett maximumot, így a meglévők közül kéne törölni, hogy legyen hely az újaknak. Jó lenne a régebbi hozzászólásokat is megtartani, ezért ismét arra kérlek titeket, hogy itt folytassuk a beszélgetést. Köszönöm!


Aki az előző "Vásárlás az iHerben - Itt folytatódik a beszélgetés" oldalakat keresi, itt találja őket:

http://vitamintippek.blogspot.hu/p/vasarlas-az-iherben.html

http://vitamintippek.blogspot.hu/2013/09/vasarlas-az-iherben-itt-folytatodik.html

http://vitamintippek.blogspot.hu/2014/11/vasarlas-az-iherben-2-itt-folytatodik.html

46 megjegyzés:

  1. Az új beszélgetést a jobboldali menüből is könnyen megtalálhatjátok, az "Utolsó hozzászólás" dobozban.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Április 4-én rendelt csomagok már megérkeztek nektek?
    Nálam még mindig semmi, se sms-t, se levelet nem kaptam róla :(
    Most izgulok a 2 hete leadott rendelésemért is. :/

    VálaszTörlés
  3. Nekem megjött az április 4-ei csomagomról az sms és már a levél is a postától. A 4 db májusban rendelt csomagom azonban már meg is jött, legutóbbi a május 19-ei, rendben, ÁFA nélkül. Mindegyik 42,5 USD alatt volt. Úgy látszik, hogy az április 4-én rendelt csomagokat tartalmazó konténer teljes tartalmát elkapták a vámon, és ráteszik az ÁFA-t, ha az értéke meghaladta a szabály szerinti 22 EUR = kb. 25 USD-t.

    VálaszTörlés
  4. Május 1.-én rendeltem, ma érkezett meg, múlthéten pedig az sms a postától. 57 USD volt a rendelés, sajnos kevesebbet nem tudtam rendelni mert így volt olcsóbb a darabszám miatt. Eddigi rendeléseim közül az volt a legkisebb tétel, és ezt szúrták ki.
    A posta rátett 2000 Ft intézési díjat, plusz az áfa ami 3800 Ft volt. Még így is sokkal jobban megéri innen rendelni, de nem esett jól :(
    A posta weblapján ez olvasható "2016. MÁJUS 1-TŐL A VÁMJOGI SZABÁLYOZÁSBAN NAGY MÉRTÉKŰ VÁLTOZÁSOK LÉPNEK HATÁLYBA! "

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nagyon bátor vagy! Én mostanában 43 USD fölé nem mertem menni, de nem is volt baj vele, kb. 50 csomagomból egyet fogtak meg, az április 4-eit, de úgy tűnik, hogy azt mindenkinek.
      Nem tudod, hogy mik a változások május 1-től?

      Törlés
  5. Ma szerencsére megérkezett a levél, már töltöm is ki és küldöm e-mailben. Kérdésem az lenne, hogy ha kedvezményem van, amit levontak a termékek árából (loyalty credit), azt hogy tüntessem fel? A megjegyzés rovatba?
    Van egy rendelésem, amit május 20-án rendeltem, most azt várom tűkön ülve. Remélem ha Neked megérkezett a 19-i, akkor az enyém is hamarosan :)
    ((amúgy én vagyok a "névtelen" kérdező, aki az előző oldalon április 4-én rendelt :) ))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tüntesd fel a levonást és küldd el a bankszámlakivonat másolatát is (netbankárból pdf-en letölthető), hogy lássák, mennyit fizettél.

      Törlés
    2. Köszönöm a segítséged! :)
      Ma megérkezett a 20-i rendelésem, nagyon örülök neki. Amúgy kb. 39$ értékű, szerencsére a vám nem kapta el.

      Törlés
  6. Sziasztok!
    Segitséget kérnék!Nem tudom leadni a rendelésem,mert a cimet sehogyan sem fogadja el.:(
    Már mindenhogy próbáltam beirni,de állandóan pirossal jelzi ezt:
    Az Ön címe betűket vagy szimbólumokat nem támogatja a kiválasztott szállítási szolgáltatást. Kérjük, frissítse címét, és próbálja újra.
    Jó,mondjuk a cimemnem egy sima utca-házszám,de mégis hogyan irjam be ,hogy elfogadja?
    Köszönöm ha tud valaki segiteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, hogy csak most válaszolok, nem voltam gépközelben. Csak az angol ABC betűit fogadja el, így ékezeteket nem írhatsz.

      Törlés
    2. Köszönöm h segitettél..Már próbáltam ékezet nélkül is,és nem fogadja el..Már nagyon ideges vagyok,nem tudok a cimemre rendelni??Nem hiszem el.
      Hogyan irjam már be?
      van egy utca név:Hungária krt. és nem csak egy házszám,hanem agyon van bonyolitva,hogy hsz.C-1,és em./ajtó.
      Tudnál segiteni valahogy még?

      Törlés
    3. Ezek után elképzelésem sincs, hogy mi lehet a gond. Megnéztem, az én címemben ékezetes betű is van és ajtó, emelet, mégis elfogadta. Egy picit megváltoztatva, az enyém így néz ki:
      Nász street 28. I/7.
      Budapest Hungary, 1052
      Hungary
      Esetleg ha a C-1-et így írnád, hogy C1?

      Törlés
  7. Hogyan lehet new chapter termékeket rendelni? Magyarország le van tiltva. Ausztriai címre se lehet szállítást kérni. Tud valaki segíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az iHerben keresztül Európába sajnos nem lehet már rendelni 1-2 éve. A New Chapter cég döntött így, de azt nem tudom, hogy miért.

      Törlés
  8. Hat sajnos ugy sem fogadja el a cimet😕.nem tudom mit irok rosszul,vagy milyen szimbolumot utasit vissza.nem probalnad meg beirni a cimet,ha megadom,hogy hatha te jol irod be?

    VálaszTörlés
  9. OK, próbáljuk ki. Ne ide írd a címedet, hanem küldd el nekem a vitamintippek@gmail.com címre.

    VálaszTörlés
  10. New chapteres kismama vitaminhoz hogy juthatnék iherbes áron?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudom, hogy hol lehet hozzájutni New Chapteres vitaminokhoz.

      Törlés
  11. Sziasztok! Mikor a 43usd összeghatárról beszéltek, akkor azt postaköltséggel, vagy anélkül értitek? Az iherb a csomira a pk nélküli árat írja rá. Az ne menjen 43usd fölé vagy a postaköltséget is benne van ebben? Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Posta költség nélküli árra gondolunk. Viszont, amióta az új szállítási lehetőséggel Globalmail by DHL-lel lehet rendelni, úgy tűnik, hogy a magasabb összegek is átmennek ÁFA-nélkül. Nekem most egy 56 USD összegű csomagom jött meg ÁFA nélkül, de ismerősömnek jött már 70-80 USD körüli csomagja is.

      Törlés
  12. Sziasztok,
    Szeptember 19-i rendelésem még mindig nem érkezett meg (DHL Globalmail, $42). Ami utolsó esemény látszik a DHL nyomkövetési oldalán, hogy szeptember 24.-én megérkezett Budapestre, további bejegyzés már nem lesz, és hamarosan kiszállítják. Ezzel az új szállítási móddal mik a tapasztalataitok, reménykedhetek még?
    Üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kb. ilyen összegig szoktam rendelni és mindig megjött ÁFA-nélkül. Egy szeptember 5-én rendelt, 50 USD körüli csomagomról viszont most kaptam meg a levelet, hogy a vámon csücsül.
      Összesen 4 db szeptemberben rendelt, 40-42 USD közötti csomagomat viszont nem kaptam meg a szokásos 10 nap alatt. A helyi postán érdeklődtem és kiderült, már egy-két hete ott dekkol 2 csomagom, pedig értesítőt nem kaptam. Két hét múlva megismétlődött az eset, megint csak 2 csomagomat találtam meg a postán, mindenféle értesítés nélkül.
      Érdeklődjél te is, nehogy visszaküldjék, ha ott van.

      Törlés
  13. Sziasztok!
    Hol kell a csomagok után érdeklődni,milyen telefonszámon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első körben annál a postánál érdemes érdeklődni, ahová a leveleidet szokták letétbe helyezni, amikor nem vagy otthon.

      Törlés
  14. New Chapteres terméket én legújabban (2x) innen szoktam rendelni:
    http://www.vitaminlife.com/
    A szállítási ktg. 7,80 USD, de nagyon jó áron vannak a N.C. termékek !!!

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok!
    Rendelt valaki az iHerb-ről a mostanában bevezetett "DPD - All inclusive" szállítási móddal? Ennek az a lényege, hogy DPD-vel küldik és Hollandiában elvégzik ők a vámkezelést a saját nevükre, én a megrendeléssel együtt kifizettem 9 USD vámköltséget és garantálták, hogy semmilyen további vám/adó költség nem lesz majd.

    Nekem november 28-án adták fel a csomagot (150 USD értékben) ami december 1 óta Hollandiában dekkol a DPD-NL nyömkövetése szerint, pedig már két hete meg kellett volna kapjam! Időközben írt az iHerb, hogy technikai gondok voltak ezzel a szállítási móddal és ezért visszafizetik a szállítási díjat (de csak azt!), amit meg is tettek, már visszajött a pénz a kártyámra.
    De a csomagom sehol! Továbbra is Hollandiában dekkol hetek óta!
    A magyar DPD semmit nem tud segíteni, azt mondják, hogy ők nem is látják a DPD-NL-re kapott nyomkövető számot!
    Egy hete írtam az iHerb-nek is, hogy most akkor mi lesz, megkapom-e ezt a csomagot, ha igen mikor, de csesznek válaszolni, semmit nem írtak vissza!

    Kíváncsi vagyok van-e valaki más is, aki rendelt ezzel a vacak DPD-s cuccal, és ha igen, akkor őnála mi a helyzet a csomaggal.
    Látom, hogy időközben törölték is a szállítási módok közül ezt a lehetőséget...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig a Global Mail-lel rendelek, így nincs sajnos tapasztalatom a DPD-vel. Nagyon úgy tűnik, hogy elkeveredett a csomagod, ha ennyi ideje nem jött meg.
      Küldd el nyugodtan újra a leveledet az iHerbnek, jelezve, hogy nem válaszoltak még a leveledre, s a csomag sem jött meg. Nekem is kétszer kellett írnom a múltkor, de a második levelemre azonnal utalták az elveszett csomagom árát.

      Törlés
  16. Sziasztok,

    életem első iherbes rendelését november 29-én adtam le 28 euró értékben a nagy Real Techniques akció alatt. Már nagyon régóta szerettem volna ilyen ecseteket és nagyon örültem, hogy ilyen kedvező áron juthatok hozzájuk, azonban még mindig nem érkezett meg a csomagom. Global Mail-es szállítást választottam, és a nyomkövetés szerint már december 7-én Magyarországra érkezett, azóta viszont semmi hír róla. Érdeklődtem már a helyi postán is, ahol azt mondták, hogy ragszám nélkül nem tudnak segíteni...

    Olvastam feljebb, hogy az iherb visszautalta az elveszett csomag árát. A kérdésem az lenne, hogy minden esetben visszautalják? Elég csak annyit megírnom nekik, hogy nem kaptam meg a csomagot, és utalják is? Illetve csomag újraküldést nem lehet kérni? Mert igazából pont az akció miatt rendeltem, és nem tudom mikor lenne újra lehetőség ilyen kedvezményes áron újrarendelni az ecseteket...

    Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Bocs, hogy csak most válaszolok. Nekem eddig minden eltűnt csomagom árát a szállítási költséggel együtt visszautalták. Igaz volt olyan, amit csak második kérésre. Elsőre (1 hónappal a várható szállítás után) azt írták, hogy nagyon sajnálják, hogy még nem jött meg a csomag, biztosan a vámon van, várjak még, stb. Miután vártam egy újabb hónapot és írtam újra nekik, azonnal utaltak. Újra küldésre sajnos nincs lehetőség.

      Törlés
    2. Szia!
      IBAN számot is meg kellett adni a visszautaláshoz? Vagy a rendelésed alapján a kártyára tudják utalni a pénzt?
      Köszönettel:
      Zsolt

      Törlés
    3. Ugyanahhoz a kártyához tartozó bankszámlaszámra utalják, amelyik kártyával történt a fizetés. Nem kell semmit sem megadni.

      Törlés
  17. Köszi a választ, végül csak megérkezett a csomag, a november 28-án feladott küldeményt december 22-én kaptam meg, a DPD futár hozta ki. Időközben le is vették a szállítási lehetőségek közül ezt a DPD - All Inclusive módot. Jó sokáig tartott, viszont így garantáltan megúsztam ÁFA fizetés nélkül.

    Most ismét rendeltem nemrég, immár a Global Mail opcióval, most először kértem ezzel a szállítást.
    Az lenne a kérdésem, hogy ennek a nyomkövetése meddig kell, hogy működjön? Mutatja végig a kézbesítésig, vagy csak egy bizonyos pontig?

    Én egy DHL eCommerce-es oldalt kaptam a trackinghoz, ott most az utolsó bejegyzés január 11-én az, hogy "Melrose Park, IL, US Processing Completed at Origin" és már 5 napja nem mozdul.
    Fog ez még tovább mutatni valamit? Nálatok hogy működik ez a tracking?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy végül megjött a csomagod.
      Én mindig a Global Mail-lel rendelek. Ha minden jól megy, akkor két hét alatt megjön a csomag. Nyomkövetés csak Magyarországig van. Tehát azt látom, az említett oldalon, hogy megérkezett az országba a csomag, de onnantól már sajnos nem lehet tudni, hogy a Posta mikor fogja kihozni. Ezzel a tracking számmal sajnos a posta sem tud nagyon mit kezdeni. Max. arra jó, hogy a posta központi e-mailcímén bejelentést lehet tenni, ha eltűnt a csomag, s ha ezt sokan megteszik, akkor előbb-utóbb a posta is kénytelen hathatós lépéseket tenni annak érdekében, hogy ne tűnjenek el a csomagok. Egyébként mostanában (kb. 4 hónapja) velem mindig aláíratja a csomagszállító postás, hogy átvettem a csomagot. Régebben nem kellett, így könnyebben/nyom nélkül tűnhetett el a csomagom. Azóta, hogy alá kell írnom, meg is kaptam mindegyiket.

      Törlés
  18. Szasztok :) Én Japánban élek, és itt rendszeresen rendelünk az iherbtől mindenfélét. Viszont most otthon Magyarországon élő anyukámnak szeretnék rendelni néhány témát, és nem akarom, hogy vámot vagy/és ÁFÁt kelljen fizetnie. Szóval akkor ha 42 max. USD értékben rendelek, akkor valszeg nem kell semmit se fizetnie? Kösz ha válaszol valaki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Én mostanában igyekszem úgy belőni, hogy ne haladja meg a 41 USD-t, de érje el a 40-et. 40 USD fölött ugyanis általában pár dollárral olcsóbb a Global Mail. Próbálgasd, hogy ki-be teszel termékeket a kosárból, s megnézed, hogy hogyan változik a szállítási költség. Ha nem nagy a súly, pl. 30 deka, és eléri a 40 USD-t a rendelés összege, akkor akár ingyenes is lehet a szállítás. A lényeg, hogy lehetőleg 41 USD alatt maradjál. Az utóbbi hónapokban egyik csomagom után sem kellett így ÁFA-t fizetnem.

      Törlés
    2. Köszi, akkor majd ügyeskedek.

      Törlés
  19. Bocs, hogy különböző id-kkel szólok hozzá :) Szóval visszajelzés: Vörös algát rendeltem az anyukámnak, mert legyengült az immunrendszere, és saját tapasztalatok szerint (is) a vörös alga nagyon jó arra, viszont Magyarországon úgy tűnik, nem lehet szerezni, az anyukám utánanézett, miután javasoltam. Red marine algae, Vibrant Health
    iherb.com/pr/Vibrant-Health-Gigartina-Red-Marine-Algae-Version-2-0-120-Veggie-Caps/10274
    Először a Global Mail-lel rendeltem, amivel ugyan ingyenes volt a szállítás, viszont azóta sem érkezett meg, január 29-én rendeltem. A helyi postahivatalban is utánakérdezett az anyukám. Persze még megérkezhet :) Ha 2 hónap alatt se érkezik meg, akkor megpróbálom visszakérni a vásárlási összeget.
    Ezután rendeltem DHL-lel ugyanazt, ekkor 5 dollár volt a szállítás, február 23-án rendeltem, és az anyukám tegnap kapta meg, tehát február 28-án. Nem kellett se vámot, se ÁFÁ-t fizetnie, viszont a DHL csatolt egy papírt, hogy hogy "a DHL Express vámcsoportja a vámkezelést elvégezte, de az esetleges téves adatszolgáltatásból eredő vámbírság összegét a felszólítástól számított 8 napon belül meg kell fizetni." - hát reméljük, hogy nem lesz ilyesmi utólagos fizettetés.
    Ha így valóban vám és ÁFA nélkül megy a dolog DHL-lel keresztül, akkor nekem megéri kifizetni az 5 dollár szállítási díjat, és legalább rendesen megkapja, csupán pár nap alatt, és végig nyomonkövethető is.
    További kellemes rendelgetést kívánok mindenkinek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, hogy megírtad a tapasztalatodat! Én még nem rendeltem sosem a DHL-lel.
      Ha a Global Mail nem jön meg 2 hónapig, feltétlenül írd meg az iHerbnek, vissza fogják utalni a rendelés összegét a posta költséggel együtt.

      Törlés
  20. Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy ezek a Global Mail-el rendelt konténeres csomagok hova érkeznek? Kettő csomagomat várom, egyik most ápr. 11-én lépett be az országba, másik 16.-án. De sajnos egyiket sem kaptam még meg. Korábban már többször rendeltem, nem volt ilyen gond. Itt nálunk a postán érdeklődtem, de a gépben nincs nyoma ezeknek a konténeres csomagoknak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos csak Magyarországig szól a nyomkövetés. Valószínűleg a Ferihegyen lévő reptéri postaközpontba érkeznek a konténerek, de nincs értelme ott keresni, mert úgysem tudnak felvilágosítást adni. 10 munkanap a szállítási idő, így szerintem legkésőbb jövő hét elején meg fogod kapni. Ha mégsem, akkor annál a postánál érdeklődjél, ahová a letéti küldeményeket szokták vinni, amikor nem vagy otthon.

      Törlés
  21. Értem, akkor nincs értelme érdeklődni. :( Igen, tudom, hogy még azért bőven időben vagyok, de eddig minden csomagom hamarabb célba ért. Köszi!

    VálaszTörlés
  22. A húsvét miatt van most egy kis csúszás. Én is ma kaptam meg egy csomagomat, amit még húsvét előttre vártam.

    VálaszTörlés
  23. Bárcsak így lenne . . . A te csomagod mikor lépett be, melyik napon?

    VálaszTörlés
  24. Az enyém 11. Akkor sanszos, hogy "elveszett". Ilyen estben szoktatok az iHerb-nek írni?
    Amúgy én nagyon örülök az új DHL-es szolgáltatásnak. Legalább őt nyomon lehet követni végig, nem kell folyton izgulni. Ma már rendeltem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, nem hinném, hogy elveszett volna. Ennyi csúszás simán belefér az ünnepek miatt. Én két hónapot szoktam várni, míg írok az iHerbnek, s eddig térítettek, de szerencsére nem fordult elő sokszor.

      Törlés

Megjegyzés írásakor az egymás közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében a legördülő menüből választhatjátok a "Név/URL-cím"-et is, ilyenkor elég csak egy nicknevet megadni, URL cím nem szükséges.