A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

2013. szeptember 15., vasárnap

Vásárlás az iHerben - Itt folytatódik a beszélgetés

Kedves látogatók!
A "vásárlás az iHerben" menüpontban a hozzászólások száma elérte a maximumot, így a meglévők közül kéne törölni, hogy legyen hely az újaknak. Jó lenne a régebbi hozzászólásokat is megtartani, ezért arra kérlek titeket, hogy itt folytassuk a beszélgetést. Köszönöm!

194 megjegyzés:

  1. Az új beszélgetést a jobboldali menüből is könnyen megtalálhatjátok, az "Utolsó hozzászólás" dobozban.

    VálaszTörlés
  2. Azt kaptam most válasznak, hogy majd visszautalják a rendelés árát ha visszaküldik nekik a csomagot.
    De több mint valószínű itt nyúlták le. Gondolom nem bíznak bennem mert még nem rendeltem tőlük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy-két évvel ezelőtt ezt a kört is megjártam velük. Közben rendeltem újra, ami megérkezett rendben, ezt meg is írtam nekik, meg megkérdeztem, hogy időközben nem érkezett-e vissza hozzájuk a korábbi csomagom, mert a később rendelt csomagom x napon belül rendesen megjött. Azt írták, hogy nem érkezett meg (persze, mert itthon lenyúlták és nem küldték vissza), de azért most kivételesen visszautalják a költségeimet.

      Törlés
    2. Bár azt hozzá kell tennem, hogy akkor már túl voltam a sokadik rendelésemen...

      Törlés
  3. Én már aggódtam (itthoni lenyúlástól tartottam, ahogy néhány könyvrendeléssel meg is történt már), de pontosan a 10. munkanapon megjött a szállítmány :-)
    Köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, örülök! Nekem is pontosan 10 munkanap alatt jött meg a legutóbbi.

      Törlés
  4. Nekem másodszor is a levélszekrények tetején hagyták a csomagom. A mostani újdonság az volt, hogy a 4 termék mellett semmi sem volt, ajándékot nem kértem (rájuk bíztam) de még a szokásos A4-es "kisérőlevél" is hiányzott! A dobozt nem nyitották fel itthon, legalábbis semmi jele ennek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon laza a postásotok:) Lusta kitöltetni az értesítőt, és visszavinni a csomagot a postára. Még szerencse, hogy nem tűnt el.
      Mintha azt írta volna valahol az iHerb, hogy a jövőben nem fogják már küldeni a kísérőlevelet. Én a legutolsóban még kaptam kísérőt.

      Törlés
    2. A kedvezmény a nyomon követhető légi szállításra is vonatkozhat esetleg?( a 8 dolláros már nyomon követhető, ezt már nem olyan egyszerű lenyúlni).

      Törlés
    3. A 60 USD rendelés fölötti 10% kedvezmény szerintem erre is vonatkozik. De ha telepakolod a vásárlói kosaradat, úgy is kiírja majd a rendszer, és fogod látni.

      Törlés
  5. Hello!
    Én vagyok akinek a legelső rendelése nem érkezett meg.
    Azóta rendeltem megint, most a 8 dolláros szállítással, amihez ugye jár tracking number, gondoltam így biztosan megérkezik. Ez volt 2 hete(okt. 10.-én állítólag feladták), hétfőn az iHerb is írt egy emailt, hogy megkaptam-e, hát persze, hogy nem.
    Ha beírom a trackingot csak annyi info jön, hogy a küldemény útban van a célország felé. Vámnál nem tudtak segíteni, az országba biztos nem érkezett még be.
    Írtam az iHerbnek már 3 levelet, még csak nem is válaszolnak, pedig ez ugye bebiztosított csomag, ajánlva jön, ilyenkor nekik kéne keresni de még csak választ sem kapok. Fura, ha nem lenne itt annyi pozitív visszajelzés, azt hihetném ez egy kamu vagy hasonlók. Van ötletetek, hol tudnék reklamálni, vagy esetleg hol lehet őket bemószerolni ha nem reagálnak továbbra sem??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik e-mail címükre írtál? Nem értem, hogy miért nem válaszolnak, nem jellemző rájuk. Próbáld meg mindegyik címet: orders@iherb.com, info@iherb.com, customerservice@iherb.com. Nagyon bosszantó, hogy megint nem jött meg a csomagod, ráadásul a drágább szállítási móddal. Én azért nem szoktam ezt használni, mert ugyanolyan hosszú a szállítási idő (amint írják 1-4 hét), mint a sima légi fuvarnál. Nem tudom sajnos, hogy hogyan működik a tracking, mert még nem rendeltem így, de gondolom, hogy a postánál lehet majd érdeklődni és panaszt tenni, ha 4 hét alatt sem érkezik meg.

      Törlés
  6. Na végre megjött a csomagom!
    Vagyis a nyomkövetési oldalon már rajta van, hogy szombaton bejött az országba, ma pedig már a vámot is elhagyta. Gondolom a napokban kiszállítják.
    Végülis bő két hét alatt itt volt (én vidéken lakom), legközelebb is tuti trackinggal rendelek, így biztosan megjön.

    VálaszTörlés
  7. Legyen ilyen bejegyzés is: Október 18-án rendeltem, este kaptam meg a feladási értesítést, tegnap megjött a csomag. Így 8 munkanap alatt megkaptam "Global Priority Mail by DHL"-lel rendelve.
    Az oldal sokat segített, köszönöm.

    VálaszTörlés
  8. Az ups vagy a DHL nyomkövetéses csomagokat is a posta viszi ki?
    Én október 31. én rendeltem 60 dollár értékben, de a mai napig semmi.
    Globar priority mail-al rendeltem. November 1. én indult el.de még nem ért ide. Szerintem keresztet vethetek rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az "UPS-International" elnevezésű rendelést az UPS, a "DHL Express- International" elnevezésűt pedig a DHL szállítja ki. Ezek nyomkövetésesek. Az "International Airmail with Tracking" elnevezésű szintén nyomkövetéses, ezt a posta szállítja ki.
      Amit te rendeltél, a "Global Priority Mail by DHL" nem nyomkövetéses, sima küldeményként adják fel, tehát átvételkor aláírni sem szükséges, és a posta szállítja ki.
      Én most egy október 25-én feladott csomagommal jártam úgy, hogy már lemondtam róla, mert az összes többi csomagom mostanában 2-3 héten belül megjött. Végül november 22-én, tehát 1 hónap alatt csak előkerült. Szerintem még neked is megjöhet a közeli a napokban. Lehet, hogy ugyanabban a konténerben szállították a te csomagodat is, mint az enyémet, s valamiért ilyen sokáig tartott, mire feldolgozták.

      Törlés
    2. Lényegében már én is lemondtam róla. Csak úgy rendelnék újra hogy a postát kizárjam a körből. Talán a DHL nél vagy a UPS nél mint futárszolgálat, jobban "vigyáznak" a küldeményekre.

      Törlés
    3. Igen, az UPS és a DHL rendelésnél tudod követni, hogy hol tart a csomagod, csak hát jóval drágább. Most októberben volt ez az ingyenes szállítási akció az iHerbnél a Global Priority Mailre, ezért összesen 7 csomagot rendeltem októberben. Ebből 1 csomag, amit október 25-én, utoljára rendeltem, az késett csak ennyit, hogy 1 hónap alatt ért ide, de a többi 6 csomagom 2-3 hét alatt. Azért ez nem olyan rossz arány, főleg, hogy ingyen volt a szállítás:)
      Szerintem az utolsó azért késett ilyen sokat, mert az ingyenes szállítási akció csak október 31-éig tartott, s akkoriban biztosan rengetegen rendeltek Magyarországról is.

      Törlés
    4. Remélem hogy csak tényleg késik és igazad lesz. Ha nem jönne akkor rendelek DHL el vagy UPS el. Bár eléggé bosszantó 15 ezer Ft. elvesztése a semmiért. Legfeljebb írok majd nekik hátha...

      Törlés
  9. Október 5-én rendelt csomagom nem érkezett meg. Voltam a postán, de igaz 6 hét után, mert akkor kezdett derengeni, hogy ide kellett volna érnie, de nem voltak segítőkészek. Azt mondták, ha meg is jött már biztos visszaküldték. Előtte belföldi ajánlott csomaggal jártam úgy, hogy szóltak, hogy feladták, egy hétig vártam mindennap otthon, nem csengettek fel és nem hagytak értesítőt sem. Aztán a feladó kezdett telefonálni a feladószelvénnyel mire meglett. Még sosem tűnt el csomagom ezen kívül :( Teendő? Igazából azt szeretném amit rendeltem, nem a pénzt visszakapni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Velem is történt már ilyen trehányság. Mivel nem mentem érte, 10 nap után visszaküldte a posta a csomagomat, anélkül, hogy hagytak volna értesítőt, hogy csomagom érkezett.
      Várjál még 1-2 hetet, aztán írjál az iHerbnek, hogy már 2 hónap telt el a rendelés óta, s még mindig nem érkezett meg a csomagod, nem lehet-e, hogy visszaküldte nekik a posta. Erre valószínűleg kapsz egy szokásos levelet, hogy nagyon sajnálják, blaba, lehet, hogy a vámon csücsül, stb., de nem áll módjukban visszatéríteni az összeget. A levél végén lesz két nyomógomb, kattintsál arra, hogy nem vagy elégedett a válasszal, majd írd meg, hogy miért. Erre szerencsés esetben visszatérítik a rendelésed összegét. Nekem legalábbis eddig így volt.
      Az viszont biztos, hogy a rendelésedet nem fogják újra elküldeni, max. a pénzben bízhatsz.

      Törlés
  10. Végre megérkezett a csomagom amit október 31. én rendeltem. Kaptam a postától egy levelet hogy a csomagom a posta kicserélő központjában van Ferihegyen. Vámolásra várt.
    El kellett küldenem hogy mit tartalmaz a csomag, tételesen amit vásárlásnál kaptam visszaigazolást és a bankszámlakivonatot hogy mennyit fizette a csomagért. November 28. án vették fel a központban a csomagot. 3 nap múlva már nálam volt. 60 dolláros rendelés volt. Csak az áfát kellett fizetnem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy megírtad. Nekem a több, mint száz rendelésem közül csak egyetlen egyet ÁFA-ztattak eddig, az is 60 USD fölött volt. Azóta igyekszem szállítási költséggel együtt 50 USD alatt maradni, s ezzel eddig nem volt gond.

      Törlés
  11. Itt egy pozitívum.
    Elfogyott az egyik hajfesték,rákérdeztem,s 1 napon belül válaszoltak.
    Még a hazai webshopokhoz képest is gyorsabban.Nagy piros pont az Iherb-nek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nemrégiben úgy jött meg az egyik csomagom, hogy a folyékony biomosogatószer (bár külön nejlon zacskóba volt csomagolva, mégis) kifolyt egy picit, s eláztatta a rendelt Natracare eü.betét csomagolását, s az ingyenesen rendelt ajándék könyv borítóját. Írtam nekik, hogy az klassz, hogy a mosogatószert külön becsomagolták, de a csomagban lévő egyéb, nedvszívó termékeket is jó lenne, ha legközelebb benejlonoznák, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő. 24 órán belül válaszoltak, hogy sorry nagyon, és visszautalták az eü.betét árát és az ingyen könyv eredeti árát:)

      Törlés
  12. Sziasztok!
    Én tegnap rendeltem sminkcuccokat de egyszerűen nem bírom kivárni, hogy megjöjjön... kb. mennyi időre számítsak? most megnéztem az adatlapomon, hogy mit ír az állapotról és az volt ott "ready to pick". ez mit jelent? sokat kell várnom rá?? :( Annyira örülök, hogy találtam természetes anyagokból sminkcuccokat ugyanis nagyon érzkékeny bőröm van és remélem, hogy ezek beválnak!
    $44.60 értékben rendeltem (szállítással, kedvezménnyel együtt) és International Airmail with Tracking -et választottam szállításként, ezzel elvileg nyomon tudom követni a csomagot igaz? ezt hol láthatom?
    Előre is köszönöm a válaszokat!
    Barbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      A ready to pick azt jelenti, hogy szállítás előtt van a csomagod. Általában 24 órán belül el is szokták küldeni, akkor majd kapsz egy e-mailt róla. Innentől már a jórészt a magyar postán múlik, hogy mikor érkezik meg. A közönséges (nem követéses) küldeményként feladott csomagok karácsony előtt 10 nap alatt érkeztek meg. Most viszont, a karácsony után biztosan jóval tovább fog tartani a szállítás. Én még nem rendeltem trackinggel, de emlékszem, hogy páran már megírták a tapasztalataikat, próbálj meg visszaolvasni.

      Törlés
    2. Pl. találtam egy hozzászólást: "Névtelen2013. október 28. 19:21"

      Törlés
    3. köszönöm a gyors választ én is vidéki vagyok, remélem nekem is megjön 2-3 hét alatt :)

      Törlés
  13. Mi december 14.-én rendeltünk,és január 3.-án itt volt a csomag.
    3 c vitamin van kinézve.
    Melyiket vegyem?
    http://www.iherb.com/Natural-Factors-C-500-mg-Mixed-Fruit-180-Chewable-Wafers/2559#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=c%20vtamin%20chewable&rc=204&sr=null&ic=3
    http://www.iherb.com/Now-Foods-Chewable-C-500-Cherry-Berry-Flavor-100-Tablets/16545#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=c%20vtamin%20chewable&rc=204&sr=null&ic=5
    http://www.iherb.com/American-Health-Super-Chewable-Acerola-Plus-Natural-Berry-Flavor-500-mg-300-Chewable-Wafers/5051#bid=AMH&p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=c%20vtamin%20chewable&rc=4&sr=null&ic=3
    Nem tudok dönteni.Várok egy kis segítséget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A C-vitamin hasznosulását elősegítő egyéb összetevők és a cukortartalom miatt, én a Now Foods-ra vagy az American Health-re szavaznék (ár kérdése is).

      Törlés
  14. Sziasztok! Szerintetek úgy ki lehetne kerülni az áfát-vámot, ha egy amerikai ismerős címére kérjük a csomagot és ő postázza nekem mint "akármi"? Ebben nem vagyok járatos, hogy mondjuk ha egy rokon küld neked egy csomagot, fel kell-e tüntetni, hogy mi van benne és kell utána fizetni? Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a csomag értékét az ajándékba küldött csomagra is rá kell írni. Az más kérdés, hogy ez mennyire egezik a valósággal. A gyanúsan alacsony értékű csomagokat a posta felbonthatja, megröntgenezheti.
      A szabályok szerint:
      Ajándék küldemény, ellenszolgáltatás
      nélkül,
      45 EUR‐ig vám és ÁFA mentes
      45 EUR‐tól ‐ 700 EUR‐ig 2,5% átlagvám + ÁFA
      Ha a rokonod repülőgéppel hazahozná neked a termékeket, akkor nem kell ÁFA-t, vámot fizetni.
      http://www.posta.hu/hirek/karacsony-vam-ado

      Törlés
  15. köszönet a blogért, nagy segítségemre volt a rendelésnél. Viszont nem tudom elküldeni, mert nálam nincs hely, ahova beírjam az első vásárláshoz a kuponkódot.
    Tudnál segíteni?
    előre is köszönöm
    Andrea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A View Cart and Check Out oldalon, mielőtt elküldenéd a rendelésedet, a zöld színú Update All gomb alatt van felsorolva egymás alatt, hogy

      Subtotal
      Savings
      Apply Coupon Code. Ide kell beírnod, hogy BES569

      Törlés
  16. nálam olyan sor nincs. a savings alatt az
    estimated shippings van.
    alatta sincs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig megnéztem, nyitottam egy új oldalt az iherb.com-ra kattintással, majd elkezdtem a kosárba pakolni, s fizetés előtt, a fentiekben leírtak, illetve pontosan az estimated schipping alatt, illetve a Rewards fölött, van egy halványsárgával jelölt sor, benne a egy fehér téglalappal, ide kell beírni. Ha nem megy, írd meg nekem légy szíves a vitamintippek@gmail.com címre a telefonszámodat, megpróbálok segíteni:)

      Törlés
  17. lehet, hogy miután bejelöltem a szállítást, már nem látom a kuponkód sort?
    lehet, hogy túl előre szaladtam. Most már ki van töltve a szállítási cím és a bankkártyaszám is. Nem tudom, ha kitörölném az egész rendelést, az segítene-e?
    El még nem küldtem, de "You provided referral code " sort már írt nekem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát így látatlanban elég nehéz... fura ez a You provided referral code sor. Nem lehet, hogy egyszer már beírtad a kódot?
      Ha még nem , akkor lehet, hogy az a legegyszerűbb, hogy kilépsz, s kezded elölről az egészet, s ahol mondtam, ott beírod a kódot. Utána ugyanis le kell, hogy vonja a fizetendő összegből a 10 USD-t, ha 40 USD fölött vásárolsz.

      Törlés
  18. biztos, hogy nem írtam be a kódot, most szerencsétlenkedem ezzel az egésszel először. Hiába ürítettem ki a kosarat, ha újra elkezdem pakolni, akkor is ott van a kuponkód sora helyett ez a "You privied..." kód sor. Szerintem átugrottam az elején amikor (talán) beírhattam volna, visszamenni oda pedig nem lehet. Azt hiszem, elszúrtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt próbáltad már, hogy bezárod teljesen ezt az oldalt, és elkezded teljesen elölről a vásárlást, az iHerb.com címről?

      Törlés
  19. Ha kijelentkezem és egy üres oldalon regisztráció nélkül elkezdem pakolni a kosarat, akkor látom a kuponkód helyét. Amint bejelentkezve kezdem rakni a kosaram, akkor viszont a "you..." sor van ott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor csak azt lehet, hogy más e-mailcímmel újra regisztrálsz, s akkor új vásárlónak tekintene.

      Törlés
  20. Ne add fel!
    Próbálkozz újra.
    Hidd el,ha sikerül,már nem tudsz úgy elmenni egy boltba,hogy ne az összetevőket nézd.
    Az én 17 éves lányom,nem hajlandó olyan kozmetikumot használni amibe van parabén..stb.
    A többi osztálytársát is megismertette ezzel a honlappal.Ők is rendeltek már vitaminokat,krémeket.
    Nálunk a családba az a "szabály" max 30$ szállítással.Inkább többször rendelünk egy hónapban.
    Még egyszer ne add fel!!:))

    VálaszTörlés
  21. új mailcímmel, új regisztrációval sikerült :)
    Tanulság: a kuponkód beírásával kezdeni, utána jöhet a többi!

    VálaszTörlés
  22. Kedves Olga!

    A 40 feletti rendelésemből egy nem érkezett meg és mivel ennek két hónapja (november 22 i rendelés) gondolom írok egy levelet, hátha visszakapom az árát. Esetleg ha írtál már korábban ilyen levelet (úgy emlékszem valahol mintha említetted volna) elküldenéd a nesze55@gmail.com címre. Köszönöm előre is SzEra

    VálaszTörlés
  23. Szia Era!

    Mindjárt megkeresem, és küldöm e-mailben. Addig olvasd el fentebb a 2013. november 28. 22:30-as bejegyzésemet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok, már szombaton írtam nagy örömömben, hogy visszakaptam a pénzt!!! De nem látom ezt a levelemet valószínű nem jól küldtem el a hozzászólásomat. De fontos ezért megismétlem. A reklamáló-érdeklődő levélre két nap múlva pozitívan válaszoltak, újabb két nap múlva visszakaptam az elveszett csomag ellenértéket. Éljen az IHERB!!! Köszönöm Olgi a segítséget.

      Törlés
  24. sziasztok! nem tudjátok, hogy miért nem rendelhető Mo.-ra halolaj és New chapter vitamin? Évek óta az iherb-ről rendelem és most azt írja a rendelés leadásnál, hogy tiltott az én címemre.

    VálaszTörlés
  25. Az iHerb az egyik tavalyi hírlevelében azt írta, hogy 2013. december 5-étől megszűnik a New Chapter termékek interneten keresztüli forgalmazása (a New Chapter döntése alapján)
    Hogy miért, azt nem tudom.
    Az iHerb azt tervezi, hogy a jövőben 6 havonta megpróbálja rövid időre újra elérhető tenni a New Chapter termékek on-line vásárlását. Figyelni kell majd az akcióknál.

    VálaszTörlés
  26. Sziasztok! Nem tudjátok a pure encapsulations vitaminokat mért nem lehet Mo-ra rendelni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudom, én is csak ennyit látok, hogy "At this time, due to regulations, this item is not allowed to be shipped to your region." Hogy ez most azt jelenti-e, hogy csak átmenetileg, vagy később sem? Esetleg kérdezd meg az iHerbet.
      Már vásároltál ettől a gyártótól valamit? Tetszik, hogy teljesen tiszták, hypo-allergének a termékeik.

      Törlés
  27. Még nem,most ajánlották a figyelmembe..A multkor sem válaszoltak egy kérdésemre,ugyhogy nem hiszem,hogy irok.Pedig érdekelne,hogy tényleg miért? A new chaptert sem értem mért nem lehet rendelni?

    VálaszTörlés
  28. Üdv!
    Most jött csomagom.
    Ez van rajta nagy sárga matricán:
    goods do not meet the requirement of article 9 and 10 of the contract for the foundation of the european community
    Ez mit takar?
    Ugye az Unió nem kavar be??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez a szöveg szerepelt az utolsó csomagjaimon. Én sem tudom, hogy ez most mit akar jelenteni, mert simán odaadata a postás mindig.

      Törlés
    2. Kimaradt az "is"... Azt akartam írni, hogy Nekem is ez a szöveg...

      Törlés
  29. Sziasztok!
    Nekem olyan problémám van, hogy az utolsó 2 csomagomnál "másmilyen" csomag azonosítót adtak meg, ami GM-el kezdődik. És a postán nem találnak ilyen számot, azt mondják, hogy úgy kellene kezdődni, hogy 2 betű utána 9 szám. Nekem viszont úgy kezdődik, hogy GM és 18 szám. Január 8-án adták fel a csomagot és még nincs itt. Szerintetek közrejátszhat az Amerikában lévő hóvihar vagy a hideg időjárás? És emiatt késhet? Eddig minden csomagom megérkezett kisebb nagyobb kézbesítési idővel. Az ezelőtti rendelésemet megvámolták és arra többet kellett várnom. Lehetséges, hogy megint ez történt? Étrendkiegészítőket rendeltem. Télire.....
    Előre is köszi a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ez nyomkövetéses (with tracking) vagy sima 40 USD-s csomag volt? Mennyi volt a csomag értéke? A gyakorlatban 50 USD alatti értéknél nem szoktak ÁFA-zni.

      Törlés
  30. Köszönöm a legújabb tippeket, a mostaniak nagyon jók. Ingyen d-vitamin, 1$ halolaj és 2stevia. 60$ helyett 32 :) kíváncsi leszek megfogják-e, vagy tartják a 39$-os határt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 39 $-os határon mit értesz? Mert a vámszabályok szerint 22 euro (=kb.30$) a határ, amíg nem kell fizetni a ÁFA-t, a gyakorlatban azonban az 50$ körüli, de még az alatt maradó csomagjaim sorban ÁFA nélkül érkeznek meg.

      Törlés
    2. Ez így is lenne, másik fórumban épp erről tárgyaltunk, és elvileg pár éve megalkotott rendeletben vmi ilyesmi áll, hogy 39$, ha dollárban fizetsz. - a 22€ az tiszta, de az euró-dollár átváltás valahogy a vámosoknál más, ezért lehet nyerni a dolláros számlákkal. Valamint volt 2 olyan eset is, ahol bekérték a csomagokról a számlát, ahol 39$ volt mindkettő, és hagyták tovább jönni mindkettőt.
      Persze a nyakam nem tenném rá... :)

      Törlés
  31. Sziasztok!

    Hasznos információkra leltem az oldalon, köszönöm! Nekem is a február 4-i hozzászólásban leírt problémám van. Január 9-én postáztak egy 60 $ értékű csomagot, Global Priority Mail by DHL, vagyis nem nyomkövetéses csomagként kértem és még nem érkezett meg. Mi lehet a késedelem oka? Van valami ötlet, tapasztalat, hogy miért késik ennyit? Egyszer rendeltem tőlük, ami nagyon hamar és ÁFA nélkül érkezett meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel 50$ fölötti volt a rendelés, ezért elképzelhető, hogy megfogták a vámon. Ha így van, akkor ez 1-2 héttel meghosszabbítja, amíg megkapod a csomagodat. Küldenek majd egy levelet, amiben kérik, hogy küldd el a posta részére az iHerbes rendelés visszaigazoló levelet, amiből kiderül, hogy mit és mennyiért rendeltél. A rendelésre kifizetett összeg után kell megfizetni a 27% ÁF-t + kezelési költséget a postának.
      A másik lehetőség, hogy a postán eltűnt (nekem eddig a leghosszabb "kóborlás" 1 hónapig tartott). 2 hónap várakozás után már érdemes írni az iHerbnek, s az eddigi gyakorlat szerint visszafizetik a rendelés és a szállítás költségét.

      Törlés
    2. Köszönöm, akkor még várok türelmesen egy-két hetet.

      Törlés
  32. a véleményeteket szeretném kérni a 21st Century Healt Care termékekről..
    Általában a legolcsóbbak és az értékeléseik sem rosszak.
    Van ellenük valami minőségi kifogás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig csak D vitamint szedtek tőlük és még élek:)
      A 21st Century Healt Care az USA egyik legnagyobb gyártója és egészségügyi termék exportőre, több mint 1000 terméket árulnak. Feltételezem, hogy ez az oka az olcsóságnak, és nem a gyenge minőség, mert különben nem tudnának a piacvezető cégek közé tartozni. Ha olyasmit vennék, amit korábban még nem, én mindig elolvasom a vásárlói véleményeket a megvásárolni szándékozott termék iHerbes oldalán.

      Törlés
    2. Javítás: "Eddig csak D vitamint szedteM tőlük..."

      Törlés
  33. Sziasztok!
    Most rendelnék először az iHerb oldalról és lenne egy kérdésem. Nekem K&H Visa electron bankkártyám van (nem dombornyomott) Ezzel tudok fizetni?
    Előre is köszönöm a választ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tudom, hogy lehet vele interneten is vásárolni. Azért a biztonság kedvéért hívd fel a K&H TeleCentert (06 1/20/30/70) 335 3355 és kérdezd meg.

      Törlés
    2. Nekem K&H Visa electron kártyám van.
      Engedélyeztetni kell a webes vásárlást a kártyán.
      Már rengetegszer rendeltem vele az Iherb-ről.
      Egész jól váltják a $.

      Törlés
    3. Köszönöm a válaszokat

      Törlés
  34. Sziasztok!

    Ma érkezett meg az első rendelésem, 12 nap alatt, nagyon örülök neki!!!
    New Chapteres vitamint rendeltem + fogkrémet, így fizettem 36$ a kedvezmények levonása után.
    Köszönöm a hasznos hozzászólásokat + a blogot is!
    Szép napot! Zsani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki:) Ezek szerint jelenleg rendelhetőek a New Chapteres vitaminok, mert egy időben nem lehetett. (Lásd ugyanitt a 2014. január 21. 5:22 hozzászólásomat.)

      Törlés
    2. Megpróbáltam a kosárhoz adni, és valóban nem írja már ki a figyelmeztető üzenetet, amit régen...

      Törlés
    3. Szia! Most ismerkedem az IHERB termékekkel és számomra elég bonyolult, nem tudok angolul, így azokat az oldalakat fel sem keresem, így szívesen venném tanácsodat, hogy hogyan induljak el, pl: ha B12 vitamint szeretnénk rendelni és Ginsenget valamint Schüssler sót. Köszi: Ila

      Törlés
    4. Szia!

      Először is regisztrálnod kell az iHerb-re, a blogomon leírtak szerint. Majd elkezded a vásárlói kosaradba bepakolni a termékeket. A B12 vitamin tekintetében, konkrét termékre nehéz tanácsot adni, mert nem tudom, hogy mennyi a vásárlásra szánt összeg, milyen dózisban szeretnéd, illetve tablettásat, kapszulásat, szájban oldódót vagy folyékony formát. Itt találod a B12 vitaminokat: http://www.iherb.com/search?kw=b12&x=0&y=0#p=1. Még ha nem is tudsz angolul, érdemes megnézni, hogy hányan ajánlják azt a terméket, s azt választani, amelyikben a 4-es 5-ös osztályzatok vannak többségben. A ginsenggel ugyanaz a helyzet, hogy van belőle folyékony, kapszulás, filterezett tea, stb. Itt találod őket: http://www.iherb.com/search?kw=ginseng&sr=0#p=1
      Schüssler sókból ez a termék mind a 12-őt tartalmazza. Jelenleg pont nincs raktáron, de lehet értesítést kérni, ha megérkezett (a "Notify Me" gombra kattintással): http://www.iherb.com/Hyland-s-Bioplasma-1000-Tablets/4977#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=Schuessler%27s&rc=3&sr=null&ic=1

      Törlés
    5. Szia!
      Semmi gond ha nem tudsz angolul.Én se.:))
      Chrome böngészőt használva egéren jobb gomb-fordítás magyar nyelvre.
      Ennyi.

      Törlés
    6. Én ugyan tudok angolul, ezért nem kell használnom a web-es fordítást, de azt nem tudtam, hogy ez ilyen egyszerű:) Köszi az ötletet!

      Törlés
  35. Nekem nem sikerül New Chaptert rendelni. Illetve a visszaigazolás megjön, de nem vonják le a pénzt a kártyáról.:-(((( Ilyen més sosem történt, pedig rendszeresen rendelek tőlük. És van is pénz a kártyán. Szerintetek??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hétvégén rendeltél? Mert akkor lehet, hogy a bank csak ma könyvelte le, s holnap fogod látni, hogy leemelték a számládról.

      Törlés
  36. Hogy ez nem jutott eszembe!!! Remélem így lesz. Köszi a megnyugtatást.

    VálaszTörlés
  37. Sziasztok!
    A 3. rendelésem érkezett meg az I herbtől. Eddig vámmentesen élveztem a termékek áldásos hatását.
    Azonban most vámolás alá került, természetesen minden papírt elküldtem, majd 1 hét ügyintézés után a csomag is megérkezett a helyi postára. Minden további nélkül a Postai alkalmazott kiadta a csomagot. Én pedig ismét örültem, hogy biztos valami rutinellenörzés volt. AZONBAN!
    Éppen ki akartam dobni a kis dobozt, mikor az alján látom, hogy a Küldeményt csak a KM-en jelzett vámteher ésa feltüntetett díjak beszedése után kézbesíthető.
    Ettől függetlenűl a csomagot megkaptam.
    Kérdésem az lenne, mit tegyek, mivel utólag nem szeretnék fizetni, hiszen átvettem a csomagot. Azonban a NAV 3676Ft-os haragját sem venném a nyakamba.
    Valakivel történt már ilyesmi?
    Válaszokat előre is köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Velem még nem történt ilyen. Milyen összegű volt a megrendelésed? Nem tudom, hogy terhelhet-e téged felelősség, ha a posta kiadta.

      Törlés
  38. Ne kovezzetek meg, csak kèrdezem, van e valaki aki ellenszolgàltatàs fejèben rendelne nekem az iHERB-rol, mert nincs bankkàrtyàm ès angolban is gyenge vagyok...persze elore utalnàm a vàsàrlàs ès a koltsègek osszegèt...egyelore csak nèzelodom az oldalon, itt meg kèrdezek :) Koszi ha vàlaszoltok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Az angol tudásod ne tartson vissza, mert itt a blogon szerintem minden infót megtalálhatsz a regisztrációhoz, vásárláshoz, meg mint fentebb írta az egyik kedves hozzászóló, használhatod a google fordítót: "Chrome böngészőt használva egéren jobb gomb-fordítás magyar nyelvre".
      A bankkártya igénylése sem egy ördöngösség. Régebben vállaltam szívességből rendelést másoknak, de már nem, mert mostanában nagyon keveset vagyok itthon, s ezért mindig el kell mennem a postára a csomagjaimért, ami egy kicsit macerás.

      Törlés
    2. Èrtem, semmi gond...nem surgos a dolog, csak làttam pàr termèket ami baromi jo àron van magasabb hatoanyag tartalommal mint itthon. A bankszàmla az igazi gond, sajnos a NAV inkasszoznà a pènzforgalmi szàmlàmat...de majd megoldom. Koszi a vàlaszt !

      Törlés
  39. Szia! Az iHerb-ről szeretnék rendelni New Chapter termékeket, de a rendelésnél a következő felirat található minden termék alatt: At this time, due to regulations, this item is not allowed to be shipped to your region
    Ez miért van, ezek szerint ezeket a termékeket nem tudom megrendelni Tőlük? Nagyon kellenének, jó lenne ha tudnál segíteni a probléma kiderítésében! :) Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az iHerb az egyik tavalyi hírlevelében azt írta, hogy 2013. december 5-étől megszűnik a New Chapter termékek interneten keresztüli forgalmazása (a New Chapter döntése alapján)
      Hogy miért, azt nem tudom.
      Azt írták akkor, hogy a jövőben 6 havonta megpróbálják rövid időre újra elérhetővé tenni a New Chapter termékek on-line vásárlását. Pár hete éppen lehetett mindent vásárolni a New Chapter termékekből, lásd fentebb ezt a hozzászólást: 2014. március 3. 14:21

      Törlés
    2. Hello!

      Előszöer is, köszi, hogy van ez a blog, nagyon hasznosnak tűnik! Mi is New Chapter Vitamint akarunk rendelni, de hasonlóan azt kaptuk, hogy a mi régiónkba nem szállítható. Azt nem értem az egészben, hogy az iherb webshopon miért van az elérhető termékek között, ha a gyártó nem kaarja már online értékesíteni?

      Törlés
    3. Úgy emlékszem, hogy (onnan nézve) csak a tengeren túlra nem szállítanak, tehát Amerikába igen, de Európába nem.

      Törlés
  40. Sziasztok,

    40.87 dollárért szeretnék vásárolni, amire még ugye 4 dollár rájön
    postaköltségként, így 44.87 lesz a vége.
    Szerintetek átcsúszik még áfa mentesen...????
    Vagy inkább szorítsam postaköltségestől 40 dollár alá?
    Köszi a válaszokat! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem eddig 50 dollár alatt 1-2 centtel is átcsúsztak a csomagjaim.

      Törlés
    2. Köszi! :-)
      Akkor bepróbálom!
      Ma jött meg az első csomagom, 8 munkanap szállítási idővel.
      Tök elégedett vagyok. :-)
      Le a kalappal!!!!
      Lényegében a múltkorában Pestről rendelt víztisztítóm pick-pack pontos
      szállítása csak pár nappal volt rövidebb! :-)))

      Törlés
  41. Ma megjött több csomagom is és ahogy nézem összértéknek mindnél
    pusztán a rendelt termékek összege van feltüntetve a 4 Dollár száll. díj nélkül.
    Az sehol sem szerepel.
    Persze hál' Istennek,mivel így kissé bátrabban lehet rendelni.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, 1-2 hónapja már csak a rendelt termékek összegét írják rá a csomagra, így elég, ha szállítási költség nélkül maradsz 50 USD alatt.

      Törlés
  42. Szia,
    20% kedvezménnyel mennek most a rainbow light termékek.
    Nézetem a férfi organikus multit, 21 $ a havi adag,az is betyár jó ár szerintem.
    Milyen minőséget képvisel ez a márka?
    Ahogy nézegettem, szép terméksora van, komoly gyártónak tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Teljesen OK-s cég, én is szedtem tőlük már a női organikus multit, nagyon jó.

      Törlés
  43. Sziasztok,
    az ingyenes Himalaya Herbal fokrémet nekem, nem ingyen adja, rendes áron tünteti fel a kosaramban. Mi lehet az oka? Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Két dolog lehet: vagy az, hogy már betettél valami más ingyenes terméket a kosaradba, azért a másodikként betettet már nem adja ingyen, vagy pedig az, hogy korábban már rendeltél ilyen fogkrémet. Az ingyenesség csak azoknak jár, hogy kipróbálhassák, akik még nem rendeltek ilyet. Én rendszeresen vásárlom ezt a fogkrémet, ezért nekem sem ingyenes most.

      Törlés
  44. Ó igen, már Én is rájöttem,hogy az a gond, hogy már rendeltem ilyet! Köszönöm a gyors választ!

    VálaszTörlés
  45. Sziasztok!
    Sajnos az egyik 45 dolláros rendelésem (02.15.-ei), mind a mai napig nem érkezett meg, holott az utána következő rendben megjött. Írtam nekik erről, és azt a választ kaptam, hogy a türelmemet kérik, mert az a tapasztalatuk, hogy ebbe az országba akár 8 hét is lehet a csomag megérkezési ideje. Valószínűsítem, hogy itthon lenyúlták a csomagot, mert 50 dollár alatt nem áfáztatnak a gyakorlatban, tehát emiatt elvileg nem késhet. Mit tegyek ebben az esetben? Még nem küldtem el nekik a visszajelzést a válaszukkal kapcsolatban, gondoltam megvárom a 8. hét végét, és majd akkor...
    Volt mostanában másnál is ilyen, 50 dollár alatti nem érkezett meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam volt már ilyen (sajnos nem is egyszer) és az iHerb mindig kifizette a rendelés összegét a szállítási díjjal együtt, a 2-2,5 hónap várakozás utáni reklamáló levelemre.

      Törlés
    2. Szia!
      Szerintem érdeklődj a postán.
      Már 31-32$-os dolgokat (nem Iherb) is áfáztatnak.
      06-40-46-46-46 itt lehet érdeklődni.

      Törlés
    3. Iherbesről még nem hallottam hogy ÁFA-ztattak volna ilyen alacsony összegeket.

      Törlés
  46. Szia!
    Ilyet még nem láttam,,, amazonon olcsóbb a new chapter. Lehetséges???? ;)

    VálaszTörlés
  47. Üdv!
    Segítséget kérnék.
    Rendeltem iherbről 31.77$ értékben.
    Le is vonták a számlánkról.
    Most jött hogy szállítják,egy tétellel (2,66$) kevesebb.
    Írtam nekik.
    Ezt küldték.
    Thank you for contacting iHerb.com we do apologize that the item(s) were cancelled from your order, please note these items were removed from your order before the order shipped out so you were not billed for them or any shipping charges for the deleted items out of stock, although you had an authorization for the higher amount rest assure you were only billed for the item's that were sent out.
    Ahogy fordítom nem vagyok nyelvzseni:) ők már eredetileg is kevesebbet vontak le.
    De nem mert akkor 242ft-ba kerülne egy $ .
    Mit csináljak?
    Nem sok pénz,de ne nézzenek hülyének.
    Választ köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Abban az egyben biztos lehetsz, hogy szándékosan nem akarnak "átvágni" 2,66 dollárral.
      Ha összeadod a ténylegesen rendelt termékek árát, plusz a szállítási költséget, akkor szerintem egyeznie kell majd a számládról levont összeggel. Legalábbis azt írják, hogy bár a magasabb összeg beterhelésére kaptak jóváhagyást, valójában csak annyi összeget terheltek rád, amilyen értékben ténylegesen elküldték a csomagodat.
      Várd meg a jövő hetet, és nézd meg újra a folyószámládat, hogy változott-e. Ha úgy érzed, hogy ők tévedtek, akkor írjál nekik nyugodtan újra, s biztosan korrigálnak.

      Törlés
  48. üdv!
    én eddig kilencszer rendeltem, kb. 40-45 dollár értékben és eddig mindig megjött,gond nélkül...

    VálaszTörlés
  49. Szia!
    Ha a rendelésért forintban kifizetett összeg ÁFÁ-ja az Én számításom szerint kevesebb mint a kézbesítéskor fizetendő összeg, akkor a különbözet miből adódhat? ... ha a rendelésem értéke vámmentes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nem tudom, hogy milyen nagyságrendű az eltérés, de pl. adódhat abból, hogy a szállítási költség plusz a rendelés összegére számítják az ÁFA-t, vagy a postának (a vámolási eljárásért, adminisztrációért) fizetendő kb. 1500 Ft-os kezelési költségből. Nekem utoljára két évvel ezelőtt kellett fizetnem ÁFA-t, így nem tudom pontosan, hogy mennyi most a kezelési költség.

      Törlés
  50. Sziasztok!
    Próbált-e már valaki American Express kártyával rendelni? Nekem nem fogadja el, pedig a kártyák között szerepel ez is, és mindenütt tudok vele fizetni.:-((
    Köszönöm a visszajelzést.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak Visa és MasterCard kártyával rendeltem eddig. Remélem, hogy tud majd valaki segíteni, akinek American Express kártyája van.

      Törlés
  51. Sziasztok!

    Ismét én, az Amex kártyáról... Sokadik próbálkozásra végre sikerült vele rendelni!!! :-))
    Úgyhogy , ha más is hasonlót tapasztal. ne adja fel könnyen! :-))

    VálaszTörlés
  52. Sziasztok!
    Szintén az Iherb-en vásároltam. A csomag magyar országon van 87$, nyomkövetésen megnéztem, a szöveg a következő „adat bekérés a címzettől”. Tudom, hogy áfás lesz, de mire készüljek milyen adat kell nekik és kb. mennyi idő, amíg megkapom a csomagot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem 2 évvel ezelőtt volt utoljára ÁFA-s a csomagom, akkor kb. egy hétbe telt, míg megkaptam a csomagot. Elég lesz elküldened E-mailben azt a levelet, amit az iHerbtől kaptál a rendelésed után. Lehet, hogy még az internetes fizetésről szóló banki kivonatot is fogják kérni (netbankárból le lehet tölteni), de elképzelhető, hogy megelégszenek az iHerbes számlával.

      Törlés
    2. Köszönöm!!!!!!!

      Törlés
  53. Sok Best Seller termékhez 50% körüli akcióban kínálják a MadreLabs omega3-t.

    VálaszTörlés
  54. Üdv mindenkinek!
    Amennyiben egy új regisztrációval a hozzátartozóm nevére, de azonos címre, egyazon bankkártyával rendelek az iHerbtől, tehát ő új vásárlónak minősül, azaz kedvezményként a kuponkódomat használná fel, fennáll a veszély, hogy törli az iHerb az adatlapunkat?
    A kuponkód beadásakor figyelmeztetnek a "visszaélések" szankcionálására.
    Köszönöm előre a válaszokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az azonos cím nem probléma, hiszen új a regisztráció, más a név. Viszont ha a Te bankkártyádról fog történni a vásárlás, akkor lehet, hogy azt már visszadobja a rendszer, és nem fogja elhinni, hogy tényleg egy tőled független új vásárló beszervezéséről van szó. Próba-szerencse. Tudósítsál majd légy szíves:)

      Törlés
    2. Köszi a gyors választ! Akkor próba-cseresznye és majd megírom a fejleményeket is. :)

      Törlés
    3. Annyi történt, hogy az első vásárlói kedvezményt 40$ felett nem adták meg. Nem történt semminemű szankció. :)

      Törlés
    4. Sziasztok! Közben eltelt 1 hónap és a rendelésem még nem érkezett meg. 36$ összértékben rendeltem. Várjak meg a 2. hónapot és azután írjak nekik?

      Törlés
  55. Sziasztok!

    Egy kéréssel fordulnék hozzátok.Kava kava kapszulát szeretnék rendelni az Iherb-ről,mivel azt hallottam róla hogy nagyon jó szorongásoldó,de mivel bankkártyám nincsen,mivel még csak 18 vagyok,így nemtudom ezt sajna megrendelni.Tudom hogy kicsit bizarr a kérés,de nemtudna valaki rendelni nekem ebből a kapszulából?A pénzt Netellerről(virtuális pénztárcáról) tudnám utalni.nagyon fontos lenne!Előre is köszönöm a válszokat!
    Email címem:bviktor48@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Viktor!

      Ha van Neteller számlád, ahhoz lehet igényelni virtuális kártyát, amivel fizethetsz interneten. Bár nem tudom, hogyan lehet Neteller számlád, mert ott is 18 év az alsó korhatár. Szerintem a legjobb az lenne, ha megkérnél egy 18 év fölötti ismerősödet, aki regisztrálna az iHerbnél, és az ő bankkártyájával vásárolnátok. 40 USD feletti megrendelés esetén a BES 569 kuponkód beírásával 10 USD kedvezményt kapnátok, 40 USD alatti rendelés esetén pedig 5 USD-t.

      Törlés
    2. Köszönöm a választ,18 éves vagyok,így lehet Neteller számlám már.Másik kérdés,a virtuális kártyánam van vmennyi díja?

      Törlés
    3. Ha 18 éves elmúltál, akkor már bankkártyád is lehet.
      A virtuális kártya árát a kibocsátótól kell megkérdezned.

      Törlés
  56. Néha 4 hétbe is beletelik, míg megkapod a csomagodat, de ez nagyon ritka, inkább a 2-3 hét az általános. A postán már érdeklődtél? 10 napig tartják ott a csomagot, utána visszaküldik a feladónak. Sajnos én már jártam így, hogy a postás nem dobta be az értesítőt.
    Az iHerb-nél csak két hónap után érdemes érdeklődnöd, mert azelőtt csak a szokásos levelet írják, hogy nagyon sajnálják, bla-bla, biztosan a vámon csücsül a csomagod, várjál türelemmel... Két hónap késlekedés után viszont nekem eddig mindig visszafizették a csomag árát a szállítási költséggel együtt.

    VálaszTörlés
  57. Köszi a tanácsot. A helyi postán érdeklődjek vagy a vámhivatal postáján?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A helyi postán. A vámhivatalnál nem tudnak felvilágosítással szolgálni, ha csak közönséges küldeményként (4 USD) adták fel.

      Törlés
    2. Tegnap végre megkaptam a csomagot, de milyen állapotban volt a szállító doboz! Teljesen elveszítette az eredeti formáját, az oldala kilyukadt, utólag csomagolópapírral pótolták ki, valami barnás folyadák ráfolyott. Malmobe szokott megérkezni, de egy kivehetetlen pecsét is díszelgett rajta, amiből csak az "India" szót értettem. Szerencsére a beltartalma hiánytalan és sérülésmentes volt. 4 hét alatt érkezett meg és még 10 napot ültek rajta a vámhivatalban. Találkozott már valaki hasonló szituációval?

      Törlés
    3. Ezek szerint Svédországba kérted a csomagodat? A Magyar Postától is kaptam már hasonló állapotban csomagot. Ha lefotózod, és elküldöd a fotót az iHerbnek, kártalanítanak, annak ellenére, hogy valószínűleg nem ők a hibásak.

      Törlés
    4. Nem Svédországba, hanem Szlovákiába kértem a rendelést, de az előző csomagon is Malmö szerepelt (talán ide érkezik a repülőgép?). Lefotóztam a csomagot és érdekességképpen elküldöm az iHerbnek. A csomag tartalma rendben volt, mindegyik rendelésem benne volt. Ebben az esetben is érdemes az iHerbet informálni?

      Törlés
    5. Ha megvan minden a csomagban, sérülés nélkül, akkor kártérítést nem fognak fizetni. Amikor az enyém sérülve érkezett, akkor a benne lévő folyadék eláztatott pár dolgot, s azt visszafizették. Azért ha van rá energiád, nem baj, ha látnak egy fotót. Hátha megdorgálják a szlovák postát, vagy legközelebb még alaposabban csomagolnak.

      Törlés
    6. Köszönöm válaszod. Mindenképpen írok nekik, nem a kártérítés miatt, mert egyik termék sem sérült meg, hanem azért, hogy lássák, mifelénk mi folyik. Ezt a mail címet találtam: info@iherb.com Erre küldeném a tapasztaltakat.

      Törlés
    7. Ez a cím jó lesz, én is erre szoktam írni, ha szükséges.

      Törlés
  58. Sziasztok!

    Tegnap érkezett egy újabb csomagom az Iherb-től és furcsa módon hívott telefonon a kézbesítő,hogy otthon vagyok-e, mert hozott egy csomagot USA feladóval.
    No fene....gondoltam,honnan tudja a postás a sima levélküldeményként kézbesítendő csomagnál a telefonszámom....???
    Aztán kézbe véve,látom,hogy az Iherb -igen okosan!- a címzett alá oda nyomtatta a
    kontakt tel. számot.
    Elmosolyogtam,hogy milyen profi dolog ez!
    Apróság, de szerintem igen ötletes újítás ez és a lehetőségekhez mérten segít abban,hogy az itthoni postás valóban elérje a címzettet.
    Eddig kb. 15 csomagot rendeltem, amik hibátlanul meg is érkeztek, de csak ennél
    az utolsónál láttam ezt, ezért gondolom,hogy ez újítás.
    Úgyhogy ismét egy nagy RESPECT az Iherb-nek a részmről! :-)

    Áron

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jó lenne, ha gyakorlattá válna, hogy felhív kézbesítés előtt a postás.

      Törlés
  59. Kérdezném,hogy erről mi az információ.
    euro currency@http://eu.iherb.com
    A facebookos oldalukon jelent meg egy kép ezzel az aláírással.
    Azt jelentené,hogy nincs áfa mert eu-ból jönne az árú?
    Tud valaki valamit erről?

    VálaszTörlés
  60. Itt a link:https://www.facebook.com/iHerb

    VálaszTörlés
  61. Nekem sem jött még meg a jún. 25-én rendelt csomagom.
    Szintén 36$, 4$-os szállítással kértem.
    Eddig 2-3 hét alatt mindig itt volt.
    Áron, Te mikor rendelted azt, amit a napokban hoztak?

    VálaszTörlés
  62. Nálunk remélem, hogy nem fordulhat elő olyan, hogy a postán csücsül, ez egy flu, ismerem a postást is, meg a kézbesítőt is.

    VálaszTörlés
  63. Nem tudjátok hogy a csomagra ráírják-e hogy mennyi az értéke? Vagy honnan tudják a vámosok hogy vámolni kell?

    VálaszTörlés
  64. Sziasztok,

    Sokszor rendeltünk sikeresen a korábbiakban, de az utóbbi két csomagunk nem került kipostázásra a mai napig, pedig a korábbi 2-3 hetes kézbesítési idő régen letelt (szállítás: Global Priority Mail by DHL). A csomagok a vám értékhatárt nem érték el. Tanácstalanok vagyunk mert a postán küldeményazonosító hiányában nem tudnak tájékoztatást adni. Ilyen azonosítónk nincs.
    Mit javasoltok?

    VálaszTörlés
  65. Ma megérkezett a jún. 25-én rendelt csomagom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy írtad, mert én is várok egy akkorit, s nem tudom, hogy végleg elveszett vagy pedig az ingyenes szállítás miatti sok rendelés okozza a késedelmet.

      Törlés
  66. Na ma nagy meglepi ért, a cakk pakk 49.99 dolcsis csomagomat megvámolták, 5.000Ft ot fizettem rá a cuki postásfiúnak egy kis borravalóval együtt. A határozaton a 49.99 fel van kerekítve 50 dollárra, én naív meg azt hittem így még pont az álomhatár alatt maradok még, hát ez 5000Ft-ba fájt. Cumi :D Szóval ezentúl szigorúan 48.99 lesz az új limit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, ez nem jó hír:(
      Eddig szigorúan mindig 50 USD alatt rendeltem, és nem kellett vámot fizetnem, de most legutóbb megkockáztattam az 52 USD-t. Akkor lehet, hogy borsos árat fogok fizetni a "vakmerőségemért". Majd kiderül...

      Törlés
  67. Én 51,99-ért rendeltem, és a Citibank 252,3946-es árfolyammal 13122 ft-ot vont le. Ha ehhez hozzájön az 5000 ft vám, akkor biza 348,5 lesz számomra a dollár árfolyama, ennél a csomagnál...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 252-es árfolyam?? Ez elég magas. Gondolom Mastercard kártyád van, ami EUR alapú, és még át kell váltani USD-re. Nincs VISA kártyád, ami USD alapú kártya?

      Törlés
    2. Igen Citi Life hitelkártya, ez csak Mastercardos változatban létezik. Ha csak ezen a netes oldalon vásárolok, akkor attól tartok, nemigen érné meg külön Visa kártyát is kiváltani, a mai kondíciók mellett...Egy másik bank, amelyben még ügyfél vagyok, szintén áttért a Visáról a Mastercardra...de minden ötletre vevő vagyok:)

      Törlés
    3. Nekem is van City Life-os kártyám. Mindig azt használom, kivéve az iHerbes vásárlásokat, mert arra az MKB-s VISA kártyámat. Jobb az átváltási árfolyama.

      Törlés
  68. Mára kiderült, szerencsém volt, nem vámolták meg, mert a dobozon csak 47.99 volt, a szállítással növelt végösszeget láttam meg tegnap, ami 51.99 volt...És újabban van egy postás, aki felhív minket ha nem vagyunk otthon, (a dobozon látható egy mobilszám) hogy hol hagyhatja, kinek adhatja esetleg át...Nagyon kedves, mert megspórolja az utat a postára, ráadásul csak másnap délutántól vehetném át - ha egyszer találkozunk kamatostul meghálálom neki (a számát korábban elmentettem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! A mobilszámot az iHerb-nek adtad meg a számlázási címnél?

      Törlés
  69. Igen, abba a rovatba írtam bele ahol a telefonszámot kérik, és ez a külső címkére is rákerül.

    VálaszTörlés
  70. Én most látom, hogy 10% kedvezményt adnak 60 dollárt elérő vásárlásoknál, szept. 30-ig. Kérdés, megéri -e a kockázat: hiszen 60-6=54 dollár, ez kerül ki a címkére, és ekkor már esélyes a vámra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem vállalnám be a kockázatot a kedvezmény fejében.

      Törlés
  71. Szia!

    Tudnál segíteni?

    Most először rendelnék iherb-ről, de nem enged tovább lépni a "shipping" menü után.

    Ezt írja ki: Your address contains letters or symbols not supported by the selected shipping service. Please update your address and try again.

    (rendesen beírtam a M.o.-i címem, és a DHL-lel szeretném küldetni)

    Mit tudok ilyenkor csinálni?

    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az üzenet azt jelenti, hogy olyan betűt vagy karaktert írtál a címbe, amit ők nem tudnak értelmezni. Használd csak az angol ABC betűit, ékezetek nélkül. Pl. László helyett Laszlo, stb. Vagy lehet, hogy valami más karaktert írtál a címbe pl. "/" jel, stb., ami nem tetszik nekik.

      Törlés
    2. Köszi! Ékezet nélkül engedte. Reméljük meg is érkezik a címemre...

      Törlés
  72. Nemrég adtam le a második megrendelésemet egy héten belül, és a múltkor és most sem jött visszaigazoló email. Eddig mindig kaptam és a spam mappa üres. Az Iherb fiókom szerint úton van a csomi, de ha vámoláshoz kérik a visszaigazoló mailt akarom küldeni. Más is tapasztalta ezt esetleg mostanában?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én október 28-án adtam le rendelést, és kaptam visszaigazoló e-mailt, másnap pedig a postára adásról értesítést.
      Nem tudom, hogy mi történhetett Nálad, velem még nem fordult ilyen elő. Próbálj rákeresni a leveleid között az iherb szóra, hátha eldugta valahová. Ha pedig nem találod, akkor írjál nekik az orders@iherb.com címre.

      Törlés
  73. Én október 31-én és tegnap rendeltem, semelyik emailből nem kaptam, írni fogok nekik. Évek óta rendelek ezzel az email címmel pedig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írtam és azonnal válaszoltak, hogy átmeneti technikai nehézségeik vannak, javítani fogják.

      Törlés
  74. sziasztok

    Ti honnan rendeltek mostanában New Chapter termékeket? Az Iherb support azt mondja, hogy nem szállíthatnak a régiónkba :(
    Amazonon nézegetem, de amazon sem szállít. Nézegettem másik eladókat amazonon, de azok meg nem jönnek ki a 44 EUR-os áfamentes határon belül?

    Nekem egy New Chapter Every Man Multivitamin 120 kapszula kellene.
    A kérdés: honnan lehet áfamentesen rendelni?
    Illetve honnan lehet egyáltalán rendelni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az iHerb az egyik tavalyi hírlevelében azt írta, hogy 2013. december 5-étől megszűnik a New Chapter termékek interneten keresztüli forgalmazása Európába (a New Chapter döntése alapján).
      Hogy miért, azt nem tudom.
      Az iHerb azonban törekszik arra, hogy pár havonta újra elérhetővé tegye a New Chapter termékek on-line vásárlását. Figyelni kell az akciókat, a legutóbbi egy hetes, kedvezményes árú akció 2014. október 23-án zárult. Akkor jól bevásároltam mindenből, de most már én is örülnék, ha újra lehetne vásárolni:)

      Törlés
    2. Köszi, közben levelezek már iHerbbel. De sajnos csak ugyanazt a választ hajtják, hogy szabályozási kérdések és termékengedély miatt nem tudnak szállítani, pedig ők nagyon szeretnének.

      Úgy látom, hogy eddig csak 3-4 alkalommal nyitották meg újra a szállítási lehetőséget, így valószínű, hogy most várnom kell 1-2 hónapot sajnos :((

      Törlés
    3. Szia!
      A 44€ határ magánszemélytől vásárlásra vonatkozik.
      Tehát az 53$-os vitamint valószínüleg vámolni fogják.
      http://www.swansonvitamins.com/new-chapter-every-man-120-tabs
      Nem tudom innen mennyi a szállítás Magyarországra,egész jó áraik lennének pedig.

      Törlés
    4. A vámszabályok szerint, cégtől történő vásárlás esetén, 22 EUR kb. (30 USD) fölött ÁFA-t kell fizetni, vámot csak 150 EUR fölött.
      A gyakorlatban viszont az 50 USD alatti rendeléseimre nem kellett eddig ÁFA-t fizetnem.

      Törlés
    5. Ha tudtok más oldalt ahonnan lehet New Chapter cuccot rendelni akkor kérlek írjátok meg, mert engem is az érdekelne!

      Törlés
  75. Sziasztok! Egy ideje én is iherb-es rendelésen gondolkozom. Végigolvastam a rendelés folyamatát, most meg épp a bankkártyámat csekkolom, de nekem semmiféle CVV2 kód nincs az aláírásom után. :( ( a bankkártyám német Sparkasse Maestro card ) Tudnátok segíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem ismerem ezt a fajta kártyát. Nincs a kártya hátoldalán (azon az oldalon, ahol az aláírásod van) semmilyen számsor sem? Ha van, akkor annak az utolsó 3 számjegye a CVV2 kód.
      Ezt találtam még a goggle-ban, hátha segít: http://www.toytowngermany.com/lofi/index.php/t235987.html

      Törlés
  76. Sziasztok!
    Nézegettem a hozzászólásaitokat, és azon tűnődöm, hogy hogyan lehetséges, hogy csomagok tünnek el? Mi az, hogy lenyúlták őket? Én eddig éltem Angliában, Írországban, Svédországban és mindig a legolcsóbb szállítási módot választottam és még sohasem fordult elő az, hogy lenyúlták a csomagot. És olyan sem fordult elő sohasem, hogy nem hagyott volna értesítőt maga a postás. Ez is hogyan fordulhat elő?? Felháborítónak tartom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez Magyarország. Alacsony a postások fizetése. Én már azt is csodával határos dolognak tartom, hogy az utóbbi 30-40 csomagomból egy sem tűnt el. A 4 USD-be kerülő, egyszerű postai küldeményként feladott csomagok átvételét sajnos Magyarországon nem kell aláírni, így tényleg a postás becsületességén múlik, hogy odaadja-e a csomagot, vagy... Amikor eltűnt egy-egy csomagom, mindig bejelentettem a postának, hogy legyen nyoma, mert úgy gondolom, hogy ha egy adott területen megszaporodnak a bejelentések, akkor talán rájönnek arra, hogy érdemes lenne lecserélniük a postást.

      Törlés
  77. Az utóbbi 30-40 csomagod az 4 usd-s díjjal jött? Melyik feladási módnál kell már aláírni is? Van a 8 dolláros és utána meg 18 dolláros. Az már elég sok 18 dollár. Múlt héten rendeltem egy darab vitamint, remélem megkapom. Ma akartam volna rendelni még, de előbb megvárom azt,hogy megjön-e. Azt 4 dollárossal kértem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az eddigi összes rendelésemet a 4 USD-sel rendeltem, ami időről-időre ingyenes, mint pl. most, 2014. november 30-ig. A drágábbak követésesek, ezért alá kell írni az átvételt, amikor kihozzák. Eltűnt ugyan pár csomagom az elmúlt évek során, de ezeket mindig megtérítette az iHerb, így nem ért semmi anyagi kár.

      Törlés
  78. Értem :) Azt miből gondolod, hogy ingyenes a kiszállítás most? Ha szeretnék fizetni nekem felszámol 4 dollárt szállításnál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, nem jól írtam, pontosítok. 40 USD fölötti rendelés esetén 10% VIP kedvezményt adnak, amivel tulajdonképpen megspórolod a szállítás költségét.

      Törlés
  79. Ja, értem, köszi. A rendelésem lenne olyan 43 dollár, de most még nem merek rendelni, mert félek, hogy ellopja a postás. Előbb megvárom a múltkori rendelésem, hogy az ideér-e és ha igen, akkor megrendelem az újabbat. Remélem jövőhéten megérkezik, 4 napja postázták el.

    VálaszTörlés
  80. Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy november 5.-vel küldte el az IHerb a rendelésemet. Ami eddig mindig 10 munkanap alatt megérkezett. Ez a nap 19.-e lett volna, de a csomag nem jött meg. Felhívtam a kerületi Postát ( Újpest ),hogy nézzenek utána, de közölték velem,hogy a tracking azaz követési szám amit beakartam diktálni nem megfelelő... Mi alapján keressem? Mert amikor kértem,hogy nézzék meg név alapján, úgy néztek rám mintha másik bolygóról jöttem volna... Írtam az IHerbnek is akik mag nyugtattak,h még bőven rendelési időn belül vagyok... ami persze szép és jó, de ha eddig minden hiba nélkül itt volt 10 munkanapon belül, akkor most miért nem? A rendelésem összege: 29.41 USD Köszi,Rita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy hónapon belül még simán belefér, nem kell aggódnod, de valóban általában itt van a csomag 2-3 héten belül.

      Törlés
    2. Köszi a választ! Oké, várok... De mi alapjan kérdeztek a csomag után a Postan? Mint levél vagy mint csomag? Név alapján vagy a rendelési szám alapján is utánna tudnának nézni, csak engem zavartak el,h nem jo a szám amit beakartam diktálni?

      Törlés
    3. Melyik kézbesítést választottad, a 4 USD-set? Mert az nem követéses, alá sem kell írni a csomagátvételt, és az a szám, ami rajta van, a postának nem mond semmit sem, mert ezt közönséges (nem könyvelt) küldeményként kezelik. Trackinggel még nem rendeltem, de ott elvileg kell lennie valamilyen számnak, ami alapján a posta be tudja azonosítani.
      Tőlem is kérdezték a csomagom számát, amikor úgy éreztem, hogy már meg kellett volna érkeznie, és érdeklődtem a postán. Mikor mondtam, hogy közönséges küldeményként lett feladva, akkor azt mondták, hogy arról nincs számítógépes nyilvántartásuk, csak "önszorgalomból" egy kockás füzetbe vezetik (név, cím), amikor a csomagszállító postás nem talál otthon, és leadja a csomagomat a postán.

      Törlés
  81. Ezt a csomagot ha jól értem akkor nem a sima postás hozza, aki minden nap jön errrefele? Vajon mettől meddig tarthat egy nap a kiszállítási idő? És ha jól értettem, ha nem talál itthon nem ez a postás fog nekem értesítőt hagyni, hanem másnap az a postás aki minden nap jön erre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csomagszállító postás (kis zöld autó) hozza, és ha nem vagy otthon, akkor kiállít egy értesítést, amit a csomagoddal együtt lead a postán, majd másnap a leveles postás bedobja a postaládádba az értesítőt, hogy csomagod jött.

      Törlés
    2. Ok, köszi! Lehet legközelebb a 8 dolláros postát választom, azt látom, hogy az is olyan lassú, mint a 4 dolláros. Vajon megéri azt választani? De ott már ugye alá is kell írni, tehát azt nem tudja lelopni a posta?

      Törlés
    3. Szerintem alá kell írni. Azért olvasd el ezen az oldalon ezt a két korábbi bejegyzést: 2013. október 25. 20:42 és 2013. október 28. 19:21

      Törlés
  82. Igen a 4 USD-sel rendeltem! (mindig azzal szoktam, és eddig nem is volt túl 10 napon a megérkezése) Tehát akkor név és cím alapján... Köszönöm a segítségedet! Utána járok... és ha letelik a 25 nap akkor az IHerbhez fordulok... de bízom benne,h megérkezik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írhatsz 25 nap után is, de akkor valószínűleg csak elutasító levelet fogsz kapni, hogy nagyon sajnálják..., lehet, hogy a vámon várakozik a csomagod, stb. Majd a levél végén megkérdezik, hogy elégedett vagy-e a válasszal. Akkor klikkeljél rá az "I am not satisfied" gombra, és írd, meg, hogy milyen csalódott vagy, hogy nem jött meg a csomagod. Lehet, hogy utána másnap visszatérítik. Ha nem, akkor várjál még néhány hetet (én 2 hónapot szoktam), írjál újra nekik, hogy még mindig nem jött meg a csomag, s akkor már biztosan visszafizetik a rendelés összegét és a szállítási díjat.

      Törlés
  83. Köszi a segítséget! Igy fogok tenni, de jo lenne ha nem lenne erre szükség és megérkezne a csomag. Majd megírom a fejleményeket... Rita

    VálaszTörlés
  84. Kedves látogatók!

    A "Vásárlás az iHerben - Itt folytatódik a beszélgetés" menüpontban a hozzászólások száma ismét elérte a rendszer által engedélyezett maximumot, ezért folytassuk a beszélgetést itt:

    http://vitamintippek.blogspot.hu/2014/11/vasarlas-az-iherben-2-itt-folytatodik.html

    VálaszTörlés