A blog Firefox és Chrome böngészőre van optimalizálva. Internet Explorerben egyes modulok, pl. az utolsó hozzászólás nem jelenik meg.

2014. március 17., hétfő

Termékek - Itt folytatódik a beszélgetés

Kedves látogatók!
A "Termékek" menüpontban a hozzászólások száma elérte a maximumot, így a meglévők közül kéne törölni, hogy legyen hely az újaknak. Jó lenne a régebbi hozzászólásokat is megtartani, ezért arra kérlek titeket, hogy itt folytassuk a beszélgetést. Köszönöm!

30 megjegyzés:

  1. Az új beszélgetést a jobboldali menüből is könnyen megtalálhatjátok, az "Utolsó hozzászólás" dobozban.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Kipróbálta már közületek valaki az iHerben kapható Atomidine-t belsőleg? Ha igen mennyit? Folyamatosan, vagy szünetekkel szedi-e?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos még csak nem is hallottam róla. Pajzsmirigy problémára szednéd?

      Törlés
  3. Jó napot!
    Mennyi ideig ajánlott szedni ezt a terméket:
    http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Reishi-1000-mg-90-Veggie-Caps/8122
    Köszönöm a választ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy érted, hogy mennyi ideig? Minimum meddig? Amíg meg nem szűnnek a panaszaid. Nincs mellékhatása a szedésének, korlátlan ideig, akár évekig szedheted, ha úgy érzed, hogy segít. Én pl, ezt a kávét már régóta fogyasztom, igaz, ebben adagonként csak 180 mg reishi van, míg a Nature's Answer kapszulájában 500 mg.

      Törlés
  4. Sziasztok! Visszeres lábbal kinek milyen tapasztalata van? Mit ajànlanátok rá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nekem "csak" seprűvénáim vannak. Én ezt szoktam szedni: http://www.iherb.com/FutureBiotics-VeinFactors-Varicose-Vein-Complex-90-Veggie-Caps/7293#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=veinfactors&rc=1&sr=null&ic=1, ezt pedig nemrég rendeltem, még nincs tapasztalatom vele, de a vásárlói vélemények alapján jónak tűnik: http://www.iherb.com/Planetary-Herbals-Horse-Chestnut-Cream-4-oz-113-4-g/1568#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=chestnut&rc=183&sr=null&ic=4 Egyébként meg a C vitamin és a Rutin szedése hasznos, mert növeli az erek rugalmasságát.

      Törlés
  5. Sziasztok! Ma rendeltem és volt Reward-om, olyan mintha a szállítási költségből vonná le. Ez így van vagy benéztem? Köszi
    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, ez fura. Igaz, hogy én mindig a 4 USD-s szállítást választom, s a Rewardom meghaladja a 4 USD-t, de amikor nem haladta meg, akkor is úgy emlékszem, hogy külön sorban volt a szállítási költség, és külön sorban a Reward levonása utáni rendelés összege. A végső fizetendő összeg szempontjából persze nincs jelentősége, hogy miből vonják le a Rewardot.

      Törlés
  6. Sziasztok!
    Tudja valaki esetleg, hogy new chapter-es vitaminokat lehet-e bármilyen weboldalról Mo-ra rendelni? Próbálkozott már valaki máshol?
    Esetleg van fejlemény az iHerb tervéről miszerint 6 havonta megpróbálják rövid időre elérhetővé tenni ezeket a készítményeket?
    Köszi előre is bármilyen választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp most van egy New Chapter akció 2014. október 13-ig: http://vitamintippek.blogspot.hu/

      Törlés
  7. Sziasztok!
    Valaki tudna abban segíteni, hogy egy családtagom napi szinten szed fél vagy 1 altatót, és szeretne leszokni róla, illetve először valamilyen természetes anyaggal kellene helyettesíteni. Mit ajánlotok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Este citromfűteát ihatna és nagy nagy dózisban kéne bevennie magnéziumot, legalább 200 mg-ot, de fokozatosan emelheti az adagot, ha ennyi nem lenne elég.
      Melatonint is szoktak ajánlani alvási problémákra, de ez nagyon egyénfüggő, hogy beválik-e vagy sem.

      Törlés
  8. Köszönöm a választ, a melatonint már próbáltuk, és sajnos nem vált be. Magnéziumot szed, bár nem túl nagy dózisban. Ezt majd megpróbáljuk.
    Esetleg a glycinről hallottatok már, valaki próbálta már?

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!
    40 éves vagyok és a jövő héten fogják eltávolítani a bölcsességfogam. Jól bedurrant...
    Azt hallottam, hogy C-vitaminnal és Q10-zel meg kellene támogatnom a szervezetem. Na de melyik fajtával, mert rengeteg van.

    Segítségeteket nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. C vitaminból majdnem mindegy, hogy melyiket szeded, mert mindegyik aszkorbinsav. Inkább szedjél sokszor keveset, mint kevésszer sokat, mert a felesleg úgyis kiürül. Pl. óránként 500 mg-ot, de ha nincs kedved hozzá, akkor lehet 3-4-szer 1000 mg-ot. Talán még arra érdemes figyelni, hogy ne GMO kukoricából készítsék, de ezt úgysem írják rá, csak azt, ha nem abból készül. Én ezt szedem most: http://www.iherb.com/California-Gold-Nutrition-Vitamin-C-Quali-C-1000-mg-60-Veggie-Caps/61864#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=california%20c%20vitamin&rc=8984&sr=null&ic=2
      Q10-ből pedig ezt szedem: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-CoQ10-with-BioPerine-100-mg-120-Veggie-Caps/15658#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=dr%20best%20q10&rc=160&sr=null&ic=1 , de van, amikor az ubiquinol formáját veszem, ami drágább: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Ubiquinol-Featuring-Kaneka-QH-100-mg-60-Softgels/17133#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=dr%20best%20q10&rc=160&sr=null&ic=2
      Régebben azt tartották, hogy kb. 50 éves kor felett az ubiquinol könnyebben hasznosítható a szervezet számára, mint az ubiquinone, az újabb kutatások viszont már arról írnak, hogy a szervezet átalakítja a saját igényei szerint az ubiquinone-t ubiquinollá, úgyhogy nem biztos, hogy érdemes a drágább készítményt megvenni.

      Törlés
  10. Sziasztok!
    Jövő héten fogják a bölcsességfogam eltávolítani. Jól bedurrant :( Azt olvastam, hogy jó lenne C-vitaminnal és Q10-zel megtámogatni a szervezetem. De rengeteg fajta van, segítenétek, hogy melyiket válasszam?

    Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!
    Valaki használja ennek a cégnek a termékeit?:http://hu.iherb.com/21st-century-health-care
    Kellene szedni ismerősnek,agyvérzés után c-vitamin,magnézium,b-komplex lecitin(napraforgóból) esszenciális aminosavat,kollagént rettentően fáj a válla,erre lenne a kollagén.Válaszotokat köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyik legnagyobb vitamin és táplálékkiegészítő gyártó cég az USA-ban, megfelelő minősítésekkel. Itt van egy video a cégről: http://www.21stcenturyvitamins.com/tour-our-plant.asp
      Én C éc D vitamint szedtem eddig tőlük.

      Törlés
  12. Sziasztok!

    Másnál is eltűnt a szállítási módoknál az Airmail opció?
    Most a DHL és a UPS mellett nálam már csak az Airmail Premium alternatíva található (eddig volt Airmal és Airm. Premium is).

    Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, eltűnt, gondolom megelégelte az iHerb a sok eltűnt postai csomagot és most már csak nyomkövetéssel küldenek csomagot Magyarországra. Úgy látom viszont, hogy az ár nem nagyon emelkedett, hasonló, mint a nyomkövetés nélküli ára volt.

      Törlés
  13. Sziasztok!
    Olyan kérdéseim lennének, hogy a Life Extension Two-Per-Day termékből:
    1.) kapszulás vagy tablettás formulát érdemes-e megrendelni, kapszulásnak jobb a felszívódása esetleg azért drágább egy kicsit?
    2.) E vitamint érdemes lenne kiegészíteni a 4 tokotrienol vegyülettel?
    3.) Nekem a B6 vitamin adag magasnak tűnik. "Magas dózisban (50-100 mg/nap) az idegsejtek végleges károsodását okozhatja."

    VálaszTörlés
  14. 1. A felszívódásban nincs különbség. Azért drágább a kapszulás, mert azt költségesebb előállítani. Én jobban szeretem, mert nem akad meg a torkomon. Ugyanekkora tablettát nem szívesen nyeldesnék le.
    2. Igen, érdemes lehet ezzel kiegészíteni: http://hu.iherb.com/Life-Extension-Gamma-E-Tocopherol-Tocotrienols-60-Softgels/16386 vagy csak ezzel: http://hu.iherb.com/Life-Extension-Tocotrienols-with-Sesame-Lignans-60-Softgels/16447
    3. Ezt nem tudom, mert én a kettő helyett csak napi egyet szoktam bevenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszön a gyors válaszadást. A halolajjal kapcsolatban van valami véleményed a New Chapteres Wholeomega -ról: http://hu.iherb.com/New-Chapter-Wholemega-Wildly-Pure-Whole-Fish-Oil-1000-mg-60-Softgels/18176 . Tudom és olvastam is a krill olaj előnyeiről itt a blogodon. De itt az omega 3 kívül van benne omega 5, 6, 7, 8, 9 - vagy csak a napi EPA DHA számít ami az omega 3-ban van és a többi nem? - erről nem tudok semmit.
      Valamint láttam itt a blogon hogy iHerb-től nem lehet New Chapteres termékeket rendelni már Eu-ba, szóval lehet hogy ez a Wholeomega téma felejtős.

      Törlés
    2. Amikor még lehetett New Chapter termékeket venni, többször is ezt vásároltam, nagyon jó volt, de ez most valóban kiesik.
      A halolajokra általában elmondható, hogy az ár korrelál a minőséggel. Minél drágább, annál jobb. A legdrágábbak a krill olajak, de ha azt nem engedheted meg magadnak, akkor válasszál phospholipid vagy triglyceride formátumút.

      Törlés
  15. Sziasztok!

    Ismételten lenne pár kérdésem :)
    1.) Keresgéltem multivitaminokat, ami hasonló LE-höz (árban, tulajdonságaiban) erre a kettőre jutottam:
    - http://hu.iherb.com/Now-Foods-ADAM-Superior-Men-s-Multi-180-Softgels/23364
    - http://hu.iherb.com/Paradise-Herbs-ORAC-Energy-Earth-s-Blend-One-Daily-Superfood-Multivitamin-With-Iron-60-Veggie-Caps/42406
    A kettő összehasonlítása érdekelne; mind kettőben tetszenek a pluszok, az ásványi anyagok kötése és hogy nem nyomták őket teli B vitaminokkal. Bár a szelénnel bajban vagyok a Paradise Herbs termékénél, mert ott nem írja konkrétan, hogy miként van benne. Tudom, hogy Now Foods drágábban jön ki egy kicsit és hogy a vízben oldódó vitaminok miatt jobb napi 2x (NW), mint 1x (PH) dózisban bevinni az egészet, de C vitamint külön vennék hozzá (flavonoid + rutin); a B vitaminokat illetően meg örülök, hogy nem magas dózisú...
    2.) nekem ez a Paradise Herbs cég annyira meggyőző, hogy http://hu.iherb.com/Paradise-Herbs-ORAC-Energy-Greens-12-8-oz-364-g/10731 terméke mellett nem mehettem el :) Ráadásul most le is van árazva csak nem tudom, hogy meddig :( ha ezt a terméket megvenném, akkor a multivitaminok vitája (NW - PH) eldőlne, mert a PH multivitamin nagy részt ezeket a pluszokat tartalmazza, ami ebben van csak kisebb dózisban, tehát e termék mellett NW pluszait is élvezhetném (alpha liponsav, Q10, Lutein...)
    3.) kedvezmények / akciók:
    - 5USD/1,443Ft kedvezményt a kódodból/bes569 (első vásárlás)
    - 10% kedvezmény 60USD felett / Extra 10% discount for orders over $60.00! -> kb 1700 - 2000Ft megtakarítás (nem tudom meddig tart ez a kedvezmény)
    - Airmail Dec.31. ingyenes (nem tudom mennyi megtakarítás)
    4.) Meddig lehet elmenni, hogy ne legyenek megvámoltatva a termékeim? igen olvastam itt ezt azt, de mi a biztos és mi a necces kategória?
    A vámoltatásnál a "Subtotal"/"részösszeg" -et nézik? (ebben benne van a -5USD és a 10% kedvezmény) vagy a "Shipping"/Szállítás árával együtt nézik? (jelenleg Airmal ingyenes, de ha legközelebb vásárolnék)
    5.) Sajnos csak BudapestBank Maestro-m van szóval kb sztornó az egész, de hogy hogyan tehetem át MasterCard vag Visa-vá azon dolgozom!

    Kellemes Ünnepeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Marci!

      - Ezt http://hu.iherb.com/Paradise-Herbs-ORAC-Energy-Greens-12-8-oz-364-g/10731 tényleg érdemes megvenned, amíg akciós (sajnos nem lehet tudni, hogy meddig). Nekem is van itthon, egy ugyancsak az iHerben vásárolt blender bottle-ben keverem össze vízzel, de van, amikor a reggeli turmixomba teszem. Jó az íze:)
      - Mindkét multi jónak tűnik. Ha teheted, akkor tényleg az lenne a jó, ha ezt a port, plusz a Now multit vennéd meg.
      - Az Airmail dec.31-ig ingyenes, ezzel 4 USD-t spórolsz meg.
      - Szerintem a "10% kedvezmény 60 USD felett" akció is csak dec. 31-ig van, de sokszor volt már, hogy meghosszabbították.
      - Nekem most a 40-45 USD közötti csomagjaim sorban megjöttek ÁFA nélkül. Olvastam más fórumon, hogy valakinek a 80 USD-s csomagja is megjött ÁFA-nélkül (valószínűleg a karácsonyi dömpingben nem akartak foglalkozni vele a postások), de ez azért lutri.
      A vámoltatásnál elvileg a szállítási költséggel növelt összeget nézi a posta, már ha az iHerb ráírja a dobozra, de mostanában csak a rendelési összeg (levonva a kedvezményeket, tehát a ténylegesen fizetett összeg) szerepelt a dobozon.
      - Az USA-ból történő vásárlásnál jobb a Visa (mert USD alapú az elszámolás), az EU-ból történő vásárlásnál pedig a MasterCard, mert EUR alapú az elszámolás. De ezek azért nem hatalmas különbségek.

      Kellemes ünnepeket Neked is:)

      Törlés
  16. Egyenlőre ma megrendeltem http://hu.iherb.com/Paradise-Herbs-ORAC-Energy-Greens-12-8-oz-364-g/10731 $42.75-ért (50$ -5% és -5USD) PayPal segítségével, ami 12200Ft-ot vont le.
    Shipping Addresst nem tudom, hogy jól írtam-e?
    "Lázár Villmos Street 128" (ír szám, Hungary stimmel, de az utca + ház szám már nem biztos)
    - Villmost 2 L-el írtam :(
    - Street helyett lehet, hogy utcát kellett volna írnom :(
    - 128 után meg egy pontot nem ártott volna írnom :(
    Amennyiben valamelyiket javítanom kellene, lehet nekik emailben jelezni?

    Ha ráteszik a 27%-os áfát (3300Ft), akkor ez volt az első és egyben az utolsó.
    Airmail opcióban benne van a Magyar Posta kiszállítási díja is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, hogy csak most tudok válaszolni.
      Nem baj, hogy két l-lel írtad a Vilmost és a házszám után a pont hiánya, meg a street sem baj. A postások nap mint nap kézbesítenek külföldről érkezett küldeményeket, ennyit azért tudnak angolul:)
      Ha belépsz az Account-odba az iHerb oldalán, módosítani tudod a számlázási címedet, de ha ezt a csomagot már elküldték, akkor majd csak a következőtől kezdve lesz érvényes az új cím. (Bal oldalon, My Account/Edit)
      Szerintem ennyi értékben még bőven át kell jönnie ÁFA nélkül. Inkább azon drukkoljál, hogy ne tartson 1 hónapig a szállítás. Tavaly ilyenkor nekem nem jött meg pár csomagom, amit karácsonyra szántam, csak januárban, de akkor aztán egyszerre mind:)

      Törlés

Megjegyzés írásakor az egymás közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében a legördülő menüből választhatjátok a "Név/URL-cím"-et is, ilyenkor elég csak egy nicknevet megadni, URL cím nem szükséges.