A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

2014. november 26., szerda

Vásárlás az iHerben 2. - Itt folytatódik a beszélgetés


Kedves látogatók!

A "Vásárlás az iHerben - Itt folytatódik a beszélgetés" menüpontban a hozzászólások száma ismét elérte a rendszer által engedélyezett maximumot, így a meglévők közül kéne törölni, hogy legyen hely az újaknak. Jó lenne a régebbi hozzászólásokat is megtartani, ezért ismét arra kérlek titeket, hogy itt folytassuk a beszélgetést. Köszönöm!


Aki az előző "Vásárlás az iHerben - Itt folytatódik a beszélgetés" oldalt keresi, itt találja: http://vitamintippek.blogspot.hu/2013/09/vasarlas-az-iherben-itt-folytatodik.html

Aki pedig az eredeti "Vásárlás az iHerben" oldalt, itt találja: http://vitamintippek.blogspot.hu/p/vasarlas-az-iherben.html

201 megjegyzés:

  1. Szia
    Irtam már egyszer de vagy nem kaptad meg vagy nem raktad ki. Szoval én november 11-én rendeltem és még mindig nem kaptam meg. Kezdhetek aggodni vagy várjak még vele?Sokszor rendeltem már külföldröl és mindig meg is kaptam. A postás tuti h nem nyulta le. A postán már érdeklődtem de mivel nincs nyomkövetési számom ezért nem tudnak adni infot:(
    Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, bocs, de nem kaptam meg a korábbi üzenetedet.
      November 30-ig 10% kedvezménnyel lehet rendelni, ezért valószínűleg nagyon sokan rendeltek mostanában. Nekem is késik három csomagom. Általában 2 hét alatt szoktam megkapni a csomagjaimat, de néha beletelhet 3-4 hétbe is, úgyhogy nem kell még izgulnod. Az jó, ha érdeklődtél a postán, mert ha nem találnak otthon, és visszaviszik a postára, akkor csak 10 napig tartják ott, s utána visszaküldik a feladónak. Nem lehet, hogy 50 USD fölött volt az értéke? Mert akkor lehet, hogy a vámon csücsül, megÁFA-ztatják.

      Törlés
  2. Akkor megnyugodtam:) Remélem megkapom hamarosan. 55 $ értékben rendeltem de nem kaptam levelet h fizetnem kéne áfát...Remélem nem is kapok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bízzunk benne..., de azért legközelebb tanácsos lenne 50 USD alatt maradni.

      Törlés
    2. Azt szeretném kérdezni, hogy 50 USD alatt maradjon a rendelés maga, vagy a rendelés + szállítási díj a tapasztalat szerint, hogy ne legyen áfáztatva?

      Törlés
    3. Csak a rendelés (az esetleges kedvezmények levonása utáni) összegének kell 50 USD alatt maradnia. Ezt az összeget írják rá a dobozra.

      Törlés
    4. Jaaa en ezt nem tudtam. En a postakoltseggel novelt arat irtam mar amikor kerdezted h milyen ertekben remdeltem. Tehat nekem akkor 51 dollar. Remelem atcsusszan a vamon meg...

      Törlés
    5. Köszönöm szépen a választ. Még egy kérdésem van: elég picike az árkülönbözet a global priority mail és a tracking-es verzió között (most kb. 2 dollár). Én inkább a tracking-es mellett döntenék, hátha kisebb úgy az esélye az eltűnésnek.... a kérdés az, hogy van-e különbség az "áfáztatási esélyek" között egyik vagy másik módozatnál? (mindkettővel 50 dollár alat maradva) Köszönöm szépen!

      Törlés
  3. Ritától szeretném megkérdezni, hogy megkapta-e azóta a csomagját? Rátkai Rita írt még az előző oldalra.

    VálaszTörlés
  4. Ez jó kérdés, de sajnos nem tudom a választ, mert trackinggel még sohasem rendeltem. Inkább bevállaltam az eltűnés kockázatát. Az IHerb mindig megtérítette, ha elveszett a csomagom, de ez szerencsére nem fordult elő sűrűn.

    VálaszTörlés
  5. Üdv. A következő a problémám: Szerettem volna rendelni USA címre az én saját VISA kártyámmal. A fizetést nem engedte egyből, hanem azt írta hogy bizonyítsam hogy én vagyok a kártya tulajdonosa. Ezt kétféle módon tehetem meg az oldal szerint amire irányítottak. Az egyik az hogy vonnak le a kártyámról néhány centet, meg kell néznem hogy pontosan hány centet vontak le, majd ezt beütni és máris tudok fizetni a kártyával. A másik lehetőség hogy megkérdezek egy speciális jelszót a bankomtól és azt beütöm az oldalon. Ilyen speciális jelszó a bank szerint nem létezik, mivel ezt is kipróbáltam. AZ első lehetőség sem jött össze, mivel 1 hét alatt sem vontak le egy centet sem a kártyámról. Amikor írtam az ügyfélszolgálatnak akkor visszaküldtek egy szinte automata választ hogy miként tudom bizonyítani hogy az enyém a kártya. Tehát nem igazán jutottam előre velük. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ? vagy esetleg valami megoldás ?

    Attila

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ilyen problémával még nem találkoztam, a hozzászólások között sem. Próbáltam kutakodni, ezen az oldalon http://www.iherb.com/info/shipping/International
      ezt írják: Credit card verification for first-time customers:
      For your protection and ours, it is important to make sure credit cards are being used by their proper owners. So, it is possible that customers ordering for the first time from iHerb.com may need to provide us with additional information to verify that you are the account holder. If that is necessary, we will let you know via email with a message from our verification team. (verify@iherb.com)

      Why do we take these steps? Unlike credit card purchases made by US customers, international orders cannot be verified electronically or by telephone. The extra step of gathering this information is necessary for your protection and ours, to ensure that you are the actual credit card holder.

      Mindenféleképpen az ügyfélszolgálattal kéne újra felvenned a kapcsolatot, hogy segítsenek.

      Törlés
    2. Én találkoztam ilyennel, igenis létezik az a bizonyos számsor! Én akkor a CIB banknál voltam és mikor telefonáltam a számsorért az ügyintéző lepattintott, hogy nincs ilyen. Majd én is megkaptam újra az instrukciókat mire megint felhívtam a bankomat és érdekes módon egy másik ügyintéző addig nézte míg meg nem lett a kód. Annyira emlékszem, hogy a kód ahhoz a tranzakcióhoz tartozó valami amit az iherb csinált, vagyis, hogy megterhelték a kártyát egy pici összeggel és ehhez a tranzakcióhoz volt valamiféle szám.

      Törlés
    3. Viszont igazából azért jöttem, hogy megkérdezzem mit írtál nekik, hogy a 4 dolcsis postás csomag árát megtérítették. Még mindig megteszik vajon? Igencsak késik a csomagom és nem vámolandó, Köszi a választ.

      Törlés
    4. Nekem is előfordult ez, hogy bizonyítani kellett volna, hogy enyém a kártya. Levonták az 1 dollárt, az online felületen volt a tranzakció mellett egy Auth. kód, amit elvileg kértek, hogy adjam meg...azt beírtam és nem fogadta el. Bankot ez ügyben nem hívtam, inkább másik kártyával rendeltem, ahol nem volt ilyen probléma. (Ha nem egyezik a rendelő neve a kártyatulajdonos nevével akkor fordulhat ez elő, szállítási név/címnek mást is meg lehet adni, de a rendelő egyezzen meg a kártyán szereplővel.)

      Törlés
    5. Nálam az a probléma hogy nem vontak le egy centet sem, pedig 1 héten át nézegettem minden nap a tranzakciós listát....érdekes hogy kis összegű rendeléseknél nem kérnek ilyen azonosítási procedúrát....

      Törlés
    6. Nálam 24 $ összegnél kérték.

      Törlés
  6. Megkapta már valaki a csomagot, aki november 10-én vagy azután rendelt? Azt hittem gyorsabb lesz (első rendelésem).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nov. 4. rendelésem még nem kaptam meg...

      Törlés
    2. Ma hoztam el a postáról az október 29-ei rendelésemet. Valamiért nagyon lelassult most a posta, pedig 1 hónappal ezelőtt még két hét alatt itt voltak a csomagok. Lehet, hogy már elkezdődött a karácsonyi mizéria.

      Törlés
    3. Köszi, akkor nem aggódom, türelmesen várok.

      Törlés
    4. A karácsonyi szezon mindig ilyen...teli van csúszásokkal...én trackinggel rendeltem hátha gyorsít rajta picit :)

      Törlés
  7. Üdv. Valaki kapott infót, hogy emelték a szállítást? 4$ helyett, 4$-ról indul, és minél többet rakok a kosárba, annál több. Már 8$ körül tart a 4$-os.

    VálaszTörlés
  8. Láttátok emelték a szállítási költséget!

    VálaszTörlés
  9. Az enyémet október 30-án adták fel, és még mindig semmi. Kétszer irtam nekik, de nyugtatgattak, most már kivárom a nyolc hetet, és rájuk szabadulok, de remélem, nem lesz rá szükség. 40 dolcsi alatt volt, de nagyon nem szeretném, ha elveszne. Gáz ez a vám, csak akadályozzák az ember életét, és még fizess is nekik, amiért feltartják a cuccodat hetekig...

    VálaszTörlés
  10. Én tegnap kaptam meg a november 11-ei rendelésemet:) Szerencsére átcsúszott a vámon nem kellett fizetnem semmit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az jó, ha átcsúszott a vámon, pedig 55 USD volt, ha jól emlékszem:)

      Törlés
    2. En november 18-an rendeltem. Nov.24-en vontak le a creditszamlamrol az osszeget. 50 USD alatt voltam. Dec. 1 .volt megadva a szallitas idopontjanak. Sajnos meg nem erkezett meg. Az iHerb dobozban vagy legparnas boritekban szallit? Real Techniques ecseteket rendeltem. 2 keszletet, meg par egyedi ecsetet. Mert a csomagolastol fugg,hogy melyik postan kell erdeklodnom....

      Törlés
  11. Még én sem kaptam meg a csomagomat, november 19-én postázták. Viszont szeretnék rendelni, de ez baromira unalmas, hogy heteket kell várni, mi a véleményetek a 18.80 dolláros postaköltségről? Azt írják 2-4 napig tart. De ide Magyarországra is vajon? Itt is igaz, az 50 dolláros limit a vám miatt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vámszabályok szerint elvileg 22 EUR (kb. 30 USD) fölött kell ÁFA-t fizetni. Az más kérdés, hogy a gyakorlatban a posta 50 USD alatt nem teszi rá az ÁFA-t. Szerintem a DHL-es, UPS-es szállításoknál a vámszabályok szerint fognak eljárni, de ez csak tipp, mert mindig a legolcsóbb szállítással rendelek, így nem próbáltam még a többit.

      Törlés
    2. Köszi. És nem tudod mennyi az áfa 47 dolláros összértékben? Így néz kikonkrétan:
      Sub Total: $47.76
      Discounts: ($2.39)
      Rewards: $0.00
      Shipping and Handling: $11.83
      Total Before Tax: $57.20
      Tax: $0.00
      Total: $57.20
      Illetve ha kell áfát fizetni a dhl esetében akkor azt vajon a helyszínen kell, vagy hogyan? Remélem nem kell áfát fizetni, már megrendeltem egyébként, 18.80 dollár helyett, most 11 dollár volt a dhl-es futár.

      Törlés
    3. A 27%-os ÁFA-t a rendelés+szállítás összegére vetik ki, tehát 57,2x0,27=15,44 USD, ami 250 USD/HUF árfolyamon 3860 Ft.

      Törlés
  12. Köszi szépen a számítást! Remélem nem kell majd fizetni, de ha kell hát ez van.

    VálaszTörlés
  13. Elképesztően belassult az egész. Általában 12-14 nap alatt szoktak érkezni a csomagok, most meg november legelején leadott rendelésekre várok még mindig.:(

    VálaszTörlés
  14. Én vagyok a 2014. december 3. 10:37 - i hozzászóló, és tegnap jött az értesítés, ma vettem át a 30-án feladott csomagot. :) Nagy sajt esett le a polcról. Nyilván csak a vámon torlódtak fel... Terveztem rendelni még, de ezek után lehet, hogy megvárom az év elejét, hátha kisebb a dili, mint így ünnepek előtt.

    VálaszTörlés
  15. Úgy tűnik vámot kell majd fizetnem, a tracking-nél látom ezt, hogy shipment held, available upon receipt of payment. És ezt hogyan kell majd szerintetek kifizetnem? Idejön a dhl futár egy csekken, vagy hogyan képzeljem el?

    VálaszTörlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, vámot csak 150 EUR fölött kell fizetni.

      Törlés
    2. Nem vámra gondoltam, hanem áfára, már belezavarodtam :)

      Ez áll most a trackingnél: Shipment held - Available upon receipt of payment

      Ez nagyon szép és jó, de akkor most mi van? Kijön a dhl és neki kell kifizetnem a vámot? Vagy kapok egy levelet, vagy mi? A határidő holnap, tehát holnapig meg kellene érkezzen. És már itt van budapesten a cucc.

      Törlés
    3. Úgy tudom, hogy a DHL-nek kell fizetned. Azért majd írd meg légy szíves, hogy mi lett a vége.

      Törlés
    4. Ok, megírom. Elméletileg honap már ki kell hozzák. Vasárnap óta van pesten. A 3800 forintal készülök, amit számoltál nekem, remélem nem lesz több ennél. A másik csomagom még mindig nem jött meg amit nov. 19-én postáztak.

      Törlés
  17. Sziasztok! Ma vettem át a november 4. én rendelt csomagom!

    VálaszTörlés
  18. Na megjött a DHL-es csomagom. Délelőtt hozták ki, 3760 forintot kellett fizetnem neki. A futárnál nem volt semmi féle váltópénz, úgyhogy azzal még kellett szarakodni egy kicsit. Időben jött meg a csomag, a mai napra igérték, és ma itt is volt. December 4-én postázták ki a csomagot, 5 nap alatt ideért. Szerencsére 11 dollár volt akkor ez az expressz szállítási mód, így megérte nekem, mert az első csomagom, amit november 19-én sima postával adtak fel még mindig nincsen itt, és ahogy olvashattuk, lehet hogy akár le is nyúlhatja a postás, vagy nem hagy értesítőt. Tehát ez a dhl így megnyugtató volt, mert állandóan kaptam tracking emaileket, tudtam nézni folyamatosan hol van a csomag, míg a másikról semmit sem tudok. Csak itt meg fizetni kell áfát, de most nagy összegért rendeltem, nem hiányzott volna, hogy lenyúlják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy megírtad, és örülök, hogy rendben megjött a csomag. Sima postával én tegnap kaptam meg egy szintén november 19-i rendelésemet, remélem, hogy a Tiéd is hamarosan megjön.

      Törlés
  19. "Három rakodómunkás fosztogatta rendszeresen a Liszt Ferenc repülőtérre érkező csomagokat. Több postazsákot, összesen ötezer küldeményt loptak el." ez egy mai hír, remélem az iherbes csomagokat nem lopták el...

    VálaszTörlés
  20. Na végül megjött a november 19-i rendelés is :) A szomszéd hozta át, hogy hogyan került hozzá? Szerencse, hogy vannak becsületes emberek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyszerű:) Jártam már én is így, hogy nem talált otthon a csomagszállító postás, a szomszédom meg pont ott sertepertélt a lépcsőházban, így megkérte őt, hogy vegye át helyettem. Örültem neki, mert nem kellett elmennem a csomagért a postára, és a csomagszállító postásnak sem kellett visszavinnie a csomagomat a postára.

      Törlés
  21. Nagyon késnek most a csomagok, nekem is réges rég rendelt csomag jött meg ma, ilyen sokat még sosem vártam úgyhogy legyetek türelemmel:)

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok!
    Az én csomagomat november 16-a óta szállítják. Remélem megérkezik hamarosan, gondolkodtam rajta, hogy felhívom a postát, de úgysem tudnak semmi érdemlegeset mondani, mert nem tracking numberes, csak sima. Ez a legelső rendelésem iHerbről, ráadásul 30 dollár alatti :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most hozta meg a postás a november 17-én feladott rendelésemet.

      Törlés
    2. megérkezett végre:) postásbácsinak nem volt jó kedve.

      Törlés
    3. Legalább Neked jobb lett a kedved:)

      Törlés
  23. :) remélem akkor érkezik az enyém is, igaz Szeged irányába még hosszú út vezet a reptértől:D

    VálaszTörlés
  24. Nekem meg ma sem erkezett meg a nov.18-an rendelt cucc:( Mar kerdeztem, de nem kaptam valaszt, hogy ha nov.18-an rendeltem, de effektive csak nov.24-en vontak le a szamlarol az erteket, akkor 24- en adhattak postara, vagy mar korabban,18-an, amikor zaroltak a szamlan?A postat hivtam, ott nem volt semmi tegnap. Megneztek es visszahivtak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg kellett, hogy kapjál egy e-mailt az iHerbtől, hogy mikor adták postára. Szerintem kb. úgy történt, hogy 18-án megrendelted, és valami hiányozhatott a készletről, ezért kb. csak 21-e körül tudták postázni. Mivel utána jött a hétvége, a bank csak hétfőn, 24-én könyvelte le, de ettől még az előző héten elküldhették. Nézd meg az e-maileidet, ott kell lennie az értesítésnek, hogy mikor adták fel a csomagodat, vagy lépj be az iHerb számládra, és ott meg tudod nézni a feladás időpontját (Account/Order History).

      Törlés
    2. Az iHerb accountban 18-at irnak, es dec1. A szallitas idopontja. Az email 20-an delutan erkezett toluk, hogy feladtak a kuldemenyt. A bankom infoja alapjan tudom,hogy 24- en vettek le a penzt, addig csak zaroltak.

      Törlés
    3. Akkor mostanában kell megjönnie, mert nekem a nov. 17-én feladott csomagom jött meg tegnap.

      Törlés
    4. Szia! Koszonom a segitseged :) Ma megerkezett a doboz az iHerbtol, mely tele van ecsetekkel :) Az erteke kevessel 50 $ alatt volt. Atment :) Nagyon orulok es januarban mar ujabb rendelest adok fel, addig a karacsonyi kaosz miatt nem.

      Törlés
    5. Örülök! Akkor készülhet a karácsonyi/szilveszteri smink:)

      Törlés
    6. En is orulok :) Jo, hogy van a blogod, de komolyan ;)
      A smink enelkul is elkeszult volna, mint ahogy minden nap sminkelek, de mar legalabb fel eve tervezem, hogy jo akcio eseten vegre beszerzem ezeket. A jo ecsetek dragak sajnos, van is nehany dragabb, de 1 db ecsetert most nem vagyok mar hajlando 4-5 ezret adni/db. Ar es minoseg alapjan ez volt a legjobb valasztas :) ez az en karacsonyi ajandekom magamnak :)

      Törlés
    7. Neked azota megerkezett minden rendelesed? Vagy van meg fuggoben?
      En mar csak januarban rendelek, addig nezelodom :)

      Törlés
    8. Megérkezett minden, mit vártam, de két hét helyett három-négy hét alatt. Most még vannak függőben rendeléseim, remélem, hogy karácsony előtt még ideér.

      Törlés
  25. Én vagyok a 2014.december 2. 16:35 - hozzászóló, és ma kaptam meg a november 10-én rendelt csomagot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó sokáig kódorgott a csomagod, de fő, hogy végre itt van:)

      Törlés
  26. Sziasztok!
    Most rendeltem először az oldalról - nem nagy összegben, mindössze $17.45 értékben.

    Két kérdésem lenne:

    -az itt olvasottak miatt kissé rossz kedvem lett, mivel karácsonyi ajándéknak szántam. Szerintetek van rá esély, hogy a ma rendelt termékem az International Airmail-t igénybe véve megérkezik karácsonyig? Ezt írja a honlap: Estimated Delivery Date - December 22, 2014

    -a másik kérdésem az lenne, hogy hol fogom látni az Order Historyban, ha feladták a csomagom?

    Előre is köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Normál esetben 10 nap alatt meg kéne érkeznie, de most karácsony előtt eléggé le van terhelve a posta, így sajnos félő, hogy csúszni fog.
      Az Order Historyban azt fogják írni, hogy "Shipped" és az időpontot. De erről egy e-mailt is fogsz majd kapni.

      Törlés
  27. Sziasztok! November 14-én rendelt csomag még nem jött meg. Kezdek aggódni. Tudnátok segíteni, hogy mit írjak iHerbnek, vagy még érdemes várni egy darabig?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az iHerbnek írhatsz ugyan, de egyelőre csak egy sablonszöveget fognak küldeni, hogy biztosan a vámon van a csomagod, várjál türelemmel, stb. A váaszuk alatt lesz a gomb, hogy elégedett vagy-e válasszal, vagy nem. Nyomd be az I'm unsatisfied gombot. Ha nem jön meg a csomag január 14-ig, akkor írjál nekik újra, hogy eltelt két hónap, és még mindig nincs itt. Ilyenkor nekem eddig mindig kifizették a rendelés összegét és a postaköltséget.
      Próbáljál a postán is érdeklődni, hogy nincs-e a csomagletéti osztályon a csomagod, mert csak 10 napig őrzik, utána visszaküldik a feladónak.

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a választ! Türelmesen vártam és ma megjött a csomag, sokáig tartott, de lényeg, hogy megvan. :)

      Törlés
  28. Sziasztok! November 6-án rendelt (nemzetközi légiposta) csomag nem érkezett meg. Ma érdeklődtem iHerb-nél, hamar válaszoltak is. Nemzetközi szállítmányozás, vám, posta - ezeket írták okként. Ilyen még sosem történt, már csak egy nagyon picit reménykedem, hogy valahonnét mégis előkerül a rendelésem. Azóta (dec. eleje) szintén rendeltem, kértem követőt, az a csomagom Svédországban kering.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha január 2. hetében sem érkezik meg, írjál újra az iHerbnek, vissza fogják fizetni a rendelés és a szállítás díját. Tudom, hogy sovány vigasz, hiszen nyilván a csomag tartalmára lenne szükséged. Gondolom a postán már érdeklődtél, hogy nincs-e a csomagletéti osztályon.

      Törlés
    2. Sziasztok!
      Úgy tűnik, hogy megérkezett a csomagom, így közel 2 hónap után.
      Remélem, ez másnak is biztató hír :)

      Törlés
    3. Rekord lassúsággal jött. Nem kell ÁFA-t fizetned utána? Nem a vámon csücsült?

      Törlés
    4. Nem tudom, hogy merre járt...Most úgy néz ki, hogy amit egy hónappal később rendeltem, szinte azzal együtt kapom majd meg.
      És nem, nem kell fizetni, annál kisebb értékű.
      Rejtély, de most már mindegy is, örülök, hogy előkerült.

      Törlés
  29. Mostantól nem 4 dolcsi az Int. Airmail?
    A szokásos 1814 gramm alatt vagyok és

    "International Airmail — $6.67"

    Ha jól emlékszem, pár éve már volt hasonló, de utána újfent 4 dollár volt a szállítás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 4 USD helyett, súlytól függően most 4,5-8,9 USD-t kell fizetni. Abban bízom én is, hogy rövidesen lesz valami díjcsökkentés, akció, pl. ingyenes szállítás:)

      Törlés
  30. Na, megvan a megoldás:

    Why is International Airmail no longer a flat rate of $4?

    We recently adjusted the rate charges (see rates below) for international airmail. The price you see is the shipping rate that we are charged by the carrier, based on the shipping weight, to have an order shipped to your country. In the past we have subsidized these rates and charged a flat fee. If your order is over $20 you will see a 50% discount on your shipping cost, so your shipping rate can be as low as only $2.23. Even with these shipping rate changes, we still offer the best overall value for orders over $40.

    Up to 1 pound = $4.45
    From 1 pound to 2 pounds = $8.90
    From 2 pounds to 3 pounds = $13.35
    From 3 pounds to 4 pounds = $17.80

    Forrás: https://secure.iherb.com/info/Contact#q1

    VálaszTörlés
  31. Sziasztok!
    Január 1-én rendeltem, 2-án postázták, és ma hozta a postás a csomagot. 8 nap alatt itt volt!!! Múltkor meg 1 hónapot vártam rá. Annyi, hogy nem a legolcsóbb posta díjjal kértem, hanem a most 6 dollárossal az airmail with tracking-el. Annyira nem drága, és alá kellett írni, tehát ha valaki attól fél ezt még lenyúlni sem tudják. Megér + 4 dollár ennyi nyugalmat szerintem. Rendeltem már dhl-el is ott hamarabb jött meg 5 napra, de viszont megvámoltatták, itt meg nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tényleg szuper gyors volt! Milyen értekben rendeltél?

      Törlés
  32. 39 dollár volt szállítással együtt. Láttam itt előző oldalakon, hogy valaki kérte tőled, hogy át tudnád-e küldeni neki emailen azt a levelet amit akkor írsz,hogyha nem kapod meg a csomagodat. Megígértem egy ismerősőmnek, hogy elkérem tőled, szegény, még mindig nem kapta meg a csomagját és már 2 hónapja rendelte meg. Köszi szépen! Az emailem: akovacs82@gmail.com

    VálaszTörlés
  33. Mindenki számára hasznos infót kaptam (bár nem olvastam az elmúlt idők bejegyzéseit, lehet, hogy köztudott már....)
    Attól függ, hogy áfát kell-e fizetni ténylegesen egy csomag után (és vámkezelési költséget), hogy az áfája eléri-e a 10 euro értéket. Úgy tudom, hogy minden hónapban meghatározzák az adott hónapra vonatkozó euro illetve dollár árfolyamot, amivel számolnak. Tehát a mostani magas dollár árfolyamokkal már kb. 43-44 dollár fölött is kell áfát fizetni!!! nem számoltam pontosan utána, és nem tudom, hogy a posta / nav milyen árfolyamokkal számol, de mostanában valahol itt a határ, mert ezen érték feletti rendeléseknek már több az áfája, mint 10 euro..... üdv mindenkinek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az infót. Szállítás alatt van pár 50 USD közeli csomagom, megírom majd, hogy kellett-e ÁFA-t fizetnem.

      Törlés
    2. Sziasztok.... nekem most érkezett egy kb. 48 dolláros és kell vámkezeltetni és áfát fizetni. a postán hívtam fel a vámos kollégát és őt faggattam ki, hogy a gyakorlatban ez tényleg hogy megy....

      Törlés
  34. International Airmail with Tracking rendeltem december 12-én. December 30. óta vámolják (Released by destination customs). Ma már január 19. van. Ezt hol érdemes reklamálni? Iherb vagy Fedex? Volt ilyenetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mekkora összegért rendeltél? Szállítással együtt?

      Törlés
    2. 51,76 amiből 9,18 a szállítás. Ha jól tudom ezt nem írják rá. Sose rendeltem így. De az előző októberi rendelés eltűnt. Azt január elején visszafizették. Vicces lenne ha ez a nyomkövetős csomag is eltűnne.

      Törlés
    3. Pedíg igen. Nyomkövetős csomag eltűnt. Magyar posta szerint az utolsó jel róla 2014-12-30. Előzetes vámvizsgálat de nem vámolták. Onnan se kép se hang. Szerintük kerestessem a feladóval. Feladó meg közli várjak türelemmel. Ő látja hogy határt lépett. Csak azt nem tudja hogy ez Magyarország. Valószínű izgalmas volt a két gyerek vitamin és Shea vajas szappan ((:: Mondjuk belefér. Három év alatt ez az első bukta. De pont nem erről a csomagról gondoltam, hogy elveszil. Az igaz, arra nem figyeltem, hogy csak a határig nyomkövetős. Nekem pont olyan kéne mely a határtól nyomkövetős. De a DHL az idén szóba sem jön. Visszatérek a sima rendelésre.

      Törlés
    4. Megírtad az iHerbnek, hogy eltűnt a csomagod? Ki fogják fizetni.

      Törlés
  35. Úgy tudom, hogy ezeket a csomagokat is a Posta szállítja ki. Ha igen, akkor esetleg a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál lehet érdemes érdeklődni. De biztosan van, aki jobban tudja és majd megírja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, ez Sz. Erának ment az előbbi kérdéséhez.

      Törlés
    2. Köszönöm. Próbálunk utána nézni, ha lesz fejlemény majd megírom.

      Törlés
    3. Én is most rendeltem ilyen international airmail with tracking-el, és nekem 8 nap alatt it volt 39 dollár értékben. Volt egy olyan üzenetük, hogy beérkezett az országba és innentől kezdve a fedex már nem vállal felelősséget. Ugye ez nem dhl. És azt is írták, hogy pár napig nem is látom majd a tracking rendszert. A magyar résznél kellene keresned, mert már bent van az országban. A fedexnek szerintem ehhez már semmi köze.

      Törlés
  36. Sziasztok! Ma nagyon kiakadtam, 57.77 dollár értékben vásároltam, ebből 10 dollár a szállítás volt. Áfát kellett fizetnem 5041 Ft értékben, de ami szomorú, hogy a DHL lenyúlt még 3090 Ft tőlem pluszban. Azzal az ürüggyel, hogy ők előre kifizetik nekem az áfát, tehát 1 napra elég jó kamatot kérnek. Sajnos nagyon sokba került ez most nekem, nagyon nem érte meg a csomag.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megreklamáltam és ezt a választ kaptam:
      Tisztelt Ügyfelünk,

      Minden értesítésünk tartalmazza, hogy a magánszemélyek részére, valamint közvetlen vámjogi képviselettel történő import vámkezelés esetén a DHL által nyújtott vámbiztosíték után a kiszabott közteher 2%-át, minimum 3.090,-Ft + ÁFA, maximum 23.175,-Ft + ÁFA összeget számlázunk küldeményenként.
      Ez a díj 2015.01.01-től lett bevezetve.
      Ezt a vámbiztosítékot azért nyújtjuk, hogy az árura vonatkozó kiadhatósági üzenetet megkapjuk a NAV-tól.


      Törlés
    2. Hát köszönöm ezt az információt. Akkor a DHL es rendelés kizárva. Ezért már nagyon nem éri meg.

      Törlés
  37. Hát ez elég gáz. Tehát arra kellett fizetned, hogy ők tartották a csomagodat, mert mikor házhozszállították nem voltál otthon? Egyszer én is fizettem a dhl-nek 3000 akármennyit, de az "csak" az áfa volt.

    VálaszTörlés
  38. Sajnos január 1-től ez a 3.090 forint a minimum díja a DHL-nek, ha áfát kell fizetni a csomag után. A postánál is van kezelési költség, ami talán 1500 forint körüli összeg áfa fizetés után. Tegnap reggel érkezett a csomagom Magyarországra, amúgy nem is értesítettek, csak én este elküldtem a dokumentumokat, így ma kihozta a futár a csomagot. A 16000 forintos rendelésemre rájött 50% fizetni való Magyarországon. Nagyon nem érte meg.....

    VálaszTörlés
  39. Szép napot!

    Tavaly késő őszig szinte a valaha rendelt összes csomagom megjött bő 2 hét alatt. A free shipping-akció idején érthetően megnövekedett a kiszállítási idő, a téli rendeléseknél volt, hogy több, mint egy hónapot várni kellett a kézbesítésre. Azt hittem, hogy az akció végeztével visszatérnek a régi szép napok, de a január legelején rendelt csomagok még mindig nincsenek sehol (értékük okán pedig biztos nem vámproblematikusak).

    Nálatok mi a tapasztalat, nőtt a kézbesítési intervallum?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy tapasztalom, hogy nőtt a kézbesítési idő. Lehet, hogy a karácsonyi szállítási dömping hatása érezhető még mindig.

      Törlés
  40. Sziasztok!
    Nekem január 9-én indult el a csomagom International Airmail-lel, az iherb január 19-re ígérte, hogy megérkezik, de eddig semmi hír felőle.
    46$ az értéke, ebből 4.45$ a szállítási költség. Lehetséges, hogy a vámnál csücsül??? Vagy csak legyek türelmes???
    KM

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem jöttek még meg a január első hetében rendelt csomagjaim. Egyelőre bizakodom. Volt már ilyen, hogy egyszerre több, különböző időpontban rendelt csomagomat nyomta a kezembe a postás.

      Törlés
    2. Sziasztok!
      Nekem ma érkezett meg egy csomagom, január 12-én adták fel.

      Törlés
    3. Nekem is végre megjött egy január 7-ei csomagom.

      Törlés
    4. Nekem még mindig semmi... :(
      Január 9 óta... Ez volt az első rendelésem. És fontos lenne, ami benne van. :(
      Én írtam a Névtelen 2015. január 26. 13:00

      Törlés
    5. Nekem az a tapasztalatom, hogy a légipostán rendelt csomag meg sem jön. Lehet, hogy ez debreceni specialitás, nem tudom. Legutóbb két csomag is eltűnt, senki sem tud semmiről. A Posta persze "ártatlan" az ügyben. Gondolom törlődött a tér-idő kontinuumból. Azért a keze tört volna el annak amelyik lenyúlta.

      Törlés
  41. Módosítanám az előző helyzetjelentést:
    20 nap alatt ma megérkezett a csomagocskám!!! :)
    Nem kellett semmit ráfizetnem!!! :)

    VálaszTörlés
  42. Sziasztok!

    Másodszor rendeltem az iherbtől légipostán. Az első rendelésem 38 EUR volt szállítással együtt, azonkívül nem volt más fizetnivaló, a 2. rendelésem:
    Sub Total: €54.59
    Discounts: (€15.31)
    Rewards: €0.00
    Shipping and Handling: €9.11
    Total Before Tax: €48.39
    Tax: €0.00
    Total: €48.39

    Tehát a rendelés: 39,28 EUR, a szállítás: 9,11 EUR.
    És levelet kaptam, hogy vámtartalmú postai küldeményem érkezett!

    Arról tájékoztattak, hogy az interneten megrendelt áruk 22 euró értékig vámmentesek, efölött az adófizetési kötelezettség 27% áfa!!
    Magánszemélyek közötti forgalomban 45 euró értékig vám és áfa mentes a küldemény.
    Az iherb pedig nem magánszemély.

    Olvastam a kommenteket, és itt 45 eurós értékhatárról írt mindenki, pedig "kereskedelmi forgalomban 22 euró értékig vám és áfa mentes. Kereskedelmi forgalomnak számít, ha magánszemély külföldi cégtől rendel árut az EU-n kívülről."

    Elég szomorú, ha a postai vámkezelést választom még a posta is legombol 2.000,- Ft szolgáltatási díjat, ha pedig a NAV felé kérem az árutovábbítást, azért 1.100,- Ft-ot. :(

    Ez már így nem jó üzlet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vámszabály szerint valóban 22 EUR fölött ÁFA-t kell (lene) fizetni, ami a jelenlegi EUR/USD árfolyam szerint kb. 25 USD, azonban az eddigi gyakorlatban 50 USD alatt a posta nem igen ÁFA-ztatott. Legalábbis nekem sohasem. Elvétve írt egy-két kommentelő, hogy neki 50 USD alatt is ÁFA-t kellett fizetnie, de ez tényleg nagyon ritka. Lehet, hogy most változtatott a posta a gyakorlatán, de lehet, hogy sajnálatos módon beleestél a szórásba, és épp Téged pécéztek ki az 50 USD alatti rendelésekből az ÁFA-ztatásra.
      (A leveledben végig EUR árakat írtál, gondolom, USD-re gondoltál.)

      Törlés
    2. Nem USD, hanem EUR árak, mert euroban fizettem a számlámról, ami euroalapú, és így a megrendelés is euroban történt. (USA helyett a Germany-re kattintva.)
      Valószínűleg most akkor nem volt szerencsém, így jártam... az első rendelésnél nem volt probléma.
      Ezek így elég magas költségek, amiket nem esnek jól kifizetni. :)

      Törlés
    3. Ja, értem. 40 EUR, az nagyjából 45 USD. Nem tudom, hogy mennyi volt az EUR, amikor rendeltél, de lehet, hogy ha pár EUR-ral kevesebbért rendeltél volna, akkor épp átcsúszott volna a csomagod. Tényleg bosszantó, hogy kipécéztek...
      Nekem a múlt héten egy 49 USD-s csomagom jött meg ÁFA-mentesen. Holnap is mehetek egy hasonló összegűért a postára.

      Törlés
  43. Amúgy melyik verzióval járnék jobban?
    Ha a posta vámkezeli, ez 27% + 2.000,- Ft, vagy ha továbbítják a NAV-nak 1.100.-Ft-ért, és a NAV-nak a 27%-on kívül mást is kell még fizetni?
    Pl. a NAV-nak is kell még fizetni a vámkezelésért? Ha igen, mennyit?
    Köszi

    VálaszTörlés
  44. Ezt sajnos vagy inkább szerencsére nem tudom, mert eddig csak egyszer kellett ÁFA-t fizetnem a csomagom után, azt is kb. 2 éve. Akkor postán vámoltattam, ha jól emlékszem 1400-1500 Ft körüli összegért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nekem több, mint 5.000,- Ft-ot kell fizetnem. :(
      Örömmel venném, ha valaki megírná, akit szintén "kipécéztek" és nem a postai vámkezelést választotta, hanem a NAV felé lett továbbítva, hogy a 27% áfát kívül kellett-e fizetni valami mást is a NAV-nak, és ha igen mennyit?
      (A postának fizetendő 1.100,- Ft-os vámközvetítési díjon kívül.)
      Pl. ügyintézési díjat, kezelési költséget, "helyi vámkezelési díj" stb...
      Köszönöm.

      Törlés
  45. Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Lejárt a bankkártyám és újat kaptam, amin ugye a kártyaszám is más. Gondoltam egy próbát megér, és beregisztráltam iHerbre az új kártyával és elfogadta. Az első rendeléshez járó kedvezmény is megjelent. A rendelést viszont nem mertem leadni, mert utólag azért kiderülne a turpisság, hogy ugyanahhoz a számlához tartozik a kártyaszám, nem? :D Törölnék a rendelést, vagy a kedvezményt vagy mi történne szerintetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Leadtam a rendelést, ha más is ilyen helyzetbe kerül majd, akkor újra igénybe veheti a kedvezményt! ;)

      Törlés
  46. Sziasztok,

    New Chapter vitamint szeretnék innen rendelni, de azt írja ki, hogy nem szállítható az országba. Nem engedi kosárba tenni a terméket. Ezzel kapcsolatosan tudtok segíteni?

    Köszönöm:

    Alice.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A New Chapter megszüntette az iHerben keresztüli forgalmazást Európába, azonban időszakosan rendelhetőek a termékek. Figyelni kell az akciókat, a legutóbbi egy hetes akció 2014. október 23-án zárult.

      Törlés
    2. Értem. Köszönöm a választ!

      Törlés
  47. Két teljesen külön rendelt 50usd alatti csomagomra vámoltak, az egyik 48,31 a másik 42 usd volt. Más is tapasztalta ezt az új "divatot"?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a rossz USD/HUF árfolyam miatt lejjebb lehet az a határ, ahol még nem ÁFA-ztatnak. Nekem most jött egy csomagom 49,48 USD értékben, plusz szállítási díj, és ÁFA-t kellett fizetnem. Viszont a három másik csomagomra, amelyeknek a szállítási díj nélküli értéke 40 USD alatt volt, nem kellett ÁFA-t fizetnem.
      Neked a 42 USD-s csomagod szállítási díj nélkül volt annyi?

      Törlés
    2. Igen, a csomagra írt értékek voltak amit írtam, plusz a szállítás. Akkor lemegyek 40USD alá legközelebb :(

      Törlés
    3. Igen, szállítás díj nélküli összegek. Most fogok egy újabb rendelést leadni, 38,46USD lesz, megírom majd megállították e. Egyébként az a legbosszantóbb az egészben, hogy a kb 3000Ft áfához 2000ft vámügynöki díjat fizettetnek, ami ennél az összegnél pofátlanul aránytalan.

      Törlés
  48. Én is rendszeresen iherbről rendelek, és eddig mindig megkaptam gyorsan, áfamentesen a csomagom, viszont most fennakadt nekem is...nem tudom mennyit fog kelleni ráfizetnem, de biztos nem lesz olcsó :(. bosszantó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennyi volt a postaköltség nélküli rendelési összeged?

      Törlés
    2. 43 Usd volt száll-ktg.nélkül. Eddig is mindig 40usd körül rendeltem, ötször egymás után simán kiszállították. most fennakadt:(

      Törlés
    3. Nekem a 38-39 USD-s csomagjaim átcsúsztak, de de a 45 USD-set már megfogták. Ezek szerint 40 USD fölött rendelni már kockázatos.

      Törlés
  49. Érdekelne olyanok tapasztalata, akik csomagja(i) átmentek a posta szűrőjén. Az értékhatár belövése hasznos lenne, mert a kis értékű csomagokhoz kicsi az iHerb szállítási költsége is (a nem trackinges kb. 2 USD), ami sokkal jobb mint a kb 5-5,5 ezer ÁFA+kezelés/csomag.
    Nekem megakasztottak minden utóbbi csomagomat (4db) mind 50 USD alatt volt kicsivel.

    VálaszTörlés
  50. Nekem pont ma jött meg egy csomag, április 10.-én rendeltem, s 40,80 dollár volt + szállítás,s egyrészt nagyon gyors volt, mivel a várható érkezés pont a mai nap volt, illetve nem kellett fizetnem semmit, csak simán kihozta a postás. S a legolcsóbb szállítás mód volt.

    VálaszTörlés
  51. Érdeklődnék, hogy kihasználta-e már valaki a maximális mennyiségi kedvezményt, és rendelt-e már 12 db-ot ugyanabból a termékből? Csak emiatt esetleg vámolhatnak-e, még ha jócskán az összeghatár alatt maradnék is? http://www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Cal-Mag-Zinc-D-90-Tablets/10695

    VálaszTörlés
  52. Minimális az esélye , hogy ezt megfogják vámolni.

    VálaszTörlés
  53. Sziasztok!
    Nekem tűnt el a követéses csomagom decemberben.Mivel most olcsóbb volt ez a szállítási mód (4 USD) mint a nem követéses (na és végre volt a hőn vágyott Idoral is). Megpróbáltam ismét. 06-23 rendeltem, ma 06-30 hozta a postás. Ami a lényeg, bizony alá kellett írnom egy listán, hogy átvettem (fizetni nem kellett érte 41 USD volt nem vámolták). Tehát valahogy megkülönböztetik már ezt a fajta csomagot a postánál is. Remélhetőleg már nem veszhet el az ilyen csomag. Gondoltam a jót is megírom a Magyar Postáról :) Szidtam őket eleget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ez nagyszerű, főleg, hogy ÁFA-t sem kellett fizetned érte:) Én is mostanában max 40 USD-re lövöm be a csomagjaimat és nem kellett ÁFA-t fizetnem egyszer sem. A rossz USD/HUF árfolyam miatt már lehet elmenni 50 USD-ig, mint régen.

      A Idoralt már régóta szeded? Hasznosnak érezed? Jobb, mint a Lugol oldat? tudnál erről pár sort írni, ha lesz időd? Tapasztalatok, adagolás, stb.

      Törlés
  54. Idoral -t most sikerült először vennem. Kb egy évekezdtem a lugol-ozást. Felvittem 50 mg ra, aztán lassan vissza 12,5 mg ra. Az adagolása a cseppentővel, cseppentő méret stb. elég macerás volt. (az íze borzasztó de megszoktam) Sok pozitív hatása volt. De én minden külsőleg bevitt anyagból szoktam szünetet tartani. Így a jóddal is ezt tettem. Most megint érzem, hogy jót tenne. Azóta sok infót megosztottak a facebook csoportban. Ami nekem kedvezőtlen volt, a sok pozitív mellett az valószínű szelén túladagolás volt, nem jód probléma. Nem számoltam az étel szelén tartalmával.

    VálaszTörlés
  55. Most vettem észre, hogy az iherb oldalán forintosíthatóak az árak. Vajon annyit vonnak le a kártyáról, vagy ezek csak tájékoztatók?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezek csak tájékoztató adatok, valamilyen átlagárfolyammal számolva. Nem hiszem, hogy már ott tartana a technika, hogy figyelembe tudná venni, hogy a bankkártyádat kibocsátó bank milyen árfolyamon váltja át az USD-t HUF-ra.

      Törlés
  56. nekem olyan csomagom jött amit nem is rendeltem.........

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez érdekes... Vártál mostanában csomagot? Ilyen velem még sosem fordult elő.

      Törlés
    2. igen vártam az egyiket hétföre a másikat péntekre,hétfön meg is érkezett 2db csomag ,még örültem is hogy a második is ilyen hamar jött,de kibontva már csodálkoztam hogy mi ez......a 2 csomag száma a visszaigazolt 2. csomag számával még véletlen sem egyezik

      Törlés
    3. A Posta szállította ki? Ha igen, akkor náluk tudsz reklamálni. Fotózd le a csomag tartalmát.

      Törlés
  57. Még mindig nem lehet New Chapter termékeket rendelni?

    VálaszTörlés
  58. Sajnos még mindig nem lehet és nincs is hír róla.

    VálaszTörlés
  59. Köszönöm a gyors választ!

    VálaszTörlés
  60. Elküldtem a fotót a csomag tartalmáról ,a hibát elismerték

    VálaszTörlés
  61. A posta vagy az Iherb keverte össze a csomagokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az iherb keverte össze a csomag tartalmát ,de már uton van a hiányzó csomag ,persze ingyenesen és a régit is megtarthatom ...

      Törlés
    2. Ez szép tőlük. Egyszer nekem is hajbalzsamot küldtek sampon helyett, aztán mikor reklamáltam, elküldték a sampont, de a balzsamot is megtarthattam:)

      Törlés
  62. Az hogy lehet hogy a három megrendelt csomag közül a legkésöbb megrendelt érkezik meg elöször ?

    VálaszTörlés
  63. Igen, lehet. Nekem is volt már ilyen, többször is. A csomagok konténerekben érkeznek Magyarországra és esetleges, hogy mikor melyik kerül feldolgozásra.

    VálaszTörlés
  64. Újabban már be lehet állítani az oldalon a valutát.Ha pl. forintot állítok be, akkor tényleg pontosan ilyen összeget emelnek le?

    VálaszTörlés
  65. Nem, ez csak egy hozzávetőleges összeg. Az USD-ben meghatározott rendelési összeg forintban fizetendő értékét a bankod által használt árfolyam határozza meg. Ez bankonként és bankszámlacsomagonként kis mértékben különbözhet.

    VálaszTörlés
  66. Szia! Szuper a blog! ;)
    Létezik hogy tavaly lehetett utoljára New chapter termékeket rendelni? Szerintetrk mikor lehet megint? Sokkal kedvezőbb lenne tőlük. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos tényleg októberben lehetett az iHerb-ről New Chapteres termékeket rendelni. Nincs hír arról, hogy mikor lehet újra. Még mikor megszüntette a New Chapter az Európába való forgalmazást, azt ígérte az iHerb, hogy félévente megpróbálja lehetővé tenni a vásárlást, de úgy látszik, hogy ez nem sikerült.

      Törlés
  67. üdv master carc alapu skrill kártyával lehet vásárolni?

    VálaszTörlés
  68. Sajnos nem tudom biztosan, mert nincs ilyenem, de szerintem lehet, mivel on-line vásárlásokra is lehet használni. Ki kell próbálni:)

    VálaszTörlés
  69. Szép napot!

    A következő kérdésem lenne. Nézegettem a különféle zselatinokat, s többször is belefutottam hasonló review-ba, pl.:

    "If you are from Canada, do not order! You won't receive it but you will pay for not receiving it!"
    "iHerb cannot provide the required certificate, and you will not receive this product.."


    "Warning! Do not order if living in IRELAND"
    "I just ordered some Great Lakes from I herb and customs seized it..."


    Van esetleg valamiféle infód arra vonatkozóan, hogy ebből idehaza is gond lehet-e? Eddig soha semmiféle problémám nem volt a csomagok kapcsán, viszont nem tudom, hol tudnék utánanézni, hogy a hasonló jellegű termékek kézbesítésének mik a feltételei, illetőleg a fenti esetekben konkrétan mely összetevők kapcsán lehetett probléma.

    Köszönöm és kellemes hetet,
    Márk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyes országokban sokkal szigorúbbak a táplálék kiegészítőkre vonatkozó behozatali szabályok, mint nálunk. Pontosabban nálunk szerint nincs ilyen. Legalábbis nekem az eddig rendelt több száz csomagomból egyet sem bontottak fel, mindegyiket megkaptam és az ismeretségi körömben sincs senki, akinek a Magyarországra rendelt csomagját valamilyen ok miatt nem adta volna ki a Vámhivatal.

      Törlés
  70. Saját tapasztalatom megírom hátha valakit érdekel:

    Idén december 18-án adtam fel egy rendelést az iHerben, amit december 19-én 4 dolláros airmaillel adták fel (4.30 $ csomagon feltüntetett értékkel), ma kaptam meg december 30-án.

    Leértékelt cuccot rendeltem benne ilyen értékkel, és a lejárati idő egy évvel későbbi lett, mint amit ígértek úgyhogy ebben szerencsém volt.

    Későbbi megrendeléskor a kártya-ellenőrzéskor az OTP bankkártyámmal volt gond: nem tudták megmondani a telefonos banki ügyintézők, hogy a kártyára terhelt 303 forint eredetileg hány dollárból származik, amit az iHerb kért volna.
    (Az első 60 dollár feletti rendelésemkor kérték ezt az ellemőrzést amit nem tudtam megtenni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy megírtad. Akkor ezek szerint a dec. 18-ai rendelésed rendben volt.
      Az utolsó bekezdésben írt megrendelésedet végül megkaptad rendben?

      Törlés
    2. A dec 18-ai rendelésemet kaptam meg ma. Még csak nem is a trackelt szállítást kértem. Korábban egy DHL-es szállítmányom volt, amit gondoltam gyorsan szeretnék megkapni ezért vámot is hajlandó voltam megfizetni, az 4 nap alatt nálam volt. Szüleim hasonlóan 4 nap alatt kapták meg DHL-en amit rendeltek (egyik rendelés Kentucky Államból, másik Kaliforniából: rendelés másnapján a közeli repülőtérről DHL repülő Lipcsébe vitte a csomagot, még aznap este áthozzák Ferihegyre, ott megvámolták és másnap hozta a futár).

      Törlés
    3. Akkor egészen gyorsan megjött a sima airmail is, pedig közben karácsony volt.

      Törlés
    4. December 18-én rendelt és premium airmaillel még aznap kiküldött postát tegnap (dec 31-én) hozta a postás.
      Ezzel együtt érkezett külön rendelés, szintén tegnap egy december 19-én sima airmaillel rendelt csomag (estimated Delivery: December 28, 2015 - January 25, 2016 volt a weblapon).

      Mindegyiknek a csomagján FedEx volt szállítóként megjelölve.

      Mindegyik csomagom 22 euró alatti értékű volt és lesz ezután is.

      Törlés
    5. BUÉK!:)
      Nekem is dec. 31-én jött meg a dec. 18-án, sima airmail-lel rendelt csomagom. 40,32 USD szerepelt a dobozon és nem kellett ÁFA-t fizetnem.

      Törlés
  71. Sziasztok ! Érdeklődni szeretnék, hogy mostanában milyen értékhatárnál nem kell áfát fizetni ? A termékek értéke amit rendelni szeretnék 40 USD, de van kedvezményem, s így a szállítással együtt csak 36 USD lenne.

    VálaszTörlés
  72. Mostanában a 40-42 USD körüli csomagjaim sorban jöttek meg ÁFA nélkül. Az efölötti rendelési összegnél azonban már magasabb lehet az esély arra, hogy a posta ráteszi az ÁFA-t és ilyenkor a vámeljárás lebonyolításáért még plusz 2000 Ft-ot is elkérnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a gyors választ ! Még azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e az Airmail premium-ot választani ? Én korábban mindig csak a sima airmail-t választottam, de a legutóbbi rendelésem eltűnt (visszakaptam az árát), s azt szeretném megtudni, hogy megbízhatóbb-e a premium verzió?

      Törlés
  73. Én még nem rendeltem sohasem nyomkövetéssel. Az utóbbi két hónapban a sima airmaillal feladott csomagom átvételét is mindig aláíratta velem a postás. Az Airmail premiumnál nagyobb a valószínűség, hogy megÁFA-ztatják a csomagot.

    VálaszTörlés
  74. Szia!
    Kis segítséget kérnék most kicsit megijedtem.
    Január 25.én postaztak a csomagom premium airmaillel.
    27.-én becsekolt hogy
    In transit to destination country /country:Hungary/
    Mai napig azota nem valtozott.
    Viszont most az van ki irva hogy februar 01 datummal In transit to destination country Viszont itt az ország singapore.

    Most nem tudom ez mit jelent azt hogy ott van jelenleg?
    Ugy számolom már itt kéne lenni vagy még van idő?
    Félek hogy visszaküldik valami miatt a csomagot.
    Köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a jan. 18-án rendelt csomagom jött meg tegnap, így szerintem a Tiéd még egy hét. Hogy mit keres Szingapúrban, nem tudom, mert nem tudom, hogy merrefelé hozzák Európába. A lényeg, hogy még nem kell izgulni.

      Törlés
  75. Szia
    Januar 20-an rendeltem csomagot Ausztriaba es meg mindig nem kaptam meg. Nem tudod esetleg hogy ide ilyen hosszu a szallatasi ido vagy mas problema lehet? Vamolni tuti nem vamoljak mert meg 30 euro se volt szallitasi koltseggel egyutt. Illetve ha eltunt akkor vissza fogom kapni a penzt vagy h mukodik ez?
    Koszonom😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudom, hogy Ausztriába mennyi a szállítási idő. Budapestre általában két hét alatt érkeznek meg a csomagok, de volt már, hogy 4 hétig kellett várnom.
      Ha 8 hét alatt sem érkezik meg a csomagod, írjál az iHerbnek és vissza fogják fizetni a rendelés összegét a szállítási díjjal együtt. Szerencsére nem kellett sokszor élnem ezzel a lehetőséggel, de amikor igen, akkor a levelemtől számított két napon belül a számlámon volt a visszautalt pénz.

      Törlés
  76. Bocsnata az euro az dollar akart lenni.

    VálaszTörlés
  77. Nekem az airmail premium eddig háromszor is lassabban érkezett meg, mint az airmail (ami olcsóbb is). Már csak "sima" airmailen rendelek, gyorsabban megkapom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pláne, hogy most 40 USD-s rendelés fölött ingyenes a sima airmail:)

      Törlés
  78. Postás viselkedésével kapcsolatban következő tapasztalatom van: fordult elő nem egyszer, hogy (~40 USD körüli értékű) nem követett iHerb levelet vagyis dobozt a postás a kerítésem tetejére rakta és becsengetett, hogy majd ha kimegyek úgyis észreveszem. Vagyis nem kellett hozzá semmi aláírás az átvételkor. Kb 30megrendelésemből háromszor rendeltem követett légipostával. Akkor kértek személyit is, amit felírtak (ha a szomszéd vette át, akkor az ő személyijének az adatait, mellé hogy szomszédom).

    VálaszTörlés
  79. Én Budapesten lakom és nekem az utóbbi 2-3 hónapban rendelt összes csomagomat átvételkor alá kellett írnom, pedig csak sima airmaillel rendeltem. Gondolom a posta is megelégelte, hogy sorozatban tűntek el régen a csomagok.

    VálaszTörlés
  80. Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Április 4-én adtam le második rendelésem az iherb oldalon és még mindig nem érkezett meg. Fentebb olvastam, hogy azt javasoljátok, hogy 8 hét után írjunk nekik csak levelet.. korábban nem érdemes? Ha ezalatt az idő alatt nem érkezik meg, az ingyenes postázással kért csomag árát is megtérítik? A történethez hozzátartozik, hogy az első csomagot a postás csak úgy letette az ajtóm elé (az 1,5 hét alatt megérkezett). Attól is tartok, hogy itthon "keveredett el". :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is az április 4-ai rendelésemre várok, pedig az április 20-ai és 24-ei már a múlt pénteken megjött. Van egy ismerősöm, aki szintén nem kapta még meg az április 4-ei rendelését. Úgy tűnik, hogy egy konténerbe kerültek a csomagjaink, s valahol dekkol. Remélem, hogy nem a vámon... Én még várok 1-2 hetet, aztán írok az iHerbnek, amit első körben valószínűleg el fognak utasítani azzal, hogy várjak még, aztán újabb 1-2 hét múlva újra írok. Addig azért érdemes a postán is érdeklődni. Az iHerb egyébként az ingyenesen szállított csomagok árát is visszatéríti.

      Törlés
  81. Köszönöm a válaszod! :) Nem mondom, hogy megnyugodtam, de így már valószínűbbnek tűnik akkor, amit írtál, hogy valahol dekkolhatnak ezek a csomagok. Türelmesen várni fogok akkor még. Postán már jártam, de ott csak nyomkövetési számmal tudták volna megnézni, az meg nincsen.

    VálaszTörlés
  82. Írjál majd, ha van valami fejlemény. Én is megírom majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben, írni fogok! Köszönöm :)

      Törlés
    2. Tegnap megjött egyszerre a május 2-3-5-ei rendelésem, de az április 4-ei még mindig nem.
      Nálad mizu?

      Törlés
    3. Én azóta nem rendeltem még, de sajnos a 4-ei csomagról még mindig semmi hír :( Most írtam e-mailt nekik emiatt.
      Te amúgy ingyenes postával rendeled? Én ezek után már nem vagyok biztos benne, hogy merjem-e úgy rendelni..

      Törlés
    4. Most nincs ingyenes posta, a legolcsóbb 4 USD. Mindig ezzel rendelem, évek óta. Az eddigi több száz csomagomból 3 tűnt el, de a legutóbbi is már vagy 2 éve történt, azóta mindig megkaptam. Az eltűnt csomagokat megtérítette annak idején az iHerb.

      Törlés
    5. Válaszoltak is az e-mailemre: megtérítik a csomag árát pár napon belül. Ennek egyfelől örülök, de szomorú és mérges is vagyok, hogy nem érkezett meg a csomag, mert nagyon vártam a vitaminokat. :/ Most gondolkozom, hogy újrarendeljem ugyanazt a csomagot, vagy várjak, hátha mégis megérkezik? Nem tudom, hogy érdemes-e várni.
      De köszönöm szépen a segítséged :)

      Törlés
    6. Sajnos nekem sem jött meg és az ismerősömnek sem. Bp-en a XIII. kerületben lakunk mindketten. Te hol laksz?
      Szerintem nincs értelme tovább várni.

      Törlés
    7. Olyan hihetetlen, hogy Magyarország on állandóan eltűnnek a csomagok. Angliába 100-ból 100-szor megérkezett, míg otthon voltam nekem is eltűnt. Hogy is van ez..... Csak nem a magyar postások enyves kezűek.

      Törlés
    8. IV. kerületben lakom.
      Akkor ha megérkezik a számlára a pénz, újrarendelem.
      A 4 dolláros posta tartalmaz nyomkövetési számot? Vagy az drágább..?

      Törlés
    9. Pénteken végül újrarendeltem a csomagot, és aznap már postázták is.
      Viszont facebookon véletlenül megláttam egy post-ot, amihez többen írták, hogy április elején rendeltek, és a napokban kaptak sms-t a postától, hogy vámköteles a csomag.
      Nekem még nem érkezett üzenet erről. Esetleg neked?

      Törlés
    10. Ma kaptam sms-t a postától én is. Egyelőre csak sejtem, hogy az április 4-ei csomagról lesz szó. Majd kiderül, ha a levél is megérkezik.

      Törlés
    11. Nekem mostanában egy 14USD értékű ebay-es csomagot szúrtak ki vámellenőrzésre, szintén sms, visszaküldeni a papírokat stb. Felhívtam a postát, s megkérdeztem, hogy miért akarnak vámolni egy bőven értékhatár alatti csomagot, s egy nagyon kedves hölgy mondta, hogy a vámosok elég gyakran értékhatár alatti csomagokat is megnéznek, mert sok esetben kevesebb összeget írnak a csomagra. Szóval gyanús, hogy valamiért mostanában fokozottabb a külföldi csomagok vámellenőrzése. Azért remélem nem ez lesz a gyakorlat, mert én is szeretnék egy pár dolgot rendelni az iherb-ről, de ezek után egy kicsit elbizonytalanodtam.

      Törlés
    12. Érdekes, hogy nekem a májusi csomagjaim sorban megjöttek, pedig azok is 40 USD fölöttiek voltak, csak az április 4-eit fogták meg. Úgy látszik, hogy akkor teljes gőzzel rászálltak egy-két konténer csomagra.

      Törlés
  83. Sziasztok, mit tapasztaltok a vámolás határával kapcsolatban, még mindig 40USD alatt kell maradni? Most 39.83USD lenne a kosaram, de nem merem megrendelni, túl közel van a 40USD-hez, ha pofátlanul kerekítést alkalmaznak amire már volt példa nálam, fizethetem a 6.000Ft-ot. Milyen összegek jönnek vám nélkül mostanában? Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Vám szabály szerint 22 euro az ÁFA-határ. Ezt ha átszámítod dollárra, akkor a 40 USD-s rendelést is elvileg ÁFA-ztatni kéne, de a posta a gyakorlatban nem szokta.

      Törlés
    2. Köszönöm a választ! Tudom, hogy van egy "lélektani" határ is, azt szerettem volna megtudni most mennyi, sokáig 50USD volt amit még nem bántottak, aztán nemrég ez lement 40USD-re. A 39.99USD-s csomagomat felkerekítették 40USD-re és megáfázták tavaly, azóta nem mertem 38USD fölé menni. Akkor megint az 50USD az ami még átcsúszik tapasztalatod szerint?

      Törlés
    3. Van, akinek átcsúszott az 50 USD is, én nem merek 42-43 fölé menni. Ezzel eddig nem volt gondom.

      Törlés
    4. Oké, akkor én is megkockáztatom a legközelebbi rendelésnél. Sokszor az iherben a 40dollár fölött vannak a kedvezmények amit jó lenne tudni kihasználni. Köszönöm a választ!

      Törlés